יום שישי, 28.03.2025 שעה 08:57
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
גל קרפל

נקודה להפסד? רק בישראל

דעה: כל כך הרבה שינויים נערכו בכדורסל הישראלי בשנים האחרונות, אבל מדבר אחד חשוב התעלמו - האוהדים הישראלים פשוט מתקשים לקרוא את הטבלה

ביום ראשון הקרוב תיפתח ליגת 'לוטו' בכדורסל עם ארבעה משחקים, כאשר המשחק החמישי שישלים את המחזור ייערך ביום שני. הפועל ירושלים תארח את בני השרון/הרצליה לקרב תחתית נוקשה, בין שתי המדורגות האחרונות בטבלה.

איך זה יכול להיות ששתי המדורגות האחרונות יהיו דווקא אלו שעדיין לא עלו לפרקט? פשוט מאוד - בכדורסל הישראלי על כל הפסד זוכים בנקודה, על ניצחון מקבלים שתיים. משונה? מאוד, הכרחי? ממש לא, על השטות הזאת נוכל להגיד את הקלישאה המפורסמת - רק בישראל!

אם תעיינו בטבלת ה-NBA, היורוליג, הליגה האיטלקית, הספרדית, הרוסית, הסינים וכל אחת שתבחרו, תגלו שבכל אחת מהליגות הללו הניקוד נקבע על פי אחוזי ההצלחה של הקבוצות. ירושלים ובני השרון/הרצליה ידורגו במקום האחרון בטבלה, גם אם גלבוע/גליל תפסיד למכבי תל אביב ביום ראשון בהפרש של מאה נקודות. כך על פי הטבלה הרשמית של מנהלת הליגה.

איך זה יכול להיות? למשך שנים רבות מכבי תל אביב, שהיתה מקבלת מה שהיא רוצה מאיגוד הכדורסל, היתה מסיימת את העונה מאוחר יותר מיריבותיה בשל המשחקים שדחו לה, כדי להקל על העומס. במצב נורמלי, למכבי היו שלושה משחקים חסרים לקראת סיום העונה. אין תחרותיות? אז לפחות ניצור טבלה שתעשה רושם של תחרותיות.

שמעון מזרחי, שי שני ודני קליין (אמיר לוי)
מזרחי, שי שני ודני קליין. לאף אחד אין אינטרס לשמור על שיטת הניקוד (אמיר לוי)
 

הפועל ירושלים יכולה היתה לסיים את כל משחקי הליגה שלה ולהוליך את הטבלה, לכאורה זה נהדר. מה הבעיה? שאם מכבי היתה מפסידה בשלושת המשחקים החסרים שלה, היא היתה זוכה באליפות הליגה. רק בישראל, אם כן, יכול להיות מצב שקבוצה תזכה באליפות הליגה, מבלי להיות במקום הראשון.

לכאורה, מדובר בעניין סמנטי בלבד שאין בו שום חשיבות. אבל הניקוד הנוכחי יוצר בלבול וחוסר נגישות של האוהדים, אל הענף שגם ככה סובל מבעיה תדמיתית גדולה מאוד. לא כיף להיות אוהד כדורסל ישראלי ואחת הסיבות היא - פשוט אי אפשר לקרוא את הטבלה!

כך לדוגמא, קבוצה כמו חולון יכולה להיות מדורגת במקום השביעי באמצע מחזור מסוים, כאשר משחקה יתקיים ביום שני. אם חולון תפסיד את המשחק, היא תעלה למקום רביעי. מה ההיגיון פה? אין פה שום הגיון חוץ מחלמאות אופיינית של ראשי הכדורסל לדורותיהם.

קטש (שי לוי)
קטש. הקבוצה שלו תעלה לפרקט כאחרונה בטבלה. אם תפסיד, היא תטפס (שי לוי)
 

יש הרבה מחלות לכדורסל הישראלי: משיטת הפיינל פור, דרך החוק הרוסי, השלטון של מכבי על שחקני הנוער המובילים וחוסר התחרותיות באופן כללי. אבל לכל הבעיות האלו אני לא בטוח שיש אלטרנטיבות טובות בהרבה.

בדבר אחד אני כן בטוח - הגיע הזמן שראשי הכדורסל ילמדו שזה לא מסובך להוסיף בטבלת ה-EXCEL עוד טור, שבו יהיה רשום ממוצע הניצחונות של הקבוצה. אם, רק לשם הדוגמא, לברק נתניה יש מאזן 2:1, היא אמורה להיות מדורגת מתחת למכבי חיפה, לה יש מאזן של 1:1. לפי הטבלה המופלאה שלנו, לנתניה יהיו 4 נקודות ולחיפה רק 3, כאשר ברור שהמאזן של חיפה עדיף.

הגיע הזמן להקל על אוהדי הכדורסל בדבר הכי פשוט, מתבקש, לא מהפכני, אבל משהו שיעזור רק מעט להסיר את אות הקלון שיש על הכדורסל הישראלי - התחושה שמדובר שענף הספורט שכונתי, חסר הגיון ומלא בקומבינה. הגיע הזמן שאוהד של קבוצה מסויימת יוכל להבין באיזה מקום הקבוצה שלו בטבלה, בלי להתחיל לחשב מה יקרה אחרי שהיריבות שלה יפסידו.

אוהדי הפועל חולון (יוסי ציפקיס)
אוהדי הפועל חולון. הגיע הזמן שאוהד יוכל לקרוא את הטבלה בקלות (יוסי ציפקיס)
 

מכל השטויות שיש סביב הכדורסל שלנו - זוהי השטות הגדולה מכל. פשוט כי אין שום אינטרס ששומר על הטבלה בשיטתה הנוכחית, מלבד חוסר תשומת לב, רשלנות, ואולי גם ניסיון קלוש ביותר ליצור תחושה שלמכבי יש יריבות. חבר'ה - זה לא עובד!

הכתוב הינו טור דעה




טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןענק: איך אסי בוזגלו מתכונן לחג הפסח
ענק: איך אסי בוזגלו מתכונן לחג הפסח?
נגןאמבפה מתלהב ובצדק מבובת השעווה שעשו לו
אמבפה מתלהב ובצדק מבובת השעווה שעשו לו
נגןלא רק כדורגלן: רונאלדו מצטרף למשחק מכות
לא רק כדורגלן: רונאלדו מצטרף למשחק מכות
נגןאשתו של נטע לביא מקדמת את העסק שלה ביפן
אשתו של נטע לביא מקדמת את העסק שלה ביפן
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתיתספורט אחר חדשות
טניס
גלישת גלים
בריאות וכושר
האזור המוטורי
כדוריד
כדורעף
כדורשת
ג'ודו
שייט
גלישת רוח
אופניים
אתלטיקה/התעמלות
שחייה
טאקוונדו / אגרוף
ספורט אמריקני / NFL
ספורט בקהילה
ענפי ספורט אילת
התאחדות בתי הספר
המשחקים הפראלימפיים
ONE CHAMPIONSHIP