בעוד שמכבי חיפה סופגת ביקורות קשות אודות חוסר היכולת שלה לחזק את הקבוצה לאחר ששיחררה לא מעט שחקני מפתח ובעוד שבמכבי תל אביב קיבלו הדים שליליים אודות סכומי הכסף הרבים שהשקיעו בהבאת רכש נוצץ שלא ממש מתחבר וכשבית"ר ירושלים נמצאת בתחתית הליגה, בהפועל ת"א עסקו כולם בסכסוך המתוקשר בין בעלי הקבוצה, זאת מבלי להתפנות לביקורת על היכולת המקצועית עצמה.
כעת משהסכסוך בין אלי טביב למוני הראל כבר נמצא מאחור, לפחות עד הודעה חדשה, הגיע הזמן להעלות על הפרק את הכישלון המקצועי של הפועל העונה. לא כישלון אירופי חלילה, שם דווקא ההצלחה היתה טובה מאוד, גם לא כישלון פה בליגה המקומית, הרי לא קל ללהטט בין שתי מסגרות בו זמנית, הפעם מופנים החצים דווקא לעבר ההחלטות השגויות שקיבל הצוות המקצועי בכל הקשור לזרים שהחתימו בקבוצה, לא רק השנה אלא בשנתיים האחרונות.
החלוץ הקרואטי, בויאן ורוצ'ינה, הגיע להפועל שניה לפני סגירת תום מועד ההעברות של העונה שעברה. האדומים שהיו בלחץ רב ונזקקו לחיזוק רכשו את החלוץ בסכום גבוה של כ-400 אלף יורו, בהמלצתו של ג'ובאני רוסו, וציפו לקבל סקורר עולה שיקרע את הרשתות בישראל.
בפועל, התגלה הרכש החדש כאכזבה וככישלון חרוץ ואף היו שכינו אותו כפלופ גדול שזכה לסכומי כסף רבים שלא שווים את פועלו. היכולת החלשה של ורוצ'ינה לא היתה מפתיעה בעיקר לנוכח העובדה שהקרואטי הגיע על סמך צפייה בקלטות וידאו בלבד וללא סקאוטינג מקצועי וארוך שיכול היה למנוע את המבוכה בהחתמתו של החלוץ שנחת בישראל בעודו פצוע.
|
בויאן ורוצ´ינה. ג´ובאני רוסו המליץ, הפועל קנתה ונפלה (רועי גלדסטון) |
|
|
אולם, זו כמובן רק דוגמא אחת לרצף הכישלונות של האדומים בבחירת השחקנים הזרים. אין ספק שמישהו היה חייב להרים את הכפפה ולהעלות את הנושא הנ"ל לדיון, הכיצד ייתכן שקבוצה גדולה כמו הפועל לא מצליחה לסמן בינגו בבחירת השחקנים הזרים. באותה נשימה של ורוצ'ינה ראוי להזכיר גם את רומאן רוקי וזוראב מנטשאשווילי שהגיעו לישראל במטרה לשחק לצידו של אביחי ידין בקישור האחורי, אך מהר מאוד התקבעו על הספסל וכמעט ולא זכו לדקות משחק בהרכב של האדומים.
אם אתם יושבים עכשיו מול המסך ושואלים את עצמם מה עם דגלאס דה סילבה ווינסנט אניימה? אזכיר לכם רק שהשניים הגיעו מקבוצות אחרות בישראל וכבר הוכיחו את היכולת שלהם להשתלב בכדורגל הישראלי ולהפוך לחלק דומיננטי בנוף המקומי, גם בקבוצה גדולה כמו הפועל תל אביב.
|
וינסנט אניימה. השתלב בכדורגל הישראלי עוד לפני הגעתו להפועל (רועי גלדסטון) |
|
|
אז מי אשם בבחירת השחקנים? מי אשם בסכומי הכסף הרבים שנשפכו לחינם? מי אשם בכך שכבר כמה שנים לא מצליחה הפועל לאתר כישרונות עולים בחו”ל ולהביא אותם לזירה המקומית?
בהפועל תל אביב חייבים להבין כי עליהם לבנות מערך סקואטינג שלם על מנת לפגוע בינגו בזרים ולא להסתמך על צפייה בקלטות ועצות של סוכנים, שכן ראינו את הזרים שבהפועל הביאו בשנתיים האחרונות. שחקנים זרים הם בטוח, הבעיה היא שהם יותר זרים לענף הכדורגל.
|
גוטמן. הפועל החתימה בשנתיים האחרונות בעיקר שחקנים זרים לענף (רועי גלדסטון) |
|
|
וכמו שאמר לא פעם גדול הכדורגלנים בישראל, אייל ברקוביץ', אולי בכלל הגיע הזמן שבישראל יתנו יותר קרדיט לשחקנים המקומיים מבלי להפוך עולמות בכדי לתור אחר זרים ראויים, אולי הגיע הזמן שהכדורגל בארץ יבין שגם לנו יש כישרונות לא פחות גדולים.
הרכש של הקבוצות בישראל העונה ממש לא מרשים, בכך חטאה גם הפועל תל אביב, אבל אם כבר לוקחים את המקום של ילדינו היקרים לפחות שזה יהיה עבור זרים ששווים את המחיר. אולי הפועל של השנתיים האחרונות שמשחקת עם שני זרים וחצי, היא הדוגמא הטובה ביותר לכך שהגיע הזמן לצמצם את מספר הזרים לשלושה מקסימום.
הכתוב הינו טור דעה