שי לב
|

פחמימות. אל תשכחו אותן (רויטרס)
כל מי שמתאמן בחדר הכושר ודאי כבר מכיר בעל פה את הנוסחאות השונות לצריכת חלבון: 30 גרם אחרי אימון ויחס של 1:2 חלבון ביום על כל קילוגרם (אם מתאמן שוקל 70 הוא צריך לצרוך 140 גרם חלבון ביום וכן הלאה).
אותן נוסחאות מובילות אותנו למוצרי המזון שהם כבר חלק בלתי נפרד מכל אימון: חביתה, קופסת טונה, קופסת קוטג' או מנת אבקת חלבון.
כיון שמדובר במוצרים המכילים בעיקרם חלבונים, נשאלת השאלה האם איננו זונחים את הפחמימות או שמא אנחנו לא צורכים אותן כי אין בהן צורך. התשובה היא חד משמעית: אנו זונחים אותן, שכן יש להן חשיבות לא פחותה מאותם חלבונים אשר בונים מחדש את השריר.
 |
| ביצים. אבל רק ביצים? (רויטרס) |
|
| |
ראשית, תפקידן של הפחמימות הוא לעזור לנו להתאושש לאחר האימון. אם לאחר האימון לא נצרוך פחמימות זמינות, הגוף יתחיל בתהליך קטאבולי של פירוק שריר - תהליך מאוד לא רצוי (הגוף יודע להפוך חלבונים לפחמימות).
בנוסף, צריכת פחמימות מובילה לשחרור הורמון האינסולין, שפרט להורדת רמת הסוכר בדם הוא גם הורמון אנאבולי אשר מסייע לשריר לקלוט את אותו חלבון לשם בנייתו מחדש.
 |
| חלבונים. אותם אתם לא שוכחים (רויטרס) |
|
| |
אצל מתאמנים אשר פוקדים את חדר הכושר כמעט כל יום נרצה לראות יחס של 1:3 לטובת הפחמימות, קרי 90 גרם פחמימה על כל 30 גרם חלבון. אצל מתאמנים מן השורה של כשלוש פעמים בשבוע נסתפק ביחס של 1:2.