אפשר לומר שליאור רפאלוב הוא לא אותו השחקן שראינו בסיבוב הראשון של הליגה. רפאלוב המוכשר לא פתח טוב את העונה והיה נראה שמכבי חיפה מסתדרת בלעדיו. אייל גולסה ומוחמד גדיר הצעירים הועדפו על פניו והוא נשאר מאחור, חסר ביטחון כשהוא גילה יכולת פושרת ולא הצליח להתבלט בעונה המוצלחת של הירוקים.
אף שחקן לא היה מרוצה מהמעמד שרפאלוב זכה לו בחצי הראשון של העונה אבל הוא הפגין בגרות ואופי של אחד שרוצה להצליח ובזכות זה, רפאלוב של הסיבוב השני הוא שחקן שונה לגמרי. הקשר הפך להיות בורג מרכזי במערך של אלישע לוי, הביטחון חזר וכמובן היכולת.
סבלנות ומקצוענות הם הדברים הכי חשובים אצל שחקן כדורגל. קחו לדוגמא את שלומי ארבייטמן ואיתי שכטר. שני החלוצים נמצאים העונה בראש טבלת הכיבושים של הליגה בעיקר בגלל שהם עשו לעצמם סוויץ' במוח. הם הבינו שהתנהגות שלילית וחוסר אכפתיות לא יובילו אותם לשום דבר והתוצאות מדברות בעד עצמן.
בעונה שעברה, שני השחקנים ביחד כבשו 12 שערים העונה כבר יש להם 37.
 |
שלומי ארבייטמן. עבר תהליך חיובי (קובי אליהו) |
|
את התהליך הזה עובר עכשיו ליאור רפאלוב ואם הוא ימשיך בקו הזה, כולנו נראה את התוצאות בעונה הבאה. אפשר לציין גם את אלירן עטר באותה נשימה. כישרון גדול שבעונה וחצי האחרונות לקח את עצמו בשתי ידיים ועשה התקדמות ענקית בקריירה שלו בזכות שינוי שהוא עבר ועזרה גדולה של משה דמאיו והנהלת בני יהודה.
ליאור רפאלוב לא צריך לחשוב כרגע על מעבר לאירופה. נכון, הוא כבר לא ילד. הבחור עוד מעט יחגוג 24 שנים אבל הוא עדיין לא בשל לרמות הגבוהות.
 |
שחקני חיפה חוגגים. רפאלוב צריך להנהיג את הקבוצה (אלעד ירקון) |
|
ליאור, תמשיך להתמיד ולהשקיע, תסיים את העונה הזו בצורה חיובית ובעונה הבאה גם אתה תהיה מסוגל להוביל את מכבי חיפה להישגים. אל תמהר, אירופה תחכה לך. אולי גם בעונה הבאה אתה תשחק בליגת האלופות ואז אתה כבר תהיה, בוגר יותר, משופר יותר ובעיקר טוב יותר. שיהיה בהצלחה.
הכתוב הינו טור דעה