זה ממש היה רבע גמר חלומי, שיכול היה בסיטואציה מסוימת גם להיות גמר המונדיאל עם מבט מלא געגועים לדפי ההיסטוריה. חזרה אחורה לגמר המונדיאל בשנת 1978, שבו ארגנטינה המארחת גברה על הולנד, ומאז יש תמיד תחושה של דז’ה וו ונקמה של ההולנדים כפי שהיה במונדיאל 1998 בצרפת עם שער הניצחון של דניס ברגקאמפ.
אז ברבע הגמר הערב הייתה להולנדים הזדמנות נוספת לנקמה במאני טיים אמיתי, כפי שההגרלה סידרה להולנדים בתזמון מושלם, אך ההולנדים של הערב החלו את המשחק בצורה מגמגמת והשתפרו תוך כדי תנועה בעיקר לאחר שנכנסו לפיגור וחזרו יפה למשחק עם אופי ותעוזה. אציין כי הולנד של לואי ואן חאל עד עכשיו לא הרשימה מבחינת היכולת ההתקפית.
ראינו בעיקר נבחרת הולנדית שמתבססת מצד אחד על טקטיקה ומשמעת עצמית מבחינה הגנתית, בראשות ואן דייק במרכז ההגנה. מצד שני הייתה התבססות על ניהול משחק חכם של פרנקי דה יונג במרכז המגרש ופעולות אישיות איכותיות של צמד השחקנים האיכותי בחלק הקדמי בדמותם של קודי גאקפו המצוין והמשתדרג וממפיס דפאיי המסוכן. שני האחרונים הם שחקנים שמסוגלים לגרום לבעיות לכל הגנה ברחבי היבשת.
ארגנטינה הגיעה הערב לרבע הגמר במומנטום חיובי עם שיפור גדול ביכולת לאחר פתיחת מונדיאל נוראית אחרי הפסד סנסציוני במשחקה הראשון בטורניר לערב הסעודית. זה היה הפסד שנתן לעולם הכדורגל תחושה שארגנטינה והחלומות להניף את הגביע הנחשק בדרך להתרסקות, אבל מסי וחבריו התעלו על עצמם תחת לחץ גדול בתקשורת ולחץ גדול מבית.
ארגנטינה חזרה בגדול, התייצבה מבחינה הגנתית והתחברה עם קישור מאוזן, דינמי, פיזי, עם מימד של הנעת כדור והצטרפות לרחבת היריב של שחקני הקישור, וכמובן מבחינה התקפית עיקר המעמסה היא על מסי שמספק את הסחורה מבחינה התקפית ועוד יותר חשוב זה מסי משדר רוגע ומנהיגות יוצאת דופן גם ברגעים הקשים, מה שמשפיע לטובה על חבריו לקבוצה.
המחצית הראשונה הערב במסגרת רבע הגמר בקטאר הייתה בשליטה של הכחולים-לבנים ששלטו בקצב המשחק עם פריסה טקטית נפלאה בראשותו של ליונל סקאלוני, מאמנה המבטיח, שנראה כי מצא את הנוסחה הנכונה עבור ארגנטינה אולי לרוץ עד הסוף, אולי. המשחק החל עם קרב חפירות במרכז המגרש ומערכים טקטיים זהירים, כאשר שתי הנבחרות עלו עם שלושה בלמים וחששות גדולים מספיגת שער.
הנבחרת הראשונה שהצליחה להשתחרר מהטקטיקה ולשלב גם כדורגל הייתה ארגנטינה, כאשר התעלות מדהימה של מסי העלתה את ארגנטינה ליתרון לאחר שהאחרון, תוך כדי דריבל, מצא במסירה גאונית את מולינה, מגנה הימני הנהדר של ארגנטינה, בעומק רחבת הולנד ומשם הדרך לרשת ההולנדית הייתה קצרה. זה היה שער יתרון ששיקף את העליונות הארגנטינאית במחצית הראשונה.
בתחילת המחצית השנייה ואן חאל ביצע שינוי מערך על ידי שלושה חילופים התקפיים וזאת על מנת לנסות ולחזור למשחק, אך הולנד לא השכילה לסכן את שערה של ארגנטינה באופן ממשי כאשר שלושת הבלמים של ארגנטינה היו במשחק מעולה והנבחרת הדומיננטית בתחילת המחצית השנייה הייתה זו מדרום אמריקה עם יכול מרשימה בעיקר של מסי.
האחרון עשה פעולות אישיות וקבוצתיות איכותיות שהובילו לשער השני של ארגנטינה, שהיה באוויר. הפעם פעולה אישית איכותית באגף שמאל של מרקוס אקונייה, שהוכשל ברחבה ההולנדית על ידי דנזל דומפריס, נתנה לנבחרת ארגנטינה בעיטת עונשין מ-11 מטרים, כאשר מסי בזון חיובי נתן לנבחרתו 0:2. זה כבר היה נראה גמור, אבל המונדיאל הנוכחי הזה מוכיח לנו פעם אחר פעם שמה שנראה לכולנו כניצחון ברור ומובטח לארגנטינה ממש לא מגיע כל כך מהר בגביע העולם בקטאר.
בצד השני, ואן חאל חשב אחרת. ההולנדי הוותיק הימר על כל הקופה והכניס פנימה את כל הכלים ההתקפיים שלו מהספסל, ביניהם והוט וחהורסט המצוין שהצליח לצמק את התוצאה בדקה ה-83 ולאחר מכן לעשות את הבלתי ייאמן ולכפות הארכה עמוק בתוך תוספת הזמן. מצד אחד מגיעים שבחים לוואן חאל על התעוזה ומנגד ביקורת על סקאלוני, שקיבל מחמאות על בחירת הרכב נכונה ומערך שמתאים בדיוק להרכב השחקנים העומד לרשותו, אבל ביצע טעויות גדולות תוך כדי משחק, דווקא כאשר ארגנטינה הובילה ביתרון של שני שערים.
המאמן עשה חילופים מוזרים ובלתי מתקבלים על הדעת שעזרו מאוד לנבחרת הולנד לחזור למשחק מצד אחד, מצד שני החילופים גרמו לארגנטינה בלבול גדול בהגנה ובעיה גדולה מאוד בהנעת הכדור במרכז המגרש. נמשיך, בהארכה ראינו את ארגנטינה בהלם מעצם איבוד היתרון המבטיח, מה שהשפיע על הנבחרת הכחולה-לבנה לרעה ובעיקר בחלק הראשון של הארכה.
ארגנטינה יצאה מההלם רק לקראת החלק השני של הארכה כאשר סיכנה את שערה של הולנד מספר פעמים, אך תפסה את אנדריס נופרט ביום מוצלח. הולנד מצדה הגיעה להארכה עם זריקת מרץ יוצאת דופן בכך שעשתה את הבלתי ייאמן עם קאמבק מדהים, אך ראינו גם אצל ההולנדים לאורך דקות הארכה עייפות גדולה עם רצון גדול להגיע לפנדלים.
המתח במהלך הפנדלים היה בלתי נתפס – זה או שמסי הולך הביתה או שמסי כנראה ירוץ עד הסוף. לבסוף, ארגנטינה התעלתה בפנדלים בגדול עם שוער ענק בדמותו של אמיליאנו מרטינס עם תצוגת עצירות מדהימה, שהעלתה את נבחרתו לחצי הגמר. בכל אופן, מגיע קרדיט אדיר להולנדים על קאמבק מדהים שלא הספיק לה. מנגד מסי וחבריו הצליחו להתעלות בכוחות האחרונים עם אופי ונשמה בדרך להגשמת החלום – זכייה בגביע העולמי, אבל לפני הרצון לזכות בגביע העולמי ארגנטינה תצטרך להתרכז ביריבה בחצי הגמר, נבחרת קרואטיה, שהיא מבחנתי נבחרת טובה יותר מהולנד.
עד אז, ארגנטינה וסקאלוני יצטרכו להפיק לקחים ולהסיק מסקנות מהדברים הטובים שהיו היום במהלך המשחק אבל גם מהטעויות. על הנייר ארגנטינה טיפה עדיפה על לוקה מודריץ’ וקרואטיה הבלתי נגמרת, אבל כדי שנראה את הקוסם מגיע לגמר, מסי יצטרך להמשיך להיות בשיאו. בכל מקרה מספר 10 יהיה חייב עזרה הרבה יותר גדולה מהחברים שלו על מנת להגשים את החלום, שהוא כמובן חלומם של עוד מיליוני אוהדי ואוהבי כדורגל מסביב לעולם.
לסיכום, הלילה מסתיים אחד הימים היפים והגדולים בתולדות הכדורגל העולמי – זה התחיל עם ההדחה של ברזיל והמשיך עם העפלה של מסי לחצי גמר בתום דרמה יוצאת דופן. אז חברים יקרים בגלל ימים כאלה אנחנו כל כך אוהבים כדורגל. תנו לנו בבקשה עוד ימים בלתי נשכחים כאלה, תודה.