"הכל נשאר אותו דבר בינינו, אנחנו זה אחד. איציק רוצה להתעסק בעסקים הפרטיים שלו, אם אני צריך את העזרה שלו אני איעזר בו. הוא רוצה להתנתק קצת כי הזניח הרבה דברים בתקופה האחרונה. הוא הוריד הילוך קצת בתקופה האחרונה ועכשיו החליט מה שהחליט".
כך אמר ביום חמישי שרון ניסנוב, אחד משני הבעלים הפעילים שנותרו בהפועל תל אביב לאחר שאחיו הגדול, איציק ניסנוב, הודיע כי הוא מפנה את הבמה ומשאיר את 37.5% שלו לאחיו, שבוע לאחר הצעד הדומה של מאיר ובועז תושב. אך בעוד שרון מכבד את אחיו ורוצה לשמור על כבודו, בסביבת המועדון מספרים על חילוקי דעות שהלכו והתגברו בחודשיים האחרונים והגיעו לשיאם בהודעת העזיבה הפתאומית של איציק ניסנוב.
מאז התקופה שבה החלו בהפועל ת"א למעשה להכין את העונה הבאה, עת השחקנים התבקשו לשחק בחודש יוני בשכר מקוצץ (חלקם אף התבקשו לשחק בחינם ושוחררו עוד לפני הפלייאוף העליון, התנהלות שלא הייתה לרוחם של משה סיני וניר קלינגר בכלל), התחיל הבלגן להגיע לרמה שבמשחקים עצמם, האחים אפילו ישבו בנפרד ביציע בבלומפילד, כשלרוב שרון היה קרוב יותר למשה סיני, נציג הבעלים, ואיציק העדיף להתרחק.
החלוקה הזאת ביציע הכבוד באצטדיון יפו מייצגת בהחלט את הלך הרוח בחודשיים האחרונים, כשנציג הבעלים לא אהב בלשון המעטה את ההתנהלות מול השחקנים המשוחררים, את עניין בית"ר ירושלים ומימוש האופציה שכנראה לא תמומש ובמספר עניינים נוספים. קלינגר התהלך בתחושה של אי נוחות במתחם באותם ימים שנציג הבעלים לא נכח, כך מספרים במועדון. הוא לא היה רגיל לשיחות המקצועיות עם הבעלים והיה רגיל שהכל עובר דרך סיני.
זה לא סוד שבין סיני לאיציק ניסנוב היו לא מעט חילוקי דעות מקצועיים, בגינם נציג הבעלים אף לקח לעצמו פסק זמן של כמה ימים עוד לפני שלב הפלייאוף וחזר עם הרבה סימני שאלה לקראת העונה הבאה. בינתיים, הוא חזר לעבוד בשיא הכוח ביחד עם קלינגר לקראת העונה הבאה, כשאיציק ניסנוב שותף מלא בשיחות, בדיונים ובהכנות, עד לימים האחרונים, בהם שרון העלה הילוך ונרשמה התקדמות משמעותית בדמות ההחתמה המרשימה של ארנסטס שטקוס והמו"מ המתקדם עם עומרי בן הרוש וניקו אולסק, התקדמות שאם תימשך כך, לאור רשימת הרכש שהגישו סיני וקלינגר, עשויה בהחלט להוביל לחיזוק משמעותי שישדרג את הפועל לקראת העונה הבאה.
אגב, במסגרת מגבלות התקציב, בהפועל ת"א רואים בבן הרוש דמות מקצועית חשובה ואסטרטגית מעבר לניסיון שלו בליגת העל, בבלגיה ובנבחרת ישראל, שכן שחקן כמוהו יכול להוות גיבוי למספר עמדות ולכן שחקנים מן הסוג הזה מקבלים יתרון בוולפסון בימים אלו. דבר דומה ניתן לומר על חגי גולדנברג, שמשחק בצד ימין של ההגנה, שמאל וכן כבלם, אבל לפי ההתפתחויות האחרונות, כשאיאד אבו עביד סיכם וצפוי לחתום ביום ראשון, והמצב מול בן הרוש לא ברור ויש לו גם הצעה ממכבי נתניה, הוא כבר לא בראש סדר העדיפויות. אבל זה הכיוון והמחשבה כרגע.
מה קרה שאיציק כבר לא חלק מההכנות, וגם מהניהול השוטף כתוצאה מכך? בסביבת הפועל ת"א מספרים כי בעוד שרון רוב הזמן פינה את הבמה לאחיו הגדול, שהיה הדומיננטי יותר בפן המקצועי, לקח חלק פעיל ברכש שביצעה הקבוצה (עם מי מהמאמנים בשלוש השנים האחרונות יותר ועם מי פחות), אחרי הגעת סיני וקלינגר - שידועים בתור טיפוסים שלא ממש מתפשרים ולא כאלה שניתן היה להתערב להם בהחלטות, בניגוד אולי לכמה וכמה מאמנים שעבדו במתחם חודורוב - שרון ניסנוב רצה לתת להם את מלא הקרדיט.
קרדיט היא בכלל מילת מפתח בסיפור הזה. אחרי ההתנגשויות בעבר עם קובי רפואה למשל, דברים כאלה לא קורים מול קלינגר בגלל החומה הבצורה שיש לו מול ההנהלה בדמותו של סיני, שחוצץ ומאפשר לו סביבת עבודה שקטה ונקייה (כמה שאפשר), נטולת התכתשויות עם הבוס ובכלל שום דין ושום חשבון. חופש פעולה מלא.
אין ספק שכרגע, אחרי חילוקי הדעות, מספר 7 האגדי של הפועל, שדבק בדרך שלו ועצם העובדה שהוא ממשיך לעונה הבאה זה בכלל לא דבר מובן מאליו, הוא האיש החזק בניהול המקצועי של הפועל ת"א ומקבל את הגיבוי משרון ניסנוב. ללא הפרעות ורעשי רקע.
במועדון יודעים לספר שגם בעניין "תינוקות סיני וקלינגר" האשראי והכינוי ניתנו באופן טבעי למאמן ולנציג הבעלים שהוציאו את המהלך אל הפועל ושילבו אותם בקבוצה הבוגרת, אבל מי שציפה לקבל קצת יותר הכרה, כמי שבאמת הלך וצפה בקבוצת הנוער מדי שבת בשלוש השנים האחרונות, הוא איציק ניסנוב שרק חיכה לרגע שהם יהיו מספיק בשלים כדי להעלות אותם לבוגרת, כשמדובר בפרויקט שעליו הוא פיקח כשבפועל עומר בוקסנבוים המנהל המקצועי של מחלקת הנוער ומאמן הנוער אורי אוזן טיפחו והשביחו אותם.
"תמיד היו ביניהם חילוקי דעות על הפועל, אבל זה בדם שלהם. איציק תמיד התערב, כולם יודעים, ושרון לא אהב את זה. הפעם היה ביניהם פיצוץ כי הוא עמד על הרגליים האחוריות. לשרון אין אגו, עובדה שהוא שמר על הכבוד של אחיו הגדול למרות הכל ודאג להגיב בצורה שהוציאה אותו טוב. שרון יתן לסיני וקלינגר לעבוד, כי הוא שקול ומתון וכי הוא לא מחפש קרדיט כל הזמן ולא מנסה להיות מאמן או סקאוט, איש עסקים וניהול נטו", אמר גורם בסביבת המועדון.
למעשה, גורמים אחרים מדברים אפילו על שתי גישות שונות בוולפסון. בעוד איציק מצוי באותה דעה כלכלית-חסכונית ביחד עם זאב גרינברג, לאחר ההבהרות על מתווה רשת הביטחון של משרד האוצר שרון ניסה לקדם מהלך של החתמת שחקנים בכירים ומנוסים לבקשת סיני וקלינגר, שנמצאים שלושתם בחזית מקצועית אחת.
אז מה קרה בשבוע האחרון? טריגר שהוביל להודעת העזיבה של איציק ניסנוב תוך פחות מ-24 שעות. ל-ONE נודע שהקש ששבר את גב הגמל, אחרי חילוקי הדעות המקצועיים בנוגע לתפקידו של סיני וכדומה, הוא החתמת שטקוס שנחשפה ב-ONE. בעוד איציק היה "פחות נלהב" לצרף את שוער נבחרת ליטא בשל גילו המבוגר יחסית (35), משך החוזה לשנתיים והשכר הגבוה העומד על כ-180 אלף אירו לעונה בלי קשר למענק שקיבל מהפועל באר שבע (חוזהו עד על כ-250 אלף אירו), שרון צידד במאמן ובנציג הבעלים, ובעוד העניינים התחממו במתחם חודורוב בשבוע האחרון הגיע אותו הצעד.
קלינגר כמובן לחץ על שטקוס, אותו הוא מכיר מצוין מימיהם המשותפים והמוצלחים בהפועל חיפה, סיני כמובן גם, כשהוא היה המועמד המוביל מלכתחילה. אגב, הליטאי תוכנן להגיע ביחד עם פיני אברהם, מאמן השוערים שאימן אותו בכרמל, אך המעבר לא יצא אל הפועל ועמי גניש חזר לעמדתו כמאמן השוערים של הפועל אחרי שהצטרף לעירוני קריית שמונה וחזר דרומה למתחם חודורוב.
בנוסף, איציק ניסנוב תכנן עוד לפני ששטקוס עלה על הפרק להציע את לאורנטיו בראנסקו, השוער הרומני שנרכש על ידי יובנטוס בגיל נערים וסיים לאחרונה חוזה ארוך טווח אצל הגברת הזקנה, כאשר נודע בנוסף כי טען שכבר קיבל הצעה מהפועל ת"א דרך סוכן איטלקי בדומה לעסקאות אחרות שכבר בוצעו בעבר ביוזמה דומה, כפי שפורסם בנוסף.
בכל מקרה, בפועל העזיבה הזאת של ניסנוב לא באמת אומרת שום דבר כי תיאורטית הוא יכול לחזור בו בכל רגע נתון וכבר ראינו כמה וכמה זיגזגים בוולפסון בשנים האחרונות, כך שאף אחד לא יהיה מופתע אם הדבר הזה יקרה בנסיבות כאלה ואחרות וכשהרוחות יירגעו, מתישהו.
מה גם שהם יצטרכו להשקיע כספים ביחד, בהתאם לאחוזים שלהם, כדי להעביר את התקציב בבקרה וזו לא תהיה משימה פשוטה נוכח העובדה שזאב גרינברג לא משקיע בשנתיים האחרונות, כפי שכבר הצהיר ואישר בעצמו, והתושבים עשו זאת גם כשהבהירו כי ישקיעו בהתאם לאחוזים ובתנאי ששאר השותפים יעשו זאת ובניגוד לעבר, בהבדל שבין "שמנו שקל יותר" לבין "עכשיו נשים שקל בשקל ביחד" כפי שגרס תושב בראיון ל-ONE בשבוע שעבר.
עם זאת, כרגע לפחות זה לא נראה שהעזיבה של איציק ניסנוב והתושבים מלמדת על מכירה הולכת ומתקרבת, למרות שישנם מספר אנשי עסקים שמתעניינים בכניסה לבעלות על המועדון, דוגמת סעיד סרסור שרוצה להיכנס כשותף של התושבים, ובוולפסון מעדיפים מכירה של 100% מהמניות ופועלים בכיוון הזה.
בוולפסון כמו בוולפסון, הכל עוד יכול להשתנות וכל דבר הוא זמני. בניגוד לשנים עברו, למרות הטלטלות בשבוע האחרון וההלם מההודעה המפתיעה של ניסנוב, המועדון ממשיך לתפקד ולתכנן את עונת 2020/21. הפן הכלכלי ונושא מכירת המועדון שונים לגמרי, ובמתחם חודורוב עושים הכל כדי שההכנות יימשכו ולא ייפגעו מהבעיות התקציביות והרצון הגדול להעביר את המועדון לידיים חדשות (לפחות חלקית). בתקווה שבקרוב.
הפועל ת"א והאחים ניסנוב סירבו להגיב.