יום שלישי, 04.03.2025 שעה 04:07
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
ליגה ספרדית 24-25
5725-7126ברצלונה1
5616-4326אתלטיקו מדריד2
5425-5526ריאל מדריד3
4823-4426אתלטיק בילבאו4
4435-4825ויאריאל5
3833-3426בטיס6
3627-2826ראיו וייקאנו7
3632-2526מיורקה8
3427-2326ריאל סוסיאדד9
3340-3826סלטה ויגו10
3337-3226אוססונה11
3336-3126סביליה12
3239-3426ג'ירונה13
3021-2126חטאפה14
2736-2425אספניול15
2738-2326לגאנס16
2444-3026לאס פלמאס17
2444-2826ולנסיה18
2340-2926אלאבס19
1660-1726ויאדוליד20

ברתומאו: ליאו מסי יישאר בבארסה במאה אחוז

נשיא ברצלונה בראיון: "המשבר הוא רק ספורטיבי ולא כלכלי-חברתי", "היה הכי קל לי להתפטר", "בחרנו בקומאן, הוא יהיה המאמן", "קוטיניו עשוי לחזור"

|
ג'וספ מריה ברתומאו במשרדי ברצלונה (רויטרס)
ג'וספ מריה ברתומאו במשרדי ברצלונה (רויטרס)

בצל המשבר העצום שפוקד כרגע את ברצלונה, נשיא הקבוצה ג’וספ מריה ברתומאו התראיין הערב (שלישי) ודיבר על הסיטואציה המורכבת במועדון. הקטאלונים פיטרו את המאמן קיקה סטיין וגם את המנהל הטכני אריק אבידל, כאשר רונאלד קומאן יהיה זה שיעמוד על הקווים בעונה הבאה בקאמפ נואו.

ברתומאו אמר: “עשינו בימים האחרונים כל פעולה אפשרית במחשבה על להפוך את המצב הספורטיבי שהזיק כל כך לכולנו. אבידל אמר לנו בעצמו שהוא רוצה לעזוב וזאת החלטה אישית שלו. הוא היה טוב בתפקידו ואנחנו מכבדים את ההחלטה. לא רציתי להתפטר כי הליגה מתחילה בעוד חמישה שבועות, אבל הבחירות הוקדמו ל-15 במרץ ואולי יהיה נשיא חדש. הכי קל עבורי היה להתפטר עכשיו”. 

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
פרסומת
מה החיזוק שברצלונה הכי צריכה כרגע?

הספרדי הוסיף: “אנחנו בעיצומו של משבר ספורטיבי, התוצאות בליגת האלופות היו רעות מאוד וצריכים להעריך מחדש את המצב, בין אם לגבי העוזבים ובין אם לגבי המצטרפים. ברמה החברתית והכלכלית המצב במועדון טוב, המשבר הוא ספורטיבי. אם היו בחירות עכשיו זה היה יוצר בעיות, אבל האחריות היא של כולם”.

על רונאלד קומאן: “אם לא יקרה משהו חריג הוא יהיה המאמן, זה בכל התקשורת. הוא מאמן שכולנו מכירים טוב מאוד, אבל גם יש לו הרבה מאוד ניסיון. הוא היה בדרים טים של יוהאן קרויף ומבין כדורגל. דיברנו איתו עוד בדצמבר אבל אמר שהוא מחויב להולנד ולא יכול לעזוב, אבל הוא המאמן הראשון שיצרנו איתו קשר”.

רונאלד קומאן בברצלונה (רויטרס)רונאלד קומאן בברצלונה (רויטרס)

מצבו של ליאו מסי: “קומאן סומך עליו לעונה הבאה, הוא עדיין השחקן הטוב בעולם ויש לנו אותו במאה אחוז. יש לו חוזה עד 2021 והוא יודע שיש פרויקט חדש, מאמן חדש. כרגע כולנו מאוכזבים אבל יהיו שינויים שיעודדו אותנו. ליאו רוצה לסיים את הקריירה שלו בברצלונה וקומאן יבנה את הקבוצה סביבו”.

על ניימאר ולאוטרו מרטינס: ”ניימאר? קשה לרכוש שחקן שהקבוצה שלו לא רוצה למכור אותו. בקיץ שעבר ניסינו, אבל במצב הנוכחי הוא לא בשוק וזה נורמלי, מועדונים גדולים רוצים שחקנים גדולים. לאוטרו? לפני תחילת הליגה שוחחנו עם אינטר אבל הפסקנו את המשא ומתן לפני מספר שבועות, יש להם את הליגה האירופית, נחכה שיהיה מאמן ונראה איך ננהג בנושא בעתיד”. 

לאוטרו מרטינס חוגג (רויטרס)לאוטרו מרטינס חוגג (רויטרס)

400 מיליון האירו שבארסה הוציאה על אוסמן דמבלה, פיליפה קוטיניו ואנטואן גריזמן: “כל השקעה שלא מצליחה גורמת למחשבה מחודשת, אבל זה קורה ככה בכל מקום. במקרה של דמבלה, הוא נפצע באופן לא קל וקוטיניו יצא בהשאלה כי הוא לא מצא את המקום שלו. לא הייתי שם את גריזמן ברשימה הזאת. אנחנו צריכים לתת לו את האפשרות להתאושש או לחילופין, לתת לו את הדרך החוצה. בקשר לקוטיניו, יש סיכוי שהוא יחזור ויישאר, זו תהיה החלטה של המנהל הטכני והמאמן, אם הם יחליטו שהוא צריך להיות בקבוצה בעונה הבאה אז הוא יהיה”.

אנטואן גריזמן על הדשא (רויטרס)אנטואן גריזמן על הדשא (רויטרס)

“לא תהיה עונת מעבר, בארסה נלחמת בכל עונה על כל התארים וזו החובה שלנו לספק זאת גם העונה, בכל הקבוצות ובכל הענפים. אנחנו נרגשים מההגעה של המאמן החדש ואני מאמין שזה יכול להביא את השינוי הנדרש. אני מצפה להודיע על המינוי של קומאן בזמן הקרוב יש לו נסיון. חלק מהשחקנים יעזבו, האפשרויות פתוחות ומי שיחליט יהיו המנהל הטכני והמאמן החדש”.

קוטיניו כובש מול ברצלונה (רויטרס)קוטיניו כובש מול ברצלונה (רויטרס)

מדיניות ההעברות והאם יהיו העברות נוספות של 100 מיליון אירו: “שאלה קשה, אני לא חושב שההעברות האלה נגמרו, בזמן הקרוב אני מניח שלא יהיו העברות כאלה כי אף אחד לא יודעה מתי כל נושא הקורונה ייגמר. אנחנו לא יודעים מה יקרה, אבל אני חושב שבעתיד העברות הענק יחזרו, במוקדם או במאוחר, כי הכדורגל ממשיך לצמוח”.

“ליאו מסי ועוד הרבה שחקנים הם שחקנים שלא נעביר לקבוצות אחרות בשום מחיר, זו תהיה קלישאה להגיד רק את השם של מסי, הוא השחקן הטוב ביותר בהיסטוריה, אבל יש עוד שחקנים שלא נהיה מוכנים למכור. יש הרבה שחקנים צעירים, מארק אנדרה טר שטגן, קלמנט לנגלה, פרנקי דה יונג, נלסון סמדו, אוסמן דמבלה, אנטואן גריזמן, הם שחקנים שאנחנו סומכים עליהם מאוד שהגיעו לברצלונה לשנים רבות”.

ליאו מסי (רויטרס)ליאו מסי (רויטרס)

השיחות עם מקורביו של מסי: “לא דיברתי עם מסי, דיברתי עם אבא שלו. מסי מאוכזב ומתוסכל כמו כולנו. כבר עברנו את המשחק, זה היה כואב אבל אנחנו חייבים לדעת לקום ולחדש את הכוחות והתקוות ולחשוב איך נצליח לזכות שוב בליגת האלופות. מיום ראשון התחלתי לעבוד לקראת העונה הבאה, קומאן ידבר עם השחקנים אחרי שהמינוי יהפוך לרשמי, אנחנו חייבים להמשיך לעבוד. שחקנים שביחסים טובים עם מסי? יכול להיות שיהיו שינויים דראסטיים ויהיו שחקנים שלא ימשיכו, אנחנו לא מתייעצים עם השחקנים בהחלטות המקצועיות, מקשיבים לדעות של השחקנים, אבל בסופו של דבר הצוות מחליט את מה שהוא רואה לנכון”.

רכש: “אני וקומאן דיברנו על להחתים שחקנים ושחקנים שיצטרכו לעזוב, אבל בינתיים אלה רק נושאים שיברנו עליהם בצורה לא רשמית כי עד שהחתימה שלו לא תהפוך לרשמית לא נתחיל לעבוד. כן, שחקנים חדשים יגיעו, אבל זה תלוי גם בתקרת השכר שנציב לעצמנו”.

רונאלד קומאן (רויטרס)רונאלד קומאן (רויטרס)

האכזבות בליגת האלופות בשנים האחרונות: “אני מתגעגע לזכיות בליגת האלופות, זה חסר לי. העונות בהן הודחנו על ידי אינטר, צ’לסי, רומא וליברפול היו עונות בהן היינו ראויים לזכות בליגת האלופות בגלל הצורה בה שיחקנו ופספסנו את זה. אני לא מקנא באף אחד כי קנאה לא בריאה ופוגעת בשיקול הדעת, אבל אני מסתכל קדימה ומנסה לפתור את המשבר הזה כדי שהקבוצה תוכל לזכות בליגת האלופות. ההדחות האלה היו לא הוגנות וחבל לי עליהן”.

קבוצת הכדורסל: “אני נרגש מאוד מהגעתו של שרונאס יאסיקביצ’יוס, הוא המאמן שהייתי צריך כרגע, יש לו בסיס טוב והוא ייתן לנו את החיזוק שאנחנו צריכים, אנחנו ערוכים להתחרות ברמה הגבוה ביותר. פאו גאסול? הוא שחקן נהדר, כוכב ושגריר של בארסה, יש לו חוזה כשגריר והוא מייצג את ברצלונה בארצות הברית. אם ישחק אצלנו? הוא כוכב NBA ואנחנו לא נוכל לשלם לו את מה שהוא מרוויח בארצות הברית”.

שרונאס יאסיקביצשרונאס יאסיקביצ'יוס (איציק בלניצקי)



טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןג'ובאני רוסו מוצא דרכים להציק לשייע
ג'ובאני רוסו מוצא דרכים להציק לשייע
נגןלאמין ימאל מספר את הספר שלו
יש לו את זה: לאמין ימאל מספר את הספר שלו
נגןהכדור נחת לאוהד ישירות לכוס הבירה
הכדור נחת לאוהד ישירות לכוס הבירה
נגןמדהים: הצצה לחיים של פטאצ'י לפני מכבי
מדהים: הצצה לחיים של פטאצ'י בברזיל
/* LAST / NEXT ROUNDs */