אסי ממן
|
שיחת בירור נעשתה היום (חמישי) במשרד התרבות והספורט לראשי מכון וינגייט באשר למצבו של אוהל ההתעמלות האמנותית שהוקם בשטחו, לאחר שזה נבנה ללא היתר בנייה וללא אישור כיבוי אש, כך שהפעילות בו הופסקה.
בדיונים שנעשו במשרד התרבות והספורט נכחו גם בכירים בספורט הישראלי, שהגיעו על מנת לנסות ולמצוא פתרון לבעיה. יש לציין כי במהלך הדיון השיח עלה לטונים גבוהים, כאשר סגן ראש מינהל הספורט דודו מלכא הרים את קולו וצעק על ראשי המכון.
מנכ”ל מכון וינגייט, שי אברהמי, הודיע בדיון כי ישנה התקדמות בהליכי האישורים הנדרשים על מנת להפעיל מחדש את האוהל ולהחזיר אליו את המתעמלות האמנותיות, וטען כי בתוך חודש ימים הבעיות ייפתרו. הנוכחים קבעו כי עד ל-10 בספטמבר האוהל אמור להיות מוכן לחזרתן של המתעמלות לינוי אשרם וניקול זליקמן, שעזבו אותו בעקבות המצב.
בבירור שנעשה לגבי הקמת האוהל הענק שעלה מיליוני שקלים, גורמים במשרד הספורט מתחו ביקורת על התפקוד הלקוי בהקמת המתקן ועל המשא ומתן הארוך שהתקיים מול איגוד ההתעמלות על החוזה עבור השימוש בו. מנגד, ראשי המכון טענו כי הם ידעו שלמתקן הייחודי הזה יש אישורים בינלאומיים מחמירים ולכן חשבו כי אישור של כיבוי אש הוא לכאורה עניין שולי.
בעקבות זאת, נקבע כי מכון וינגייט לא יפעיל מתקן חדש בלי חוזה ואישורים מלאים, כולל היתרי בנייה ואישור כיבוי אש שנדרשים לצורך הפעלת כל מבנה באשר הוא. כמו כן, נקבע כי כל דחייה בקבלת האישורים על האוהל מעבר ל-10 בספטמבר, תוביל לכך שהמכון ייאלץ לספוג עליו את העלויות של אימוני המתעמלות, או שיעזור במציאת פתרונות אחרים שיהיו מקובלים על האיגוד, זאת משום שנחתם חוזה בין הצדדים ואין כוונה להפר אותו.
גורמים המעורים בפרטים אמרו ל-ONE: “אין ספק שההתנהלות בעייתית. אנשי משרד הספורט חרקו שיניים כדי שזה יקום והמדינה השקיעה כספים רבים בפרויקט עבור המתעמלות האולימפיות, אבל אנשי המכון פשוט כשלו בהליך ההקמה של האוהל הזה. אם המשרד לא היה מתערב ופועל בעצמו, הדברים לא היו זזים בשום פרויקט שם. נצטרך להפיק את הלקחים. הגיע הזמן שראשי מכון וינגייט יתעוררו”.