יום שישי, 25.04.2025 שעה 22:25
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
איציק זיאת

הגיע זמן לשון

דעה: כמו פרקינס ופארגו שנחטפו למכבי ת"א בעונה שעברה, הגיע תורו של הסנטר המוכשר, שיקל משמעותית על מכבי בעונה העמוסה שהיא עומדת לעבור

באמצע חודש אפריל שיחקה בני השרון מול מכבי חיפה בליגת לוטו. זה נגמר ב-90:92 לקבוצה של דן שמיר ומעל כולם, בלט שחקן אחד, שון ג'יימס, שחסם 11 פעמים במהלך המשחק והשווה את שיא החסימות בליגה הישראלית.

מפגן היכולת האישית של ג'יימס במשחק הזה, הוביל למסקנה המיידית שבבני השרון הוא לא ישחק בעונה הבאה. הדרך למכבי ת"א היתה סלולה. זה היה ברור לכולם שהצהובים ישימו את היד על אחד השחקנים המוכשרים בליגה, אם לא המוכשר שבהם, כמו שהם עושים בכל עונה.

בעבר היו אלו דורון פרקינס (אז במכבי חיפה) וג'רמי פארגו (אז בגלבוע/גליל), שהוכיחו שהם לא שייכים לרמה הבינונית של הליגה. מכבי כמובן חטפה אותם. זה קורה גם השנה. וכמו שפרקינס ופארגו הפכו לשחקנים מובילים, כך גם ג'יימס צפוי להיות שחקן מרכזי שיעבה את הקו הקדמי של הצהובים.

שון ג´יימס. הפעם הגיע תורו להיחטף למכבי (משה חרמון)
שון ג´יימס. הפעם הגיע תורו להיחטף למכבי (משה חרמון)
 

הסנטר האמריקאי הנהדר עשה מה שבא לו בבני השרון. הוא לא רק חוסם מצטיין, אלא גם סקורר מוכשר, ריבאונדר טוב - או בקיצור, שחקן שמכבי ת"א צריכה כדי להפוך את העונה הבאה שלה, שתהיה קשה מאוד - לקלה יותר.

אין ספק שהצהובים עושים עבודה מצוינת. רק ביום חמישי הם זכו באליפות והם מבינים מיד שהעבודה שיש לעשות לקראת העונה הקרובה רבה מאוד. גם בשבועות הקרובים, אני מאמין שנמשיך לראות את הקבוצה של דייויד בלאט מעבה את הסגל.

דייויד בלאט. עבודה נכונה ומהירה (משה חרמון)
דייויד בלאט. עבודה נכונה ומהירה (משה חרמון)
 

אבל דבר אחד חשוב מאוד - ג'יימס צריך להיות משולב ברוטציה של מכבי ת"א ולקבל דקות משחק, גם אם ההתחלה תהיה קשה. אם הוא יהיה רק אופציה, שחקן ספסל שעולה לכמה דקות - ספק אם הוא יראה את כל מה שיש לו בידיים. מכבי זכתה בשחקן מצוין, עכשיו היא צריכה לדעת להשתמש בו נכון.

הכתוב הינו טור דעה.

לכתבה זו התפרסמו 19 תגובותלקריאת כל התגובות הוספת תגובה
ישנן 19 תגובות ב-11 דיונים
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
11
WILD CAT31/05/2011 09:22

השב   •  00
10
מכבי זה בדם31/05/2011 00:05
מהקבוצות הבינוניות השחקנים שקנינו לא היה יוצא כלום,מכבי שידרגה אותם וגם למכבי "חטפו" את אותם שחקנים
השב   •  32
גיל31/05/2011 09:27
שחטפו למכבי קצת שחקנים, שתרגישו מה אתם כל הזמן עושים לכל הליגה
השב   •  02
9
גיא פניני30/05/2011 21:33
בגיל 18 שיחקתי ולקחתי אליפות עם הנוער של מכבי היא גידלה אותו ואיך אתה יכול להגיד שהיא חטפה שון נשאר ללא חוזה ורצה להתקדם בקריירה ולכן הגיע לקבוצה מס'' 1 בארץ זה לא אשמת מכבי שהליגה שקעה בבינוניות אין פה מתקנים ומשקיעים ולמכבי יש
השב   •  53
8
מכבי30/05/2011 21:29

השב   •  122
7
רועי30/05/2011 20:09
השב   •  36
6
ג''וני30/05/2011 20:07
בנתיים מכבי גונבת את פרקניס ממכבי חיפה
את פארגו מהגליל
את פניני מהפועל י"ם
ועכשיו את ג''ימס מבני מהשרון
וזה רק בשנתיים האחרונות
עשרות זרים וישראלים מכבי גנבה במשך שנים מקבוצות של בקושי של 2-3 מליון דולר אז איך אתם מצפים ששאר הקבוצות ישמרו על יציבות.

בקיצור הליגה הישראלית היא האחת החזקות באירופה והמון שחקנים הגיעו ממנה לליגות הבכירות כולל לN.B.A ולא רק ממכבי .הבעיה שקבוצות מחליפות כל שנה את הסגל בגלל ששחקנים מקבלים הצעות חדשות ואז הקבוצות נאלצות שוב לבנות הכל מחדש ולוקח זמן אז שנוצר חכמה.
למכבי אין את הבעיה הזאת כי יש לה תקציב פי 10 מכל הקבוצות ביחד בליגה ככה שהיא יכולה לשמור על סגל לטווח ארוך.
אחת הסיבות שיש הרגישה כאילו שאין ליגה בלי מכבי זה בגלל שהתקשורת מקפחת את שאר הקבוצות ומתמקדת בעיקר במכבי ולכן יש הרגשה כאילו שאין ליגה בלי מכבי.נוו באמת..הרי יש ליגות באירופה שהקבוצה הכי טובה שם אולי ברמה של י"ם אז זה אומר שאין שם ליגות? זה הכל עניין של הרגל..שאנחנו רגילים לאימפרייה כמו מכבי אז ברור שכל מה שמתחתיה מתגמד אבל בכל זאת רק בN.B.A כל הקבוצות ברמה מאוד גבוהה..בשאר הליגות בכל ענף כדור  באירופה בדר"כ יש 2 קבוצות מובילות וכולן אחריהן .
השב   •  1013
אני30/05/2011 21:17
מכבי גונבת שחקנים מקבוצות הליגה?? מכבי משאילה שחקנים שלה לליגה: להזכירך הכוכב של גליל - גל מקל הוא שחקן מכבי. גם אלישי כדיר שמשחק בחיפה הוא שחקן מכבי.
השטות הכי גדולה היא לבוא ולטעון שמכבי יכולה לבנות סגל לטווח ארוך: כל כוכבי העבר נחטפו ממכבי: פרקר הפמן כספי לאן בי איי הלפרין, שאראס, וייצ''יץ, וטרנס מוריס לאירופה. אז איך בדיוק מכבי יכולה לשמור על יציבות??
השב   •  52
מיק30/05/2011 22:49
אתה ממש, אבל ממש לא צודק! הבעיה  הראשונה של הקבוצות כמו גליל למשל, שלא החתימו את פארגו ליותר מעונה אחת. אבל אם אני זוכר נכון, גל מקל - שחקן של מכבי - לקח מ-מכבי בשנה שעברה אליפות! האם ירושליים לא גנבה את רנדל מהגליל? להזכיר לך מה ירושליים עשו לפניני? הכל שטויות! שום גניבות ושום נעליים. הנהלות הקבוצות פשוט לא מתנהלות לטווך ארוך וכך קל יותר לקבוצה עם תקציב גדול יותר לקנות, אני מדגיש - לקנות שחקן כזה או אחר. אפ לפארגו היה חוזה - מכבי היו צריכים לשלם לגליל סכום - ובסכום הזה אפשר להביא מחליף. קיצור, די לבכות. הסוד הוא ב - ה נ ה ל ה ! צהוב עולה!
השב   •  11
XIX31/05/2011 00:11
תמשיך לקנא..ולשנוא..זה שקוף בכתיבתך החסרת הגיון! רק נוטפת ריר כבד על הצהוב מקנאתך העזה! תהנה! ואוהד גועל אל תסתיר את דגלך האמיתי..לא צריך להתבייש בו!
:==)
השב   •  20
5
פרקינס30/05/2011 18:37
מה הוא רוצה ממני הכתב הזה?
השב   •  301
ירוק30/05/2011 21:56
חזק נשמה!
השב   •  50
4
שמואל30/05/2011 18:32
ואם הוא לא היה חותם במכבי,הוא היה משחק שנה הבאה בבני השרון? ?
ולפי הידוע לי גרנדה עד עצם היום הזה מחפשת אחר שחקנה ש"נחטף",ולא מוצאת. 
לגבי פרקינס חיפה פנתה למשטרה באשמת "חטיפה",אך  ביהמ"ש הוציא את המכבים זכאים.
עם פארגו סגרו שכשם שהם "חטפו" אותו,ינתן לו אישור מיוחד ל"היחטף" לנ.ב.א.
וחשוב חשוב=בידיעה שהתקבלה זה עתה  מתברר שברצלונה "חטפה" את מוריס מצסק"א! ! ! !
העיקר הכותרת.
השב   •  308
דרור30/05/2011 20:21

תקרא שוב את הטור, דגנרט, לא הייתה פה שום כוונה להציג את מכבי באופן שלילי.
לבצע "מחטף" זה להשיג שחקן טוב במחיר טוב, זה הכל. אז תיקח את הכדורים שלך ותירגע

השב   •  131
3
יובל30/05/2011 18:27
כל שחקן 10-15 דקות כל משחק לפי היכולת שלהם באותו ערב והם יהיו קטלניים..
השב   •  251
ללא ספק השנה הוא טוב אבל הוא השתפר מאוד מאז הפציעה30/05/2011 21:57
והנדריקס יחזור למקומו הטבעי- בעמדה מספר 4. (על המשבצת של אליהו שיעשה איתו רוטציה ויפנה את פניני ובלו לעמדה 3 שמתאימה להם יותר).
השב   •  70
2
אריק30/05/2011 18:24
הגיע למכבי לפני שתי עונות. פארגו הגיע רק השנה. וכברירת מחדל, לא בגלל שרדפו אחריו בגלל שידעו שיש לו כשרון מדהים.
השב   •  242
1
כעדעראנyrtydey30/05/2011 18:07
הוא יהיה גרוע
השב   •  645
איתי30/05/2011 22:41
נחכה ונראה אבאלה
השב   •  70
אסור לפספס
נגןאושר דוידה מרגיש מה זה להיות בהריון
אושר דוידה מרגיש מה זה להיות בהריון
נגןיש רק דרך אחת לצאת מפה: הייתם מצליחים?
יש רק דרך אחת לצאת מפה: הייתם מצליחים?
נגןהילד הגשים חלום: הפך לכרוז של פנרבחצ'ה
הילד הגשים חלום: הפך לכרוז של פנרבחצ'ה
נגןיש השקה: הנעליים החדשות של מסי ואדידס
יש השקה: הנעליים החדשות של מסי ואדידס
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתיתספורט אחר חדשות
טניס
גלישת גלים
בריאות וכושר
האזור המוטורי
כדוריד
כדורעף
כדורשת
ג'ודו
שייט
גלישת רוח
אופניים
אתלטיקה/התעמלות
שחייה
טאקוונדו / אגרוף
ספורט אמריקני / NFL
ספורט בקהילה
ענפי ספורט אילת
התאחדות בתי הספר
המשחקים הפראלימפיים
ONE CHAMPIONSHIP