יום חמישי, 18.12.2025 שעה 14:35

הגיע הזמן לעשות כסף מהאהבה שלכם לספורט

אם אתם מעוניינים להתפרנס מהתשוקה שלכם לספורט ורוצים לחנך את דור העתיד, יש לכם הזדמנות ללמוד לתואר ראשון בחינוך גופני. בשיתוף סמינר הקיבוצים

|
לחנך את דורות העתיד (Kampus Production)
לחנך את דורות העתיד (Kampus Production)

חלומות גדולים בספורט הם לא רק להיות דני אבדיה הבא, מנור סולומון הבא או ירדן ג'רבי הבאה - חלומות גדולים בספורט יכולים לבוא לידי ביטוי גם בקריירה מצליחה של מורים בעלי תואר ראשון בחינוך גופני, מומחים בפעילות גופנית לאוכלוסיות שונות ובעלי יכולת לאמן ענפי ספורט תחרותיים ושאינם תחרותיים. אולי גם אתם יכולים להיות הבאים בתור שיגשימו את חלומם?

אם אתם אוהבים ספורט, עוסקים באופן פעיל בספורט, עסקתם בעבר בספורט בעלי ניסיון הדרכתי או הכל יחד, קיימת סבירות גבוהה לכך שקריירה בתחום ההוראה או האימון בספורט היא העתיד שלכם.

קריירה זו מיועדת בעיקר לאלו אשר רוצים להשפיע על החברה, להוביל תהליכים חינוכיים וחברתיים, לקדם אורח חיים בריא, לעבוד במרכזי שיקום, או לא פחות חשוב מכך – לחנך את הדורות הבאים של תלמידי/ות וספורטאי/ות ישראל.

אם אתם מרגישים כי הדברים האמורים מתארים את הפרופיל שלכם בצורה דיי מדויקת, סביר להניח שמסלול תואר ראשון בחינוך גופני שיש לסמינר הקיבוצים להציע, יעניין אתכם.

אם גם אתם נהנים מכל רגע בו מסבירים לכם על ספורט (אור קפלן)אם גם אתם נהנים מכל רגע בו מסבירים לכם על ספורט (אור קפלן)

מדוע דווקא סמינר הקיבוצים? מדובר במוסד ותיק ומוכר עם אנשי צוות מהשורה הראשונה, לימודים באווירה צעירה ודינאמית, יחס אישי, ליווי צמוד לכל תקופת הלימודים וכמובן שלא ניתן להתעלם מהמיקום האטרקטיבי בתל אביב בסמוך לצירי תנועה מרכזיים דוגמת נתיבי איילון וכביש החוף ובעל גישה נוחה עם תחבורה ציבורית (אוטובוסים ורכבות).

תואר ראשון בחינוך גופני

מעט רקע

תואר ראשון בחינוך גופני הוא תואר דיסציפלינארי-מדעי ובעל הכרה בינלאומית המכשיר לעבודה עם כל הגילים, ומיועד בעיקר למי שמעונין בקריירה המשלבת הוראת חינוך גופני במוסדות החינוך השונים. הלימודים נמשכים ארבע שנים וימי הלימוד נפרשים על פני שלושה עד ארבעה ימים בשבוע (בשכר אוניברסיטאי) בשלוש השנים הראשונות. שנת הלימודים האחרונה, שנת הסטאז', מורכבת מיום לימודים אחד בשילוב עבודה (בשכר) בבתי הספר. מבין המסיימים יש סטודנטים המעוניינים להמשיך באקדמיה לכיוונים של מחקר ומדע והם יכולים להמשיך כמובן לתואר שני ובהמשך לתואר שלישי.

כל אחד ואחת מהסטודנטים.ות נבחר בקפידה (אור קפלן)כל אחד ואחת מהסטודנטים.ות נבחר בקפידה (אור קפלן)

כל שנתון מורכב מסטודנטים מובחרים המתקבלים לאחר מערכת מבדקי מיון קפדנית, כאשר בפועל הלימודים מתבצעים בקבוצות קטנות יחסית של עד 25 סטודנטים בקבוצה. הסטודנטים זוכים למעטפת של עשרות אנשי סגל אקדמי ומנהלי, המובילים בתחומם בישראל, הדואגים ללוות אותם בכל צעד החל מיום הקליטה ועד לסיום הלימודים.

במהלך הלימודים, בנוסף ללימודי התואר, עוברים הסטודנטים הכשרות מקצועיות המעניקות להם מספר תעודות הכשרה מקצועיות המוכרות על ידי מנהל הספורט ומבטיחות ביטחון תעסוקתי במסגרות החינוך הבלתי פורמאליות. בין ההכשרות ניתן למצוא הכשרת מאמני חדר כושר (כושר גופני ובריאות) שהינה הכשרת חובה לכל בוגרי המסלול בסמינר הקיבוצים,  אתלטיקה קלה, לימוד שחיה, כדורעף, פילאטיס, פיטנס ועוד.

מבנה התואר

התואר נלמד בקמפוס נמיר של סמינר הקיבוצים הממוקם בצומת רוקח בת"א, כאשר עיקר הפעילות המעשית מתבצעת באווירה ובסטנדרט אולימפיים במרכז הספורט הלאומי בהדר יוסף במתקני המרכז האולימפי, כך שהידע התיאורטי והמעשי משתלבים יחדיו. ההתנסות המעשית מקבלת משקל רב, שכן כבר בשנה הראשונה הסטודנטים (פרחי ההוראה) מתנסים בהוראת החינוך הגופני בבתי הספר. ההתנסות מבוצעת בהדרגה: בהתחלה בגילים הקטנים בבתי ספר יסודיים, לאחר מכן בחטיבת ביניים ולבסוף בתיכון. שיטת התנסות זאת ייחודית לסמינר הקיבוצים בכך שמתקיימת החל משנת הלימודים ראשונה ומובילה לכך שבוגרי התואר הינם המורים לחינוך גופני הטובים בישראל.

קמפוס נמיר של סמינר הקיבוצים (אור קפלן)קמפוס נמיר של סמינר הקיבוצים (אור קפלן)

במהלך שנת הלימודים השלישית, הסטודנטים מתמחים באחת משלוש מגמות התמחות שמעניקות להם תעודות מקצועיות ואופק תעסוקתי הן במסגרות פורמאליות והן במסגרות חוץ שונות. מגמות אלה מתמקדות בפעילות גופנית לגיל הרך, פעילות גופנית מותאמת לאוכלוסייה בעלת צרכים מיוחדים וכן פעילות חינוך גופני לגיל השלישי (טיפוח תנועה ויציבה), אשר שמה דגש על יציבה, תנועה וקידום בריאות בגילים המתמקדים. השנה הרביעית מכוונת לכניסה לבית הספר, שהיא למעשה שנת סטאז', המלווה בסדנת סטאז' ובקורסי בחירה המלווים את המורים החדשים בתחילת דרכם בהוראת החינוך הגופני במסגרות החינוך השונות.

אופק תעסוקתי נרחב

כפי שצוין, התואר מקנה מגוון רחב של אפשרויות תעסוקה נוספות, בין השאר של מאמני כושר פרטיים במסגרת ההכשרות הניתנות בתואר: מדריכי חדר כושר (כושר גופני ובריאות), מדריכי לימוד שחיה, אתלטיקה קלה, כדורעף, פיטנס, פילאטיס ועוד.

בחרו את המסלול שמתאים לכם (אור קפלן)בחרו את המסלול שמתאים לכם (אור קפלן)

מסלול נוסף ללימודי החינוך הגופני הינו מסלול הסבת אקדמאיים (בעלי תואר ראשון ומעלה בתארים שאינם חינוך גופני). מסלול זה הינו דו שנתי ומאפשר כמובן גם שינוי קריירה לאנשים בעלי רקע ספורטיבי כזה או אחר.

אגב, במידה ואתם חוששים כי תתקשו לסיים את התואר ולהתפרנס ממנו בעקבות קשיים דוגמת הפרעות קשב וריכוז, ודאי תשמחו לדעת כי "מרכז מהו"ת” בסמינר הקיבוצים מלווה סטודנטים מתקשים ו/או בעלי אתגרים כאלה ואחרים, ומסייע להם לצלוח את התואר עם ליווי מקצועי.

מדוע דווקא סמינר הקיבוצים?

היחס האישי לסטודנטים, הדאגה לפרט והאווירה המעודדת לימוד לצד פעילות אקדמית חברתית תוססת וצעירה הינם הערכים המובילים את סמינר הקיבוצים, ובנוסף למעטפת מקצועית משמעותית השמה במרכז את הפרקטיקה מובלים על ידי פרופסור רן ינוביץ', ראש המחלקה לחינוך גופני ותנועה בסמינר הקיבוצים. לכל אלה יש להוסיף את המתקנים החדישים והמתקדמים העומדים לרשות הסטודנטים, המאפשרים להם ללמוד את התכנים ברמה המקצועית הגבוהה ביותר ואת המיקום המנצח.

למידע על התואר לחצו כאן

קמפוס סמינר הקיבוצים. המקום הבא שלכם? (אור קפלן)קמפוס סמינר הקיבוצים. המקום הבא שלכם? (אור קפלן)

בוגרי תואר ראשון בחינוך גופני יוכלו להמשיך ללימודי תואר שני, לרבות ללימודי התואר השני בחינוך לפעילות גופנית ובריאות בסמינר הקיבוצים

בנוסף למסלולים אלה, בסמינר הקיבוצים תוכלו ללמוד קורס מדריכי ומדריכות חדר כושר (קורס בפיקוח מינהל הספורט) והוראה במגמות לבגרות בחינוך גופני

בשיתוף סמינר הקיבוצים




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */