ריאל מדריד מודל 2019/2020 הייתה רחוקה מלהיות אותה קבוצה מלהיבה שהוביל כריסטיאנו רונאלדו בדרך לשלוש זכיות רצופות (ו-4 בחמש שנים) בליגת האלופות, אבל אחרי עונה שחונה ומאכזבת ב-2018/2019, זינדין זידאן, שעוד שב לעמדה על הקווים בשלהי העונה שעברה והתחיל בשיקום ההריסות שהותיר אחריו יולן לופטגי, החזיר את למועדון בדיוק את מה שהוא היה צריך – ווינריות, ואיתה גם את אליפות לה ליגה.
הקהל במדריד, שכבר התרגל לראות את שחקניו חוגגים עם הגביע בעל האוזניים הגדולות בידיים, רצה הפעם לראות יותר מכל את השחקנים שלו חוזרים לשלוט על פני ברצלונה בזירה המקומית, וזו גם הייתה המטרה המוצהרת של המאמן הצרפתי ושחקניו בפתיחת העונה. אז לאחר שהבלאנקוס שרדו את פגרת הקורונה ועמדו במשימה להכניס תואר מספר 34 (וראשון מאז 2016/2017) לארון המפואר בסנטיאגו ברנבאו, הגיע הזמן לחלוקת תעודת הגמר לאלופה החדשה של ספרד.
שוער: אחרי עונה מהבלהות, חזר לעצמו וסיפק שקט בין הקורות
טיבו קורטואה – 7.5: לאחר שהוסר מעליו הצל הכבד של קיילור נבאס, הבלגי חזר להפגין את היכולת שהציבה אותו בטופ 5 העולמי ולמעשה הביאה אותו לריאל מדריד מלכתחילה. פתיחת העונה עוד נראתה עבור קורטואה כמו המשך ישיר של העונה שקדמה לה כשבארבעת המחזורים הראשונים הוא לא הצליח לשמור על רשת נקייה, אך נראה שמהרגע בו נבאס עזב לפאריס סן ז’רמן והבלגי הבין שאין לו באמת מתחרה על האפודה הראשונה, השמיים נפתחו בשבילו, והשער ננעל. אם בארבעת מחזורי הפתיחה קורטואה הוציא 6 כדורים מהרשת (1.5 בממוצע למשחק) ב-33 מחזורים שהגיעו לאחר מכן (שיחק ב-30 מתוכם) הוא ספג 14 בלבד (ממוצע של 0.46 למשחק). נכון לכתיבת שורות אלה, השוער בן ה-28 בדרך הבטוחה לקטוף את תואר הזאמורה ולהשלים דאבל עם תואר קבוצתי ואישי.
הגנה: הטובה בליגה, חתכה את כמות הספיגות ביותר מחצי לעומת 18/19
סרחיו ראמוס – 9: מאיפה מתחילים? קפטן, מנהיג, מעוז ההגנה ואפילו הכובש השני בטיבו בסגל והבלם שכבש הכי הרבה שערים בעונה בספרד (10). זוהי מנת חלקו המפוארת של מספר 4 שהמשיך גם העונה למצב את שמו בהיכל התהילה של המועדון. יחד עם רפאל וראן, הספרדי הוביל את חוליית ההגנה הטובה בליגה, שהורידה את כמות הספיגות שלה מ-46 ל-23. מספר השערים הדו-ספרתי, כולל כמה קריטיים ביותר שהגיעו אחרי פגרת הקורונה, הוכיחו שוב באיזה נכס מחזיקה ריאל. נכון, כהרגלו מספר הצהובים היה גבוה (10) אבל עונה בלי הרחקה (נכון לעכשיו) זה הישג לא פחות גדול עבורו מ-10 הכיבושים.
רפאל וראן – 7.5: הצלע השנייה של ההגנה מספר 1 בלה ליגה. הצרפתי התאושש מעונת פוסט המונדיאל הלא פשוטה שעברה עליו ותחת זידאן חזר להיות הבלם שהקהל בסנטיאגו ברנבאו הכיר. השרה הרבה מאוד ביטחון בחלק האחורי ובניגוד לעונה הקודמת גם נמנע מפציעות, מה שאפשר לו לשמור על המשכיות ולהיות זמין עבור המאמן הצרפתי באופן קבוע. הבונוס ההתקפי – 2 שערים ובישול.
דני קרבחאל – 7: גם אצל המגן הימני למוד הפציעות העונה הזו התאפיינה ביציבות פיזית שנתנה לזידאן הרבה מאוד שקט באגף ימין של העורף. מעבר לעבודה ההגנתית הספרדי שידוע ביכולות ההתקפיות הנהדרות שלו סיפק את הסחורה גם בצד השני של המגרש עם לא פחות מ-6 בישולים ועוד שער אחד לבונוס.
מרסלו – 5.5: אחרי הרבה מאוד שנים כמגן השמאלי הפותח, הברזילאי נאלץ לחלק את הדקות עם פרלאן מנדי ובעקבות שתי פציעות שונות שגרמו לו להיעדר מהסגל לכמות כוללת של 9 משחקים, הוא גם הפך כרגע לאופציה המשנית עבור זידאן. ב-15 הופעות ליגה הוא תרם שער אחד ו-4 בישולים, אך הנתון הפחות מעודד מבחינתו הוא שבמשחקים בהם הוא בילה על הדשא, הקבוצה ספגה 13 מתוך 22 השערים שרשומים לחובתה.
פרלאן מנדי – 6.5: הצרפתי שהגיע כרכש מבטיח מליון פתח את העונה עם פציעה שגרמה לו להחמיץ 8 מ-10 מחזורי הפתיחה אבל בתהליך הפוך מזה שעבר מרסלו, הוא מיצב את מקומו כמגן הפותח של זיזו לקראת הרגעים המכריעים של העונה. כשמנדי היה זה שפתח בצד שמאל של ההגנה העורף הציג משחק יותר יציב ושלם, בעוד שבפן ההתקפי הוא פחות הצליח להביא את היכולות שלו לידי ביטוי עם 2 בישולים ושער בודד. לזכותו ייאמר, שאותו שער הגיע בדיוק מתי שזידאן היה צריך, ב-1:2 החשוב על גרנאדה במחזור הקודם אחרי ביצוע אדיר.
אדר מיליטאו – 5: הבלם/מגן הברזילאי שחתם עוד במהלך העונה שעברה, לא חווה עונת בכורה פשוטה במדים הלבנים ומשחקן מוביל בהגנה של פורטו, נאלץ להתרגל לכך שבבירת ספרד הוא משמש כגיבוי. רשם 14 הופעות במסגרת הליגה, אבל דווקא בשלושת המשחקים האחרונים כשקיבל את ההזדמנות למלא את מקומו של וראן, הוא עזר לקבוצה לשמור על רשת נקייה וסיפק לזידאן לא מעט חומר למחשבה גם לקראת העונה הבאה.
קישור – שילוב מנצח של עצמה וכישרון
קאסמירו – 9: ללא ספק השחקן הכי חשוב במערך של זידאן. הברזילאי הפך את האמצע של הבלאנקוס לבלתי עביר ומגיע לו לא מעט קרדיט על כך שהקבוצה מחזיקה במספר הספיגות הנמוך בליגה. הקשר של זידאן נמצא נכון לעכשיו במקום השני בליגה בחילוצי כדור, אבל הוא הוכיח העונה איזה שחקן שלם הוא כשהיה חלק משמעותי ותרם את חלקו גם בפן ההתקפי עם 4 שערים ו-3 בישולים. אחת מנקודות התורפה של ריאל, היא שפשוט אין לו מחליף אמיתי ולראייה העובדה שבשניים משלושת המשחקים בהם לא לקח חלק העונה בליגה, האלופה גם לא ניצחה.
לוקה מודריץ’ – 6.5: הקרואטי היה רחוק מלהציג את היכולת שהביאה לו את כדור הזהב ב-2018, אבל בהחלט רשם שיפור מהעונה הקודמת, שהייתה החלשה ביותר שלו במדים הלבנים. העונה הוא כבר איבד את מקומו כשחקן הרכב קבוע כשמתוך 31 הופעות הליגה שלו עלה 10 פעמים כמחליף, ורק 10 פעמים השלים 90 דקות על כר הדשא. מספרית, התרומה ההתקפית שלו כללה 3 שערים ו-8 בישולים.
טוני קרוס – 7: בניגוד למודריץ’, הקשר הגרמני התאושש לחלוטין מהעונה החלשה אשתקד. תחת זידאן קרוס חזר לעצמו ואחרי שבקיץ כבר החלו להישמע דיבורים על מיצוי שלו במדים הלבנים, הוא הזכיר ליושבי הברנבאו איזה נכס יש להם בקבוצה. 4 שערים, 5 בישולים (כולל אחד גדול בקלאסיקו) סיפק הגרמני, אבל מעבר לכך העובדה שהוא נמצא במקום במקום השלישי בליגה במסירות מדויקות, מעידה יותר מכל ש”הסרגל” שיש לו ברגל התאפס וחזר לעבוד.
פדריקו ואלוורדה – 8: בגיל 21 בלבד, הקשר הפך לאחת מהתקוות הגדולות של המועדון לעתיד, אבל גרם לאוהדים הלבנים להתאהב כבר בהווה. אין ספק שהאורוגוואי הוא השחקן שעשה את ההתקדמות הכי גדולה העונה במדים הלבנים כשהראה איזה כישרון יש ברגליים הארוכות שלו והפך לגורם משמעותי בסגל של זידאן וחביב הקהל (הרבה בזכות אותה עבירה על אלברו מוראטה בגמר הסופרקאפ). ב-32 הופעות ליגה (20 מתוכן בהרכב) ואלוורדה סיפק 2 שערים ו-5 בישולים, אבל מעבר לכך הפגין כמויות עצומות של כישרון, אבל יותר חשוב מכך (בעיקר עבור הקהל) תשוקה בלתי נגמרת.
איסקו – 4.5: אנטי תזה מוחלטת לוואלוורדה. על הכישרון של הקשר בן ה-28 אין עוררין, אך תשוקה נראית כרגע כמו המילה הכי רחוקה ממנו. גם ב-22 הפעמים בהן קיבל מזידאן את ההזדמנות (9 כמחליף) הוא התקשה לספק את הסחורה והמאזן שלו עומד על שער בודד ו-0 עגול בטור הבישולים. שתי פציעות שונות לא עזרו למעמדו המעורער בסגל.
התקפה – הזאר אכזב, בנזמה פרח והילדים מברזיל סיפקו פרומו לעתיד
קארים בנזמה – 8.5: הוכיח מי הכוכב הגדול בחלק הקדמי של האלופה. יחד עם קורטואה, ראמוס וקאסמירו, החלוץ הוא הצלע הרביעית בשלד שבנה זידאן לאורך המגרש. מעבר ל-21 השערים ו-8 הבישולים שלו בנזמה, שהתרגל לחסות בצל של רונאלדו לאורך השנים, ניצל את החזרה של זידאן, שמאמין בו בעיניים עצומות, כדי להפוך לאחד מהמנהיגים של האלופה. מרביתם המוחצת של השערים בהם היה מעורב היו כאלה שהביאו לבלאנקוס נקודות באופן ישיר, ועל הדרך, יש הוא גם סיפק מועמדים ראויים לתואר שער (ולנסיה, מחזור 29) ובישול (אספניול, מחזור 32) העונה.
אדן הזאר – 5: הבלגי הגיע עם הר של ציפיות ותואר “המחליף של רונאלדו” באיחור של עונה, אבל היה רחוק מלהצדיק את הכינוי. רצף של פציעות וחוסר מזל הותירו את מספר 7 עם 16 הופעות בלבד בליגה, במהלכן מצא את הרשת פעם אחת בלבד ובישל 6 שערים. אוהדי צ’לסי התרגלו לחוסר היציבות הקיצוני שלו שהתבטא בעונה חלשה עם ז’וזה מוריניו ועונת שיא לאחר מכן עם אנטוניו קונטה, ולזידאן נותר לקוות שאחרי עונה חלשה, בעונה הבאה הבלגי יחזור להיות אחד מהשחקנים המובילים בעולם.
גארת’ בייל – 4.5: אין מה לעשות, כנראה שהזיווג בייל את זידאן זה פשוט לא משהו שנועד לקרות. תחת הצרפתי, הוולשי נדחק בחזרה לחלק האחורי שלי הרוטציה ובדומה לאיסקו, גם בדקות הלא מרובות שלו על הדשא נראה כבוי וחסר חשק, מלבד הבלחות פה ושם שהקנו לו 2 שערים ו-2 בישולים. לא נופתע אם בקיץ הרומן יגיע לקיצו, או יותר נכון, נופתע מאוד אם לא.
ויניסיוס ג’וניור – 6.5: בעונתו השנייה במועדון, היהלום הברזילאי ביצע את קפיצת המדרגה הראשונה שלו בדרך להפיכתו לאחד מהכוכבים של הקבוצה. ניצל את הפציעה של הזאר והחולשה של בייל כדי לרשום 28 הופעות ולמרות שלא היה עקבי מספיק, את הכישרון אי אפשר לפספס. למרות שיכול היה להשיג יותר, בגיל 19 מאזן של 3 שערים ו-3 בישולים בהחלט מתקבל בהנה, במיוחד לאור העובדה שאחד מהכיבושים הגיע ב-0:2 על ברצלונה בקלאסיקו.
רודריגו – 6: למרות שהקיצוני היה בכלל מיועד להעביר את עונת הבכורה שלו בקבוצת המילואים, זידאן לא פחד לזרוק אותו למים העמוקים בשלב מוקדם. 19 הופעות ליגה ו-2 שערים הם בהחלט נתונים מספקים, ויחד עם ויניסיוס, שני הברזילאים גורמים לקהל הלבן לפנטז על עתיד ורוד.
לוקה יוביץ’ – 4: למרות האכזבה מהזאר, הסרבי שהגיע עם תג מחיר של 60 מיליון אירו מאיינטרכט פרנקפורט, הוא ללא ספק “אכזבת העונה” של האלופה. מעבר ליכולת החלשה שזיכתה אותו בנתונים חלשים של 16 הופעות, 2 שערים ובישול, החלוץ גם הראה שהוא כנראה לא בנוי מהחומר הנכון כדי להצליח באימפריה כמו ריאל מבחינת האופי, כשבמהלך פגרת הקורונה הוא התנהג בצורה חסרת אחריות, שהובילה לגל של ביקורות כלפיו בספרד ובסרביה.
לוקאס ואסקס – 6: עשה את העבודה המצופה ממנו כשחקן משלים וכהרגלו נמצא שם בשביל זיזו מתי שצריך אותו. 2 שערים ו-2 בישולים ב-17 הופעות (7 בהרכב) זוהי בהחלט תרומה מספקת.
מאמן: המנצח הגדול, תרתי משמע
זינדין זידאן – 8.5: למישהו בכלל יש ספק שלולא הצרפתי ברצלונה הייתה שומרת על התואר? אחרי שחזר בצעד מפתיע ומעורר תמיהה לקווים במרץ 2019 עם סמכויות מקצועיות נרחבות (לא דבר של מה בכך למאמן שעובד תחת הנשיא פלורנטינו פרס) ריאל מדריד של העונה היא פרויקט שלו ב-100%. נכון, זה לא היה מושלם – היכולת לא תמיד סיפקה את הקהל, הרכש ברובו לא עמד בציפיות, אבל השקט, הביטחון ומעל הכל הגישה הווינרית שמשרה הצרפתי הספיקה כדי להחזיר את התואר הביתה. בסוף הליגה זידאן יגיע ל-210 הופעות על הקווים של ריאל עם 11 תארים בכיס (ממוצע של תואר בכל 19 משחקים) – פשוט לא ייאמן. מי יודע, עם הופעה גדולה במשחק הגומלין מול מנצ’סטר סיטי באיתיחאד, העונה הזאת עוד יכולה להסתיים עם גביע בכיס.
אלפונס ארואלה, מרקו אסנסיו, נאצ’ו פרננדס, חאמס רודריגס, ברהים דיאס, ומריאנו דיאס, לא רשמו מספיק הופעות ליגה כדי לקבל ציון.