יום שבת, 12.04.2025 שעה 19:25
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
איציק זיאת

סרט בורקס

דעה: המינוי של גיא לוזון למאמן הנבחרת הצעירה מצויין, אבל הדרך מעוררת בחילה. לפחות נקווה שאנשי ההתאחדות אכלו מספיק בישיבות הבלתי-נגמרות

ברכות לצד בושה, אנחת רווחה משתחררת בצילה של אי הנוחות, או בקיצור - עוד תוצר של חלמאות מבית ההתאחדות לכדורגל. זה מה שנאלצנו לעקוב אחריו במהלך השבועות האחרונים, בסך הכל כדי למנות מאמן לנבחרת הצעירה.

"ועדת האיתור" הפכה למושג של היום בקרב אנשי ההתאחדות והעוסקים במלאכת הכדורגל במדינה. הבירוקרטיה חצתה גבולות חדשים ולכולם היה ברור שהתוצאה תהיה דומה בין אם תמונה "ועדת איתור" שכזו ובין אם לא. בין אם אותה הוועדה תהפוך כל בלטה בארץ הקודש על מנת למצוא מחליף ראוי למוטי איווניר ובין אם תמליץ על מועמד אחד.

בסופו של דבר נבחר לתפקיד גיא לוזון, מאמן ראוי לדעתי (וכבר אמרתי זאת בעבר לא פעם). לכן קודם כל, אני רוצה לברך את לוזון לרגל המינוי המתבקש והנכון לנבחרת הצעירה, אך בה בעת לבקש ממנו לרכוש אטמי אוזניים בחנות הקרובה לביתו.

גיא לוזון במשרדי ההתאחדות. מינוי מצויין, דרך מעוררת רחמים (דרור עינב)
גיא לוזון במשרדי ההתאחדות. מינוי מצויין, דרך מעוררת רחמים (דרור עינב)
 

ביקורות צוננות עומדות לנחות על לוזון ולשבור את הקיץ שלו. "הקירבה ליושב-ראש", יזעקו הכותרות. "איך זה קורה בכלל?", ישאלו כלי התקשורת. אני ממשיך לטעון שלוזון הוא המאמן המתאים ביותר לתפקיד. גיא לוזון לא צריך להתייחס לביקורות ולחצים הרבים שיופנו אל כיוונו.

אני חולק המון כבוד למאמנים שהתמודדו עם לוזון על התפקיד, אבל גם הם ידעו שזה אבוד מראש. וזו בעצם שורש הבעיה שלנו - "ועדת איתור" שתפקידה מיותר לגמרי, או ליתר דיוק היא מהווה מריחת זמן או סיפור כיסוי של ההתאחדות.

אבי לוזון. מהלכים הזויים (שי לוי)
אבי לוזון. מהלכים הזויים (שי לוי)
 

בשביל מה קלפי? בשביל מה כל הפסטיבל המיותר הזה? אלו השאלות שיש לשאול היום. הרי במילא גיא לוזון היה נבחר לתפקיד. במקום למרוח את הזמן בחלמאות ישראלית, אפשר היה לצפות מההתאחדות להתעשת ולמנות את לוזון הרבה לפני.

עם כל הכבוד לחברי הנהלת ההתאחדות, הם לא יכולים לדרוש משחקני עבר גדולים כמו אייל ברקוביץ', מישל דיין וגילי לנדאו לתת להם דין וחשבון. אלו אנשי כדורגל מספיק מכובדים מאשר להופיע בישיבת הנהלה שהיא לאו דווקא מכובדת.

נבחרת קפריסין היא היריבה הקרובה של הנבחרת הצעירה במשחק ידידות. המשחק ייערך בעוד שישה ימים. כמה זמן יהיה לנבחרת להתכונן למשחק הזה, שהוא סוג של הכנה האחרונה למשחק מול שבדיה במוקדמות היורו? גם טובי המתמטיקאים לא יצליחו למצוא פתח נורמלי אפשרי להכנות.

שחקני הנבחרת הצעירה. הסחבת פוגעת רק בהם (שי לוי)
שחקני הנבחרת הצעירה. הסחבת פוגעת רק בהם (שי לוי)
 

שימו לב עד כמה המינוי המאוחר עשוי לפגוע בנבחרת, שבמקום להתגבש, עומדת במקום. עוד נקודה למחשבה להתאחדות. לפחות בכירי ההתאחדות שהתכנסו פעם אחר פעם אכלו מספיק בורקסים בישיבות. אני מקווה שהיה להם טעים. עוד תעודת עניות לכדורגל הישראלי.

הכתוב הינו טור דעה.

לכתבה זו התפרסמו 25 תגובותלקריאת כל התגובות הוספת תגובה
ישנן 25 תגובות ב-23 דיונים
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
23
עדו05/08/2010 12:59
השב   •  00
22
רמי05/08/2010 12:54
חברי הנהלה קיבלו  ארוחה  מספקת   על חשבון  לוזון !
אגף קיבלתם  לימונדה  אם נענע?
מה חשבתםעל הצבעה 99% בעד לוזון !
התאחדות  מושחטת!
ישראל מדינה  מושחטת !
השב   •  10
21
אוהד הפועל באר שבע05/08/2010 12:46
קומבינה ישראלית מצחינה. שמישהו יבוא ויאמר איך הכדורגל בארץ יוכל להתקדם.
השב   •  10
20
אוהד הפועל באר שבע05/08/2010 12:28
מאז שאבי לוזון בהתאחדות אני מתפלל שהנבחרת הבוגרת תיכשל, מהיום אני מתפלל שגם הנבחרת של גיא לוזון תיכשל.
השב   •  00
19
דרור מאור05/08/2010 12:08
מדינת עולם שלישי.התאחדות מושחתת  בראשות האפס הראשי אבי לוזון.תיתביישו לכם!
השב   •  10
18
מאמר של שיכור05/08/2010 11:51
מי הוא מה הוא מה הוא עשה בחיים שלו? איפה הוא שיחק? איפה הוא אימן? מכבי פ"ת ובני יהודה? בושה וחרפה. הנבחרת הזאת לא מעניינת אותי יותר. הלוואי ויחטוף תבוסות! אמן! MADE IN ISRAEL. רק בישראל יכול להיות דבר כזה. ממנה את הבן דוד להיות מאמן, נו?!  לא סופר אותנו וההוא כאילו לא אומר מילה. תסיר את המועמדות שלך הרי אתה יודע שזה מריח לא טוב תהיה גבר. האמת היא שהוא לא היה עושה זאת כי הוא יודע שזו ההזדמנות היחידה שלו להיות מאמן נבחרת. בושה! 
השב   •  10
17
פיפו05/08/2010 10:57
בואו נניח לרגע שלא היו ממנים ועדה שמטרתה לאתר את המאמן הבא של הנבחרת הצעירה.
ובואו נניח לרגע הנחה סבירה נוספת: שהמאמן שמונה - גיא לוזון - היה אותו המאמן שהיה מתמנה.
בואו עוד נניח שהנבחרת הצעירה שלנו הייתה כושלת כישלון חרוץ בטורניר הבינלאומי הקרוב.

מה אז, אתה - אדון זיאת - וחבריך בעלי "טור דעה" הייתם כותבים? כנראה שהייתם יורדים בכל הכוח על יו"ר ההתאחדות ושאר בעלי התפקידים.

נראה לי שהגיע הזמן שאם אנחנו רוצים להראות מקצועיות בהתנהלות שלנו, אז כן - צריך שועדה מסויימת תבדוק ותקבל את ההחלטה על המינוי הזה ולא לשלוף מהשרוול את השם שנראה לכולם שהוא מתאים.
וחוץ מזה? מה כ"כ מפריע לכם בזה שהייתה ועדה שהחליטה על זה? שזה לקח חודש ימים ולא שבוע? לאן יש לנו למהר?!

בקיצור, בואו נניח לאנשים לעשות את העבודה שלהם.


אז בואו ננ
השב   •  00
16
אסף05/08/2010 10:14
מינוי מצויין (בלי לפגוע באיווניר).לגביי ההתאחדות.אין מילים.
השב   •  00
15
עמי05/08/2010 08:29
השב   •  12
14
סכניני בקלואה05/08/2010 00:13
כולה 2 עונות .שחיתות בעיימ
השב   •  20
13
דני הופמן05/08/2010 00:02
הסיבה היחידה שהם מתכנסים זה הבורקס. מתי עוד יש להם הזדמנות פז לרשום כמות מסחרית של אוכל תחת הוצאות מוכרות?
השב   •  20
12
איתי04/08/2010 21:28

תפסיקו כבר! לוזון מאמן טוב וטוב מאמנים בגיל שלו שמזרימיםאנרגיות חיוביות וכיף לנבחרת.(לא אומר שאיווניר לא עשה את זה) אבי לוזון בכלל לא בחר אותו ותאמינו לי שאני חושב שבכל ההתנהלות של הבוגרת הוא ממש גרוע. צריך לשים את הדברים במידה מסוימת. אתם הטוקבקים יודעים לשבת בבית ולהתלונן להתלונן ולבכות. הוא אחלה מאמן ומאמן של נבחרות פחות משנה כי הוא לא מרכיב סגל(את השחקנים הטובים שיש כל מאמן היה מביא) וכהשחקנים על המגרש אין למאמן שליטה כמו בכדורסל אז חלאס תתחילו לפרגן ותראו איך אתם הולכים לאכול אותה ולראות אותו מצליח ותמצאו משהוא אחר להישען עליו ולהגיד שעדיין זה לא נכון המינוי שלו.

השב   •  12
11
אוהד04/08/2010 21:05
עצם זה שהחליפו מאמן בלי לתת לו עוד קצת זמן עם הנבחרת מראה שהכל זה קומבינות.
אם לוזון יכשל יגידו תנו לו זמן כי אצלהם במשפחת לוזון לא מעיפים מאמנים מהר ואצלהם נותנים שקט וזמן.
השב   •  30
10
אלעד04/08/2010 21:03
לא ברור לי איך קורה דבר כזה  - שחיתות כמו במקומות הכי אפלים בעולם ! איך התנועה לאיכות השלטון נותנת לדבר כזה לקרות ? שחיתות אחת גדולה ושמה  - לוזון .
השב   •  50
9
Meired04/08/2010 20:38
1. גיא לוזון הוא מאמן צעיר שאימן עד היום בשלוש קבוצות: מכבי פ"ת (הצלחות וגם כישלונות), הפועל ת"א (כישלון קולוסאלי) ובני יהודה (הצלחה). לדעתי, זה לא רקע מספיק לאימון נבחרת. 2. יש לנבחרת הצעירה מאמן שכולם מסכימים שהוא מצליח שם ועושה עבודה מצוינת: מוטי איווניר. מהי הסיבה שהוא מוחלף עכשיו? ועוד באמצע קמפיין? למה? 3. הדוד אבי הוא יו"ר ההתאחדות ולכן זהו מינוי מושחת. גם אם גיא הוא מינוי ראוי, מינוי אחיינו של יו"ר ההתאחדות הוא במילה אחת: שחיתות !
השב   •  130
8
אוהד04/08/2010 20:31
קובי פרץ וחבריו במוסיקה ומשפחת לוזון בכדורגל.
השב   •  00
7
אוהד04/08/2010 20:29
לא יתכן שיו"ר התאחדות יכהן כשיש קבוצה ששייכת למשפחתו(שיטת הפלייאוף האמצעי היא דרך לישמור שהם לא יגררו לקרבות תחתית כי פ"ת לרוב ממוקמת במרכז טבלה והגדלת הליגה גם כדי שיהיו מועדונים גרועים מפ"ת).
לוזון מאמן טוב רק זה לא משנה כי כל עוד קרוב משפחה שלו הוא יו"ר תמיד זה ראה מינוי חשוד.(לדוגמא למה איווניר היה צריך לעזוב?).
השב   •  90
אלעד04/08/2010 23:21
הסיבה היחידה היא כדי לפנות מקום ללוזון.
השב   •  40
6
רועי04/08/2010 18:58
השב   •  30
5
סושי04/08/2010 18:39
יודעים לדבר הרבה ולעשות כלום
השב   •  20
סרג''יו ראמוס05/08/2010 06:17
זה גם טרנד. אנחנו לא כזה גרועים. תרימו ת''ראש. טוב, במקרה הזה כן אבל לא תמיד :)
השב   •  00
4
דוד סירוצקי04/08/2010 18:20
כל מי ששנוא את משפחת לוזון ואומר שגיא לא צריך להיות מאמן הנבחרת הצעירה שיעשה כחול. וכל מי שאוהב את משפחת לוזון ואומר שגיא כן צריך להיות המאמן שיצביע אדום.
השב   •  456
3
דן04/08/2010 17:55
השב   •  00
2
כרי04/08/2010 17:52
השב   •  10
1
בן04/08/2010 17:51
רק תפתח טוקבקים של הכתבה על מינוי גיא לוזון, ותראה כמה הם בוכים, כמעט כמו אוהדי חיפה אחרי סוף העונה. וזה אחרי כל מה שעשו. אז תבין שאין ברירה בשביל שלא ידברו על כך שההליך היה לא דמוקרטי צריך לעשות הרבה בלאגן
השב   •  10
אסור לפספס
נגןאינטימי: פאטצ'י מעניק מסאז' בירך לזהבי
אינטימי: פטאצ'י מעניק מסאז' בירך לזהבי
נגןקבע שיא עולמי מטורף בעליות מתח ב-24 שעות
קבע שיא עולמי הסטרי בעליות מתח ב-24 שעות
נגןכמה כוכבי כדורגל אפשר לפגוש במשחק של מסי
כמה כוכבי כדורגל אפשר לפגוש במשחק של מסי
נגןאתגר "נחש מי?" פדרי מול פרנקי דה יונג
אתגר "נחש מי?" פדרי מול פרנקי דה יונג
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתיתספורט אחר חדשות
טניס
גלישת גלים
בריאות וכושר
האזור המוטורי
כדוריד
כדורעף
כדורשת
ג'ודו
שייט
גלישת רוח
אופניים
אתלטיקה/התעמלות
שחייה
טאקוונדו / אגרוף
ספורט אמריקני / NFL
ספורט בקהילה
ענפי ספורט אילת
התאחדות בתי הספר
המשחקים הפראלימפיים
ONE CHAMPIONSHIP