שי לב
|
מתאמנים רבים בחדר הכושר, ובכלל העוסקים בספורט, מתעסקים לא מעט בתזונה שלהם. אם הם גם מעוניינים לשמור על מסת השריר שלהם, או יותר מכל להגדיל אותה, הם יתעסקו בעיקר ב"בוני השרירים" שלנו - החלבונים.
רוב המתאמנים כבר מכירים בעל פה את המאכלים אשר מכילים חלבון, אך מעטים מהם יודעים לבחור את אלו אשר מכילים אחוז שומן נמוך. כדי לעשות קצת סדר בבחירת המזון, הכנו עבורכם רשימה של מאכלים עם "חלבון מלא" עם מעט שומן יחסית.
אם אתם אוהבים בעיקר מוצרי חלב המצב די פשוט. נסו לצרוך גבינות אשר מכילות חמישה אחוז שומן לכל היותר בכמות אשר תספק לכם 25 גרם חלבון (גביע קוטג' למשל). שימו לב כי בגבינות מסויימות הורדת אחוז השומן באה על חשבון כמות הסידן (אם הדבר חשוב לכם).
אם אתם לא בכיוון הצמחוני, או של מוצרי החלב, רוב מוצרי העוף מכילים אחוז שומן נמוך, בייחוד אם מדובר בחזה עוף. גם הפסטרמות למיניהם יכילו בדרך כלל אחוז שומן נמוך ביותר, אך שם תפגשו בדרך כלל נתרן ברמה גבוהה. מרבית מוצרי הבשר לא יחסכו מכם את השומנים, וגם דג הטונה עדיף שיהיה במים ולא בשמן (תצטרכו להתדבר על הטעם).
לסיום הגענו למוצר האהוב על המתאמנים בחדר הכושר - הביצים. החלבון מכיל כ-3 גרם חלבון ללא שומנים. החלמון מכיל כ-4 גרם חלבון אך גם 5 גרם שומן שזה המון (לא ניגע בנושא הכולסטרול כרגע). בנקודה זו ניתן לכם טריק קטן: הכינו חביתה מביצה שלמה אחת ועוד מספר חלבונים. ככה תקבלו צבע וטעם מחלמון אחד וכמות משאר החלבונים. בהצלחה!