הפועל תל אביב: 50% קיצוץ (ברוטו), המטרה: זכייה בגביע המדינה
המשחק האחרון: 1:2 על הפועל רעננה ברבע גמר גביע המדינה, 4.3.2020
המשחק הקרוב: מכבי חיפה, יום שבת, 21:00, סמי עופר
מיקום: חמישי, 38 נקודות
אחוז הפחתת שכר: 50% קיצוץ (ברוטו)
עזבו: סטפן ספירובסקי
מתנדנדים: ניר לקס ועידן כהן (התבקשו לשחק ללא שכר ביוני-יולי ומסיימים חוזה)
מטרה עד לסיום העונה: זכייה בגביע המדינה
נתוני קהל: 144,254 אוהדים בבלומפילד בסך הכל ב-13 מחזורים (קהל בית וחוץ). ממוצע קהל ביתי: 9,129 אוהדים למשחק, ממוצע קהל במשחקי חוץ: 2,522 אוהדים למשחק.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
משחק בית של אגדות: פייגנבוים נגד בלילי הסיפור הגדול של הפגרה: לא משנה מה, אין אירופה
דווקא אחרי שחזרה למעמד חצי גמר גביע המדינה לאחר שמונה שנים ולפלייאוף העליון לאחר שש שנים, פרצה את גבולות השנים האחרונות בהן דשדשה בתחתית וירדה לליגה הלאומית, הפועל ת"א קיבלה תזכורת מהעבר הלא רחוק שלה, שמסרב לעזוב אותה. אם לא די במשבר הקורונה ובהשלכותיו הרבות על חיי היום-יום, בהליך הקיצוץ הלא נעים מול השחקנים ובדה ז'ה וו המדאיג בנתק שבין משה סיני לבעלים לאחרונה, אוהדי הפועל ת"א קיבלו בפגרה בשורה רעה במיוחד: לא משנה באיזה מקום הקבוצה תסיים את העונה בליגה, וגם אם תזכה בגביע המדינה, לאירופה היא לא תחזור בעונה הבאה.
"כל המועדון היה בדיכאון ביום הזה", אמרו ל-ONE בהפועל ת"א במבט לאחור. "להעפיל לאירופה, יש בזה יוקרה, וכולנו חלמנו על זה. גם תואר הוא לא מיוחד כמו טיסות לאירופה ועליית שלב. פעם שלב בתים היה מסורת במועדון הזה, זה היה האתוס של הפועל. היום זה בעיקר הפירוק והחובות שרודפים אותנו פעם אחר פעם".
חיים רמון, מוני הראל, אמיר כבירי. העבר רודף את האדומים (מערכת ONE)ואכן, בפני האדומים הוצבה תקרת זכוכית בדמות הפירוק והחובות, שעדיין נותנים את אותותיהם ויתנו אותם עוד שנים ככל הנראה. כרגע הם מונעים מהקבוצה להשתתף במוקדמות הליגה האירופית והיוו סטירת לחי של ממש. כעת נותר לשחקנים של ניר קלינגר לעשות את העבודה בכל מקרה, ולהוסיף עוד תואר למועדון אחרי שמונה שנים שחונות. כשמדברים על קבוצה שספגה 4:0 ממכבי נתניה ו-5:0 ממכבי חיפה, התאוששה ואף הלכה והתקדמה - מבינים שהפועל של עונת 2019/20 תחת קלינגר ומשה סיני קורצה מחומר אחר ויודעת היטב להתמודד עם סטירות מצלצלות.
יתרונות הפגרה: חזרה לנקודת האפס ופרויקט הצעירים
השאלה “האם הפועל ת"א באמת מסוגלת להתמודד מול הקבוצות הגדולות בפלייאוף העליון?” הוצפה לא פעם ולא פעמיים לפני שהעפילה לשש הראשונות, במיוחד אחרי התבוסה המהדהדת למכבי חיפה, השלישיות שספגה בדרבי והבונקר בטדי ששלח את בית"ר ירושלים לכנרת. התשובה, בהתחשב בנסיבות, כנראה טמונה בפגרת הקורונה. כפי שאבד המומנטום לחבורה של קלינגר, בוולפסון נוטים להאמין שכך קרה גם לשאר חבורת הצמרת ושהפערים המקצועיים הגדולים ייטשטשו. אחרי שלושה חודשים, מדובר כמעט בעונה חדשה, גם אם כזו שתסתיים תוך חודש וחצי, ומבחינת האדומים זו נקודת האפס ובה כולם שווים. לפחות בהתחלה, שעשויה להיות משמעותית במחזורי הסיום.
שחקני הפועל ת"א מאוכזבים בדרבי. יתמודדו מול הגדולות? (רדאד ג'בארה)בהתחשב בעובדה שלהפועל ת"א יש כמעט רק מה להרוויח במאני-טיים של העונה, ומדובר בדובדבנים שבקצפת, אז במתחם חודורוב מרשים לעצמם בתקופה האחרונה כבר לחשוב על העתיד ולהקדים אותו אל ההווה. שבעה שחקנים חדשים מקבוצת הנוער הוקפצו לאימוני הקבוצה הבוגרת במהלך פגרת הקורונה, שניים נוספים במעקב ובסך הכל בוולפסון מדברים על שישה לפחות שיהיו חלק בלתי נפרד מהסגל בעונה הבאה. מבין עמית מאיר, שביט מזל, אופק עובדיה, דורון ליידנר, אילי טמם, טום אחי מרדכי ואושר דוידה, יש כאלה שיקבלו הזדמנות עוד העונה. ליידנר כבר מסומן כמגן השמאלי הבא של הקבוצה ובכל מקרה - העתיד של הפועל ת"א כבר כאן.
חסרונות הפגרה: המומנטום אבד, המרקם התערער, ספירובסקי עזב
התנופה האדירה שהטיסה את הפועל ת"א מהמקום הלפני אחרון בתחילת חודש נובמבר עד למקום החמישי ולחצי גמר גביע המדינה, כשקלינגר רושם לעצמו למעלה מ-65% אחוזי הצלחה בכל המסגרות, נעצרה בשל הקורונה. קשה להעריך אם האדומים יחזרו לספק נקודות בקצב כזה ואם ישחזרו את אותה יכולת שלקחה אותם לפלייאוף העליון ולחצי גמר הגביע, אבל אין ספק שזו אחת הקבוצות הכי מאוכזבות מאיבוד המומנטום בליגת העל, אולי המאוכזבת ביותר.
עומרי אלטמן, מרווין פירסמן וניר קלינגר בטירוף. המומנטום נעצר (שחר גרוס)ואם זה לא מספיק, גם המרקם התערער במהלך הפגרה. אי הסכמות בנוגע לקיצוץ הפכו לקרב עקיצות בין הבעלים לשחקנים בתקשורת וחדר ההלבשה התאחד באינסטגרם נגד היחס שקיבל מהבעלים, שלפי השחקנים חזרו בהם לא פעם ולא פעמיים וניסו להשיג את החיסכון הכלכלי הגדול ביותר למרות שתכננו לקצץ פחות. נעים זה לא היה, גם לא מכובד, מה גם שמאור בוזגלו השמיע את קולם, פנה לשחקנים נוספים בליגה כדי לפתוח ארגון שחקנים חדש, והפך לזה שחטף את רוב האש.
זה עבר והשקט חזר לוולפסון, אבל לא להרבה זמן. האימונים חודשו, הליגה הלכה והתקרבה עד כדי שבוע בלבד, ורק בסוף השבוע האחרון משה סיני ניתק מגע עם הבעלים בשל חילוקי דעות בנוגע להתנהלות מול השחקנים, הודעת השחרור של איאד אבו עביד ודחיקתם לפינה של עידן כהן, ניר לקס ופיליפה רודריגס, שלבסוף התרצה והסכים לשחק ללא שכר בחודש האחרון של העונה. בינתיים, נציג הבעלים כבר חזר, קשה לומר שגם האידיליה, אבל בכל מקרה החלטות כאלה ואחרות יתקבלו רק בסיום העונה והנושאים שבהם הוא לא ראה בעין בעין מול הבעלים כבר מאחוריהם.
עידן כהן וניר לקס. המרקם התערער בפגרה (נעם מורנו)חיסרון גדול להפועל ת"א יהיה בולט בוודאי במרכז השדה וגם בהתקפה. סטפן ספירובסקי, סגן מלך השערים של הקבוצה העונה, שוחרר לבקשתו באמצע משבר הקורונה וחזר לצפון מקדוניה כדי לשהות לצד אשתו שכרעה ללדת. לקשר, שקיבל סדרת חינוך מקלינגר והחזיר עם שיפור מרשים ביכולת, השתלט על מרכז השדה, כבש שבעה שערים ובישל אחד, היו מניות רבות בשיפור הגדול של הקבוצה, שכעת תאלץ להתמודד ללא הניסיון, המספרים והוורסטיליות שלו.
מה אתה אומר?
"אני מאוד מתרגש, חיכיתי לרגע הזה הרבה זמן - לדרוך שוב על הדשא, לשחק עבור המועדון והקהל הזה זה הדבר שאני הכי אוהב בעולם, פשוט לשחק כדורגל", אמר קפטן הפועל ת"א אוראל דגני. "הפגרה הייתה לא קלה, אבל ניצלתי אותה לזמן איכות עם המשפחה הקרובה, התמודדנו עם זה יחד. המטרות שלנו עד סוף העונה הן להשיג כמה שיותר נק' בפלייאוף העליון ולהוות יריב קשוח מול כל יריבה, בבית ובחוץ, וכמובן להמשיך במסע בגביע. בלי הקהל זה לא יהיה אותו הדבר אבל יש לנו מלא מוטיבציה לשחק בשבילם ולשמח אותם אחרי התקופה הזו".