אהבתי בקיץ החולף את השינויים שעשה יענקל’ה שחר במכבי חיפה. מהבאת המנהל המקצועי תור כריסטיאן קרלסן, דרך המינוי של אסף בן דב המנכ"ל, שעושה עבודה מעולה, וגם המינוי של רפי אוסמו כמנהל הקבוצה – כל אלו היו מהלכים נכונים מבחינת שחר, אך אני חושב שבדבר אחד הוא נפל, וזה בבחירת המאמן.
הרבה ציפיות היו ממכבי חיפה, כאשר מונה רנה מולנסטיין למאמן הקבוצה, אבל עם כל השינויים שנעשו בקבוצה, אמנם הגיע מאמן שמדבר ומתראיין יפה, אך הוא לא עושה כל רושם. אין עד כה במכבי חיפה טביעת אצבע של מאמן.
רנה מולנסטיין. הקבוצה שלו צפויה (עמרי שטיין)מכבי חיפה נראית אותו דבר בכל המשחקים, אני לא רואה שום שינוי או התאמה ממשחק למשחק. היריבות שלה יודעות בדיוק איך היא הולכת לשחק, הקבוצה מאוד שבלונית. כאשר רואים את מכבי חיפה על המגרש, אתה שואל את עצמך: מי עובד איתם באימונים? על מה הם עובדים? האם הם מתקנים את מה שדורש תיקון?
גם כאשר חיפה ניצחה היא לא עשתה רושם. הקבוצה פשוט לא נראית מאומנת, אין משחק לחץ, כשגם הצד הטקטי לוקה בחסר. דוגמה לכך היא הצבתו של סאן מנחם, שנכנס באמצע המשחק, ובתוך כמה דקות הספיק לשחק בשלוש עמדות שונות.
אין לירוקים פתרונות בחלק ההתקפי מלבד הברקות של אלירן עטר. המגן מריו מוסא לא מתאים למועדון. הוא תופס מקום של זר ומבחינתי הוא כישלון גדול.
אלירן עטר. היחיד שמספק הברקות (רדאד ג'בארה)לצד זה, המשחק של גילי ורמוט לא אינטנסיבי מספיק, הוא נעלם לדקות ארוכות מדי מהמשחק, דבר שמקשה מאוד על מכבי חיפה. אתה מצפה משחקן ברמתו לתרום בהרבה יותר.
מנגד, ליוסי אבוקסיס מגיעות כל המחמאות. הוא אחד המאמנים הטובים והמוצלחים שיש לנו בכדורגל הישראלי. יש לסכנין קבוצה מאומנת, כל שחקן יודע מה צריך לעשות. במחצית השנייה עשה אבוקסיס את המהלך של המשחק, כאשר שינה מערך משלושה בלמים לשני בלמים, הכניס את סיראז' נסאר והשתלט על מרכז המגרש.
יוסי אבוקסיס. מגיעות לו מחאמות (עמרי שטיין)?נסאר היה מעולה, משך את כל הקבוצה שלו ויחד עם רמזי ספורי וז'אורז'יניו הם ניצחו את מכבי חיפה, כאשר הם ניצלו את העובדה שהיריבה לא שומרת ונותנת לשחקני היריב לעשות מה שהם רוצים.