השאלה מיהו האתלט הגדול ביותר בכל הזמנים היא מורכבת וסובייקטיבית. יש שיצביעו כבר עתה על אוסיין בולט כעל הגדול מכולם ולו רק בגלל התוצאות הבלתי נתפסות, האנרגיה המחודשת שהזריק באתלטיקה והגישה המשוחררת שהעניק לריצות הספרינט.
אלא שלבחור באתלט בן 24 כבר בשלב זה כגדול בהיסטוריה זו היחפזות, מה גם שעננת הסמים עדיין חגה מעל לשיאיו הפנומנליים של הספרינטר הג'מייקני. מועמד נוסף הוא כמובן קרל לואיס, האתלט שמחזיק ב-10 מדליות זהב אולימפיות ומי שהשווה את הישגו של ג'סי אוואנס עם ארבע מדליות זהב באולימפיאדה אחת. גם סרגיי בובקה, עם התוצאות המדהימות שלו בקפיצה במוט ומייקל ג'ונסון הם מועמדים ראויים.
תשובה חד משמעית לשאלה הזו כנראה כבר לא תינתן, במיוחד נוכח הקושי להשוות בין המקצועות השונים באתלטיקה הקלה. לכן, לכל חובב של מלכת הספורט יש את הזכות לאמץ לו את הפייבוריט שלו. עבורי, זהו היילה גברסילאסי.
מה הופך דווקא את גברסילאסי לגדול מכולם? אותה הסיבה שבגללה "בלר" אוכלת את "אואזיס" בלי מלח (ואני אוהד של מנצ'סטר סיטי, אז אל תאשימו אותי בחוסר אובייקטיביות), היכולת להמציא את עצמך מחדש.
 |
בלר. גם הם המציאו את עצמם מחדש (רויטרס) |
|
|
כשדיימון אלברן וחבריו הבינו שהבריטפופ חלף מהעולם ושלאלבומים כמו "פארקלייף" המופתי שלהם כבר אין מקום, הם החליטו לפנות לסגנון חדש לגמרי במקום למחזר את עצמם למוות. בזמן שהיריבה הגדולה "אואזיס" עסקה בעיקר בלהשתכר וללכת מכות, "בלר" הוציאה את "13", אלבום שלא הזכיר במאום את אלבומיה הקודמים ועדיין לעניות דעתי הטוב ביותר שלה מאז ומעולם.וכך גם גברסילאסי. האיש הנמוך עם החיוך המבוייש ששלט ללא עוררין בריצות הארוכות, מי שהחזיק בעבר בשיאי העולם בריצות ל-5,000 ו-10,000 מטרים וזכה בשתי אולימפיאדות ובארבע אליפויות עולם ברציפות, הבין שבחור חדש הגיע לשכונה. קנניסה בקלה, כבש את הריצות ל-5,000 ו-10,000 מטרים וגברסילאסי, כבר לא ילד, הבין שבכושרו הנוכחי אין לו את האמצעים להתחרות מולו. האפשרות הפשוטה עבור גברסילאסי היתה לתלות את הנעליים ולהיזכר לנצח כאחד מהרצים הגדולים ביותר למרחקים ארוכים, אבל הוא ידע שהוא הרבה יותר מזה, הוא הגדול מכולם.
 |
גברסילאסי. התמכרנו לחיוך המבוייש שלו (רויטרס) |
|
|
ובדיוק בגלל זה, החליט הרץ האתיופי האגדי להמציא את עצמו מחדש ולפצוח בקריירת מרתון,שגם בה הוכיח שאין לו מתחרים כששבר את שיא העולם והפך לאדם הראשון בהיסטוריה שיורד מ-2:04.00 שעות בריצה הארוכה מכולן. היכולת של ספורטאי או בכלל של אמן להמציא את עצמו מחדש אחרי שעבר את השיא, היא המפרידה בין המעולים ליחידי סגולה, בין ענקים לגדולים מכולם, וכזה בדיוק הוא היילה גברסילאסי עבורי.הכתוב הינו טור דעה