התהליך מוכר לרובינו. אנו מקבלים החלטה להוריד מספר קילוגרמים ואחד הדברים שאנו מתחילים לעשות הוא להתחיל לרוץ (אלא אם כן אנו בטוחים שזה יגרום לנו למות עקב חרדה זו אחרת...).
השאלה הנשאלת היא, האם באמת יש חשיבות כל כך גדולה לריצה בתהליך ההרזייה, או שמא מדובר במיתוס השגור במוחינו לאורך השנים שאין לנו ממש ביסוס?
התשובה היא לא שחור או לבן, אבל יותר ויותר נראה כאילו היא מתקרבת דווקא לשחור. נתחיל דווקא עם הלבן: ריצה גורמת לנו להרגיש טוב עם עצמנו, היא מכניסה אותנו למוד של חיים ספורטיבית והיא מחזקת את השרירים. מעבר לכך, לרובנו "לא נעים" לזלול לאחר שהשקענו כל כך הרבה מאמץ - סיבה טובה כשלעצמה להתחיל לרוץ (ולשמר זאת כמובן).
עד לכאן הבשורות הטובות מהריצה. הבשורות הפחות נעימות, הקשורות כמעט לכל מטרה ספורטיבית אותה אנו מציבים לעצמנו הן שהתזונה משחקת פה תפקיד מרכזי, ובמקרה של הרזייה, הרבה יותר משמעותי מהריצה.
הדבר נובע מכמה סיבות: ראשית, רובנו בטוחים שריצה של חצי שעה שורפת 5000 קלוריות, בעוד במקרה הטוב מדובר ב-300 עד 400 קלוריות בלבד (אז אל תתחילו לזלול!). שנית, ואף חמור מכך, אם לא נאכל כמו שצריך לאחר הריצה (מה שרובינו עושים בטעות כדי לרזות לכאורה), הגוף ייכנס למצב של מצוקה ויוריד את קצב חילוף החומרים בגוף (אין גרוע מכך...).
הסיפור האמיתי מתחיל בזמן שאתם לא עושים ספורט. בעוד ריצה שורפת קלוריות בעיקר במהלכה (ומעט מאוד לאחריה), באימונים עצימים וקצרים, דוגמת הקרוספיט, מתבעת שריפת שומנים של עד 48 שעות לאחר האימון - מה שנראה כמו חלום ורוד לרצים, או יותר נכון, חלום שלא יתגשם.
למרות כל האמור לעיל, הדבר האחרון שנמליץ לכם הוא להפסיק לרוץ בעיקר בפן הבריאותי הכללי וכמובן בפן המנטלי. אנשים שרצים באופן קבוע מרגישים טוב יותר עם עצמם, הם מלאי מרץ וביטחון עצמי - כך שיש להם יותר אנרגיות שלא "להתנחם" במזון. אל תתפלאו אם ברגע אחד של שעמום, תעדיפו פתאום לרוץ על פני ארוחה טובה במסעדה עם חברים. זה אמנם נשמע זניח, אך ריצה יכולה לעזור לכם בייחסכם למזון, אפילו אם זה בעקיפין ולא ממש בפן הפיזיולוגי.
אז מה כן המסקנה? לעבור לתזונה נכונה בעזרת מומחים לדבר (מדריכים, תזונאיות וכו') ולשלב את הריצה כחלק ממהלך החיים הבריא שלכם, ולא להסתמך רק עליה. בסופו של דבר מדובר במתמטיקה - צריך להוציא יותר קלוריות מאשר מכניסים (זה התהליך המרכזי). התלהבתם ממה שרשמנו על הקרוספיט? אתם מוזמנים לעשות זאת בימים בהם אינכם רצים (אפשר גם TRX, אימון מחזורי וכו').