יעל לביא, אימונעים
|
מי שהסתובב לאחרונה בפארקים או נכנס לחדרי הכושר לא יכל לפספס את טרנד ה-TRX. אותן רצועות כושר שנראות כל כך תמימות שתלויות על קיר, עץ או נדנדות בפארק עשו עליה לארץ לפני מספר שנים וכבר אי אפשר להתעלם מטרנד האימונים הללו.
אז במה מדובר?
את הרצועות המציא חייל בחיל הים האמריקאי שרצה לשמור על כושר גופני ללא חדר כושר בזמנו הפנוי. ראשי התיבות הן Total Body Resistance Exercises.
הרעיון הוא לעשות אימון שלם שכולו כנגד משקל הגוף כאשר המתאמן יכול לווסת את רמת התרגיל ואת הקושי בהתאם לזויות, שינוי תרגיל ועוד.
למה אני כל כך אוהבת לאמן ולהתאמן איתן?
קלות וניידות - הרצועות שוקלות כ-800 גרם כך שניתן לנייד אותן ממקום למקום בתוך תיק הנשיאה שלהן ללא בעיה.
אימון בכל מקום - ניתן לתלות את הרצועות כמעט בכל מקום - על עצים, על נדנדות, על דלת בבית, על פרגולות ועוד.
התאמה אישית - עבודה כנגד משקל גוף מאפשרת לכל מתאמן להתאים את רמת הקושי בהתאם לכושר שלו, לשנות זויות, לאתגר את עצמו בתרגילים קשים יותר הדורשים שיווי משקל ועוד.
שילוב פעילות אירובית לאנאירובית - ניתן להתאמן ברצועות גם בעבודה אירובית וגם אנאירובית כלומר גם לעבוד על כח וגם על סיבולת.
הוצאה כספית - הרצועות עולות כ-1,000 ש"ח בלבד ויישרתו אתכן שנים רבות. למעשה יש לכם חדר כושר שלם בעלות זניחה יחסית.
|
רצועות TRX. חדר כושר פרטי בעלות לא גבוהה |
|
|
אימון קבוצתי - הקלות שבה ניתן לתלות ולשאת את הרצועות מאפשרת אימון קבוצתי בו כל מתאמן עובד עם הרצועה שלו אבל עדין כל אחד יכול לווסת את התרגיל לפי רמת הכושר שלו כך שגם אם יש מתאמנים ברמות כושר שונות, עדין הם יכולים להתאמן ביחד.
עבודה על מייצבים ושיווי משקל - כמעט בכל התרגילים נדרש שיווי משקל במידה כזו או אחרת ולכן המייצבים עובדים ללא הרף, הרבה יותר מאימון משקולות מסורתי.
לצד היתרונות הרבים חשוב לזכור שחלק מעבודה נכונה עם הרצועות מצריך (כמו כל אימון) טכניקה נכונה, שליטה על הגוף והתאמת התרגילים לרמת המתאמן. ספרו לנו למה אתם אוהבים להתאמן עם הרצועות! (בקרוב, נעלה המון תרגילים לאתר)
הכותבת הינה מאמנת כושר וריצה, מרתוניסטית והבעלים של "אימונעים"