מכבי תל אביב השיגה ניצחון חוץ יוקרתי באיסטנבול על פנרבחצ’ה אולקר, ללא ספק הישג מצוין. למכבי כידוע, כבר אין סיכוי לעלות לפיינל-8, אבל לפנר זה היה משחק חשוב כי הטורקים מארחים את הפיינל-פור באיסטנבול והמטרה שלה היא זכייה בגביע.
מכבי נמצאת השבוע בסדרה צפופה של משחקים ולכן הוחלט שלא לתת לדווין סמית’ לשחק. די.ג’יי סילי, שנמצא בתקופה לא טובה, יצא אחרי חמש דקות והוחלט לא להחזיר אותו למגרש עד לסיום. כל ההתרחשויות האלה נתנו לאיינרס בגאצקיס לבצע מספר ניסיונות שעלו יפה. ג’ו אלכסנדר שותף רבות לראשונה כמספר 4 (26 דקות, 13 נקודות), וגם דיימון סימפסון (30 דקות, 14 נקודות, 12 כדורים חוזרים ורק חבל על 2 מ-7 מהקו) וקולטון אייברסון?, שעלה היום מהספסל. כל זאת כשוויקטור ראד ו/או גיא פניני נמצאים בעמדה שלוש, מה שיצר למכבים הרכב פיזי וצמצם את הבעיה בריבאונד ההתקפה. בנוסף, זה גרם לביצוע טוב יותר של הפיק-אנד-רול ואפילו למשחק בין גבוהים.
לז'ליקו אובראדוביץ', נטול בוגדן בוגדנוביץ' וקוסטאס סלוקאס, לא הייתה תשובה לעניין. ראד שיחק משחק סולידי לאחר שירד במקצת מההתנהלות הלא קבוצתית שלו. ראד ניסה להיות מרוכז וחיובי ובהמשך לניסיון של בגאצקיס לתת לו מספר דקות הגנה על מארק ליונס, היום שמו אותו על בובי דיקסון – עוד שחקן גבוה ואתלטי כמוהו, וזה עבד. מצד שני, כשיוגב אוחיון רואה את אוברדוביץ' הוא נותן הצגות. מעבר ל-10 נקודות עם 2 מ-2 מהשלוש ועוד 6 אסיסטים, כל פעולה של יוגב הייתה בדקות קשות. הוא קיבל החלטות מכריעות וגילה מנהיגות בהיעדרם של הכוכבים.
קולטון אייברסון (יורוליג) סילבן לנדסברג הוא תופעה. חמש עונות במכבי ת”א וכולם תופסים את הראש על ההבדל בין תרומתו בליגה להופעותיו בגביע אירופה. כמה זמן מחכים במכבי לסל ניצחון שלו. אחזיר אתכם למשחק הראשון במילאנו, עוד כשארז אדלשטיין היה המאמן ולנדסברג נשלח בשניות האחרונות להתקפה מתפרצת שהייתה משיגה ניצחון חוץ במשחק הראשון, מה שאולי היה משנה את כל העונה של מכבי. אבל אז סילבן החטיא.
הערב, מעבר למשחק אקטיבי של 30 דקות, 22 נקודות, 4 מ-4 מהשלוש לנדסברג קלע סל ניצחון בכוח, על מגן עם הבאזר. סל שכולו ניצחון. מכבי קיבלה ערב אחד של נחת. נכון, מכבי לא תגיע לפיינל-8, אבל היא שיחקה ברצינות ובספורטיביות כמצופה מקבוצה בסדר הגודל שלה. מי יודע, הצהובים אולי אפילו יצליחו לברוח מאחד משלושת המקומות האחרונים.
גם לבגאצקיס מגיע ערב אחד של נחת, עם ניצחון גדול על אובראדוביץ', אולי בכיר המאמנים באירופה. לפעמים נדמה שז'ליקו רק רוצה להגיע למשחק צמוד בסוף. ובאמת, הרבה פעמים הוא מנצח את המשחקים האלה, אבל היום הוא שילם על כך בהפסד. בכל מקרה, למכבי ת”א אין הרבה זמן למנוחה כי כבר ביום חמישי תגיע לפה ז'לגיריס קובנה עם שרונאס יאסיקביצ'יוס, שהפסידה את האפשרות להגיע לשמונה הראשונות, למרות ההשתפרות שלהם אחרי תחילת עונה לא טובה.