שופט בית המשפט המחוזי גלעד הס דחה את התביעה של הפועל באר שבע והחזיר את הדיון לבית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל, כשהדגיש כי עליו לקבל החלטה "בלב פתוח ונפש חפצה". בעצם, העתירה נדחתה, אבל הדיון יחזור לבית הדין העליון. הערעור לבתי הדין והתביעה נוהלו בהובלתו של עורך הדין רועי רוזן.
השופט כתב: “לאור האמור לעיל, אני דוחה את התביעה. עם זאת, אני קובע כי הדין יוחזר לבית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל, אשר ידון בסוגיה אחת ויחידה, האם לאור מכלול הנתונים הקיימים בפניו כיום, ראוי להמיר את העונש של תוצאת 0:0 ללא נקודות למשחק חוזר”.
עוד נכתב: “בית הדין העליון יידון בנושא בלב פתוח ובנפש חפצה, לפי מיטב הבנתו וחוכמתנו. ככל שיסבור בית הדין העליון, כי יש מקום לקיים משחק חוזר, ייקבע את מועד ותנאי המשחק. פסיקת בית הדין העליון תהיה סופית ומכרעת. לאור נסיבות המקרה, למרות שנדחתה התביעה, לא מצאתי מקום לחייב בהוצאות”.
אוהדי הפועל באר שבע רצים להתעמת עם אוהדי סכנין (מרטין גוטדאמק)בין שלל הנימוקים שהציג השופט הס, הוא הזכיר לצורך הדוגמה את ההחלטה לקבל את ערעורה של בני סכנין ולקיים משחק חוזר ברבע גמר גביע המדינה מול בית”ר ירושלים, כאשר תחילה הוא הציג את הנימוק של בית הדין לקיים משחק חוזר: “בכף האחרת של המאזניים, התומכת בקיום משחק חוזר, מצויה (בנוסף לקיום הנסיבות החריגות המתוארות לעיל) העובדה כי מדובר במשחק גביע, כך שהמשמעות של הפסד טכני היא חריפה במיוחד, כיוון שהיא מובילה בכך לסיום דרכה של המערערת במפעל של גביע המדינה. ככל האפשר, עדיפה בעניין זה הכרעה על כר הדשא".
על כך, כתב השופט: “מכאן, אם המהות של הדחה מגביע המדינה הינה ‘חריפה במיוחד’, אז ברור כי אליפות המדינה, וכן ירידה לליגה נמוכה, הינם חריפים שבעתיים”.
בנוסף, הס התייחס לנושא האוהדים והחשיבות שהדברים יוכרעו על כר הדשא: “עוד הבהרתי לעיל, כי התואר החשוב ביותר לאוהדי הכדורגל בישראל הינה האליפות של קבוצתם (כאשר, למרבה הצער, נראה כי זכייה בליגת האלופות הינה חלום רחוק במקצת, וכאשר נבחרת ישראל לא הצליחה להגיע לטורניר גדול במשך כ- 55 שנים), ואילו האירוע המצער ביותר מבחינתם הינה ירידת הקבוצה לליגה נמוכה. לא בכדי נקטתי במילים ‘אוהדי הכדורגל’ ולא הקבוצות עצמן. הכדורגל כמשחק של 11 נגד ,11 הוא ספורט מעולה, אשר בהחלט מהנה מאוד לעסוק בו, אולם הכדורגל כתופעה תרבותית הינו תלוי אוהדים”.
עוד כתב השופט בהקשר הזה: “מכאן, אילו היה מדובר לפניי רק על ענין כלכלי, אפילו רב משמעות, של הקבוצות, לא הייתי מוצא לנכון להחזיר את הדיון להתאחדות לכדורגל. אולם, כאשר מדובר על הרווחה של אוהדי הכדורגל, אני סבור, כי ראוי שנושא המשחק החוזר יידון באופן רציני בבית הדין העליון של ההתאחדות”.
“אטעים ואדגיש, כי כל משחק כדורגל טוב לו שיוכרע על כר הדשא מאשר על ‘השולחן הירוק’, וכך נקבע בשורה רבה מאוד של החלטות מוסדות השיפוט של ההתאחדות. מכאן, קל וחומר, כי ראוי וחשוב שגורל אליפות המדינה והיורדת לליגה הלאומית יקבעו לאור הישגי הקבוצות על הדשא ולאור הזרקורים, ולא לאור הישגי באי כוח הקבוצות באור הניאונים של מוסדות השיפוט”.
עם זאת, נכתב בנוסף: “אבהיר, אדגיש ואטעים, כי אל מול אינטרס חשוב זה, כי גורל האליפות וגורל היורדת יוכרע על מגרש המשחקים ולא בדיון משפטי, עומד אינטרס חשוב לא פחות, של שמירה על שלמות השחקנים והאוהדים, ומניעת מעשים מבישים, רעים ובעיקר מסוכנים, כפי שארעו באצטדיון טרנר ב-1.9.2024”.