בלי לדעת על כיווני החקירה של אנשי מס ההכנסה בעניינם של שופטי הכדורגל חשוב מאוד להבהיר לקוראים שישנו הבדל מהותי מאוד בסכומים בהם מדובר במקרה הזה.
העניין הוא פשוט: לפני ששופט בינ"ל נוסע לשפוט משחק בחו"ל הוא מקבל מעטפה המכילה 250 פרנקים שוויצרים, דמי אש"ל, עבור כל יום של שהייה בחו"ל. לרוב שופט בינ"ל שוהה במסגרת עבודת שיפוט עבור משחק כזה או אחר עד שלושה ימים בח"ל ולכן מדובר כאן בסכומים של עד 750 פרנקים (כ-2300 ש"ח) שווצרים עבור כל יציאה שכזו.
מכיוון שכל ההוצאות כמו נהג צמוד, בית מלון ואוכל ניתנות גם כן לשופטים, כספי האש"ל מהווים למעשה את השכר על השיפוט עצמו.
במקרה של שופטי הכדורסל מדובר בסכומים גבוהים בהרבה משתי סיבות: האחת היא שעבור שיפוט בשני משחקים בחו"ל קיבל לצורך העניין השופט סמי בכר סכום של 1700 יורו (ז"א 4500 ש"ח למשחק לעומת 2300 שקלים שמקבל שופט כדורגל).
ההבדל השני והמשמעותי עוד יותר הוא התדירות. לשופטי כדורסל בינ"ל יוצא לשפוט במהלך חודש בודד לשפוט 6-8 משחקים לעומת שופט כדורגל בינ"ל ששופט 4-5 בעונה שלמה. לכן, צריך לקחת בחשבון שישנו הבדל עצום בסדרי הגודל של הסכומים המדוברים.
|
שלטונות המס רוכבים על הגל התקשורתי (בעז גורן) |
|
לישראל יש החל מהשנה הזו חמישה שופטים בינ"ל כששניים מהם, אלי חכמון ולירן ליאני, חדשים ולא הספיקו לנסוע הרבה לחו"ל. אפשר להניח שאחד משני השופטים
האחרים, אלון יפת או מאיר לוי (כיוון שמנשה משיח שופט בינ"ל כשנה בלבד) הוא זה שמיהר לשלוח את המכתב הבהול לשלטונות המס כדי להקדים תרופה למכה, אם בכלל מגיעה לו כזו.
מכל האמור כאן אתם יכולים להבין שהסכומים במקרה הזה שונים בצורה קיצונית מאלה של שופטי הכדורסל ויחד עם זאת כל עוד שופט מקבל כסף על עבודה בחו"ל הוא צריך לדווח עליו. לעניות דעתי מכיוון שענף הכדורגל הנו פופולארי וכזה שתופס כותרות שלטונות המס רוכבים על הגל שנוצר ומכניסים גם את שופטי הכדורגל לקלחת הזו, מה שייצר להם עוד כמה כותרות בתקשורת.
|
לירן ליאני. לא הספיק לסוע הרבה לחו"ל (אור שפונדר) |
|
אני מקווה שכל השופטים, שבהחלט צריכים לשמש דוגמא, ימצאו נקיים, אבל בכל מקרה, גם אם ימצא משהו שאינו כשורה, הממצאים יהיו בוודאות פחות חמורים. בקצב הזה אולי נשמע בימים הקרובים על זימונם של שופטי כדורעף או כדוריד בינ"ל
בדרך לחקירות של מס ההכנסה...