כשנזכרים בגביע האחרון של הפועל באר שבע ב-1997, נזכרים קודם כל בשני שחקנים שעד היום חקוקים בהיסטוריה של המועדון – ג'ובאני רוסו וסיאד חלילוביץ'. הקרואטי והבוסני שכיכבו באותה עונה בכלל ובאותו גמר נגד מכבי תל אביב בפרט, היו אלה שעשו את העונה של הפועל באר שבע להיסטורית בזכות אותו גביע.
חלילוביץ' היה זה שהגביה את כדור הקרן הבלתי נשכח לרוסו, שבבעיטת מספרת הכניע את שורה אובארוב. החגיגות בבירת הנגב אחרי הזכייה בגביע זכורות עד היום לאוהדים הוותיקים של הקבוצה והמטרה של אותם אוהדים וכמובן אנשי הפועל באר שבע היא לשבור את הבצורת ולהחזיר את הגביע לנגב אחרי 23 שנים.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
צפו באוהדי מכבי פ"ת באימוןהיום, השם חלילוביץ' מוכר בעולם הכדורגל העולמי בעיקר בזכות הבן אלן חלילוביץ', שמככב בנבחרת קרואטיה ונחשב עד לא מזמן להבטחה הגדולה של ברצלונה. חלילוביץ' התקשה לפרוץ ולעמוד בהבטחות הגדולות שהיו סביבו, אולם כשאומרים לאוהדי הפועל באר שבע את השם חלילוביץ' - קודם כל מדובר בסיאד ואחר כך בכל השאר. לקראת גמר גביע המדינה נגד מכבי פתח תקווה ב-20:45, סיאד חלילוביץ' העניק ראיון מיוחד ל-ONE והראה כמה הוא מתגעגע לבאר שבע ולבטח לזכייה ההיא בגביע.
שלום סיאד, 23 שנים הפועל באר שבע לא זכתה בגביע והנה יש לה הזדמנות לעשות זאת שוב. אתה זוכר את המשחק ההוא ב-1997?
"בטח, אני זוכר הכול. אני זוכר את זה כאילו זה היה אתמול. זה היה משחק טוב מאוד והיינו מאוד גאים אחרי הניצחון הזה. זה היה גמר גביע מיוחד והיה סוף העונה, אני הכי זוכר את האוהדים והאנשים בבאר שבע. הם היו כל כך שמחים, כל העיר שמחה באותו זמן והאווירה אצל השחקנים הייתה התחושה הכי טובה בעולם – הרגשנו שנוכל לנצח כל קבוצה".
מה היה כל כך מיוחד בקבוצה הזאת?
"כל השחקנים בקבוצה היו עובדים כל הזמן. אלי גוטמן היה קשה איתנו ואמר לנו שכדי להגיע להישגים צריך לעבוד קשה. אף אחד לא האמין שנצליח לקחת למכבי תל אביב את הגביע, אבל אנחנו האמנו. מה שמיוחד באותה קבוצה הוא שלפני ואחרי האימונים והמשחקים היינו כמו משפחה. אחרי האימונים היינו נפגשים, אוכלים ביחד ומבלים ביחד. אחרי משחקים שחקנים הזמינו אותי אליהם הביתה והייתה אווירה מאוד חמה וכיפית. האוהדים של הפועל באר שבע היו מאחורינו בכל משחק, תמכו ועודדו אותנו וזה דחף אותנו לתת את הכל במשחקים".
אלי גוטמן (יניב גונן)מאז 1997 הפועל באר שבע עברה שינוי מאוד גדול. הצליחה לרדת ליגה ולחזור חזרה לליגה הראשונה תחת הבעלים אלונה ברקת וזכתה בשלוש אליפויות היסטוריות. יצא לך לעקוב אחרי הפועל באר שבע של השנים האחרונות?
"בוודאי, אני עוקב אחרי כל מה שקורה עם הפועל באר שבע. המועדון הזה תמיד יהיה חלק ממני. אני זוכר הרבה משחקים, גם המשחק נגד דינמו זאגרב והמשחק נגד אינטר שבו הם הצליחו לנצח גם באיטליה וגם בבאר שבע. כיף לראות שהפועל באר שבע הצליחה להתקדם גם באירופה ולזכות בשלוש אליפויות".
יש שחקנים מאותה קבוצה שאתה בקשר איתם עד היום?
"אני בקשר היום עם שי הולצמן, כל השנים שמרנו על קשר מאוד טוב. כשהוא היה באירופה ושיחק באוסטריה הוא בא לבקר אותנו ואנחנו ביקרנו אותו. הילדים שלנו גם כן בקשר טוב אחד עם השני וזה קשר לכל החיים".
שי הולצמן (רדאד ג'בארה)יוצא לך לפגוש אוהדי כדורגל מישראל? הם זוכרים אותך?
"בטח, זה מפתיע אותי כל פעם מחדש. הבן שלנו אלן משחק בנבחרת קרואטיה ושיחק במועדונים גדולים, לפעמים כשאנחנו פוגשים מישהו מישראל ואומרים שאנחנו ההורים של אלן חלילוביץ' - הם תמיד זוכרים קודם כל אותי. זה מאוד כיף שעד היום זוכרים אותי בצורה כזאת".
אוהדי הפועל באר שבע חולמים לראות יום אחד את אחד הבנים שלך, אלן או דינו, חוזרים לישראל וסוגרים מעגל. זה משהו שיכול לקרות או שאתה תרצה שיקרה בעתיד?
"בשנים האחרונות זה לא היה ריאלי שאלן ישחק בהפועל באר שבע, כי הוא השתייך לברצלונה וקבוצות גדולות רצו אותו והסכומים היו גבוהים. שמעתי כל מיני שמועות ודיבורים על אפשרות שדינו הבן הקטן יותר יגיע להפועל באר שבע, זאת תהיה קודם כל החלטה שלו אם ירצה. אם הוא ישאל אותי אני כמובן אתמוך ואשמח שהוא ישחק בהפועל באר שבע כי אני יודע שהוא יהיה שמח כמו שאני הייתי שמח. אני יודע שזה יהיה טוב לבאר שבע כי עם השם חלילוביץ' התארים ימשיכו להגיע".
אלן חלילוביץ' (La Liga)מה אתה עושה בימים אלו? עובד בכדורגל או מלווה את הילדים?
"עבדתי תקופה בדינמו זאגרב במחלקת הנוער ואהבתי את זה מאוד, אבל הייתי חייב לעבור עם כל המשפחה לברצלונה בשביל אלן. לאחרונה חזרתי לזאגרב כדי לעזור ולייעץ להם. אם הפועל באר שבע תרצה שאגיע לעבוד שם יום אחד, אני אגיע בשמחה".
לסיום, מה תרצה לומר לשחקנים ולאוהדים של הפועל באר שבע רגע לפני גמר הגביע?
"אני רוצה לומר לכל האוהדים של הפועל באר שבע – תתמכו בקבוצה שלכם כמו שתמכתם בנו פעם גם בהפסד וגם בניצחון. השחקנים צריכים להבין - גביע עבור העיר באר שבע זה משהו שהם ייקחו לכל החיים, עובדה שעד היום זוכרים אותי. אני מקווה שהקבוצה הזו תביא גביע אחרי 23 שנה זה מאוד חשוב למועדון ולעיר. אני שולח חיבוק גדול מאוד לכל האוהדים אני אוהב אתכם ומתגעגע".