בהפועל באר שבע קרובים להיפרד מעוד שחקן זר. הקשר הקוסטה ריקני ג’ימי מרין, שהגיע בקיץ האחרון מקבוצת הרדיאנו המקומית בארצו והושאל בינואר למ.ס. אשדוד, לא יחזור בעונה הבאה לבירת הנגב. מרין לא נמצא בתוכניות של המאמן יוסי אבוקסיס ובהנהלת המועדון קרובים להגיע לסיכום מול סוכנו על סוף דרכו.
הקשר בן ה-22 נחשב לפוטנציאל גדול בארצו, אך קשיי ההתאקלמות שלו הכריעו. מרין, שלא הצליח להותיר את חותמו באשדוד וסבל מכמה פציעות, רוצה להישאר בליגת העל, אבל הוא מחזיק בהצעות מהליגה הראשונה בקוסטה ריקה, ביניהן האקסית הרדיאנו. מרין מצטרף לקווין טאפוקו הצרפתי, ששייך לבאר שבע ומושאל להפועל חיפה, אבל לא יחזור לאדומים בעונה הבאה.
קווין טאפוקו. לא יחזור להפועל באר שבע (רדאד ג'בארה)למרות פתיחת הפלייאוף והקרבה לחצי גמר הגביע, בבאר שבע ממשיכים לשבת מול מספר שחקנים על הקיצוץ לעונה הבאה. עו"ד יצחק יונגר חווה בשלב הזה קשיים מול השוער ארנסטס שטקוס, אשר במשא ומתן מולו ישנם פערים גדולים מאחר ואינו מוכן לשמוע על קיצוץ של 50 אחוז משכרו.
אגב, הבעלים היוצאת של המועדון אלונה ברקת הגיעה למתחם האימונים בבית האדום ושוחחה עם השחקנים. היא באה כדי להיפרד ולקחת כמה דברים מהמשרד הישן שלה ולאחר מכן עזבה את המקום.
“נעשה הכל כדי להשאיר את אקולטסה, אפילו נחרוג”
מרואן קבהא ייעדר עקב צבירת כרטיסים צהובים במשחק החוץ בסמי עופר נגד הפועל חיפה, כאשר תומר יוספי או דוד קלטינס מועמדים להחליפו בעמדת הקשר. אבוקסיס, שהיה מרוצה מהגישה של חניכיו ועשוי להמשיך באותה שיטת משחק, אמר במסיבת העיתונאים: "במשחק בטדי אהבתי את הגישה של השחקנים. אם במשחקי האימון היינו בגישה מאוד לא טובה, אז השחקנים ידעו לבוא כמו שצריך, אפילו שהמשחק בטדי היה בלי קהל, כנראה שמפגש נגד בית"ר עושה משהו מיוחד לשחקנים והגישה מאוד השתנתה. נצטרך לעשות מספר רענונים תוך כדי משחק כדי לא ליצור פציעות”.
יוסי אבוקסיס (עמרי שטיין)האם הקבוצה תמשיך לשחק במערך של ארבעה שחקני הגנה: "בחלק ממשחקי האימון שיחקנו גם בקו של ארבעה וחלק עם חמישה שחקני הגנה. סיום המשחק אורן ביטון לא הרגיש טוב ותרגלנו לפני מערך של שלושה בלמים כשאורן כמגן כנף. ברגע שזה קרה אז ישר חשבתי שזה יתאים לשחק בקו של ארבעה בהגנה ולשמחתי השחקנים עשו את זה יוצא מן הכלל. אמרתי לשחקנים שאהבתי את האינטליגנציה של השחקנים שידעו לקחת את האסיפה שעשיתי לפני המשחק. לגבי העתיד נראה בכל פעם מה מתאים לנו לשחק ואני חושב שבשני מערכים שיחקנו טוב”.
היכולת של אלטון אקולטסה: "כולם יודעים כמה אני רוצה והצוות רוצה שאלטון יישאר. מה שתלוי בנו נעשה מעבר למקסימום, אפילו אם נצטרך לחרוג ממה שאפשר כדי להשאיר אותו. הוא השתלב כאן מכל הבחינות. כיף לאמן אותו והוא שחקן טוב ובחור מדהים וזה לא פחות חשוב. אני שמח שהוא התאקלם ואני כמאמן ובמערכת נעשה הכל כדי להשאיר אותו".
אלטון אקולטסה עם דיוגו ורדסקה (אורן בן חקון)הארכת חוזה של שחקנים: "זה נותן אופטימיות לעשות קבוצה טובה. לא תמיד הכסף קובע וראיתי את זה בעבר. אני חושב שצריך להתרכז בעונה הזו, שחקנים חותמים וזה נותן לנו תחושה טובה בהמשך. כששחקנים – לואי, מיגל, שיר, ז’וסוואה, קלטינס – זה נותן בסיס טוב לקדימה, אבל נצטרך לראות איך ייראה הסגל בסוף העונה כי נצטרך להביא עוד כמה זרים ושחקנים בעמדות מסוימות".
מידת המעורבות שלו בנושא החוזים: "אני חושב שלשכנע שחקנים על כסף זה לא תפקיד של אף מאמן בעולם וגם לא שלי. התפקיד שלי הוא לאמן ולקבוע סגל ושחקנים וכל זה. ענייני חוזים של שחקנים יש מספיק אנשים טובים שיתעסקו בזה".
ארנסטס שטקוס. פערים גדולים מול באר שבע (רדאד ג'בארה)בעניין אחר, האישור הסופי במחלקת ההנדסה בעירייה לארח את הפועל תל אביב בטרנר במוצאי שבת אמור להתקבל. אנשי אצטדיון טרנר עבדו מסביב לשעון יחד עם סוקרי בטיחות כדי לבדוק את בעיות הבטיחות אחרי 5 שנים של שימוש במתקן. בבאר שבע קיבלו את המידע לגבי האצטדיון ובמהלך היום אמורים לאשר סופית בעירייה את האצטדיון, שכן זה שהמשחק ייערך ללא קהל מקל על העניין.