"מנהלי ומאמני האקדמיה אפשרו לשחקניות בגיל 13 לשחק בליגת העל לנשים וזאת בניגוד לתקנון הבין-לאומי ולתקנון בישראל" – כך עולה מבדיקת הוועדה לבדיקת מצב כדורגל הנשים בישראל שפעלה מטעם ההתאחדות לכדורגל ובראשה עמד חבר ההנהלה, שמעון מימון.
הוועדה הגישה את מסקנותיה להתאחדות לכדורגל והם יבואו לאישור ישיבת ההנהלה ביום שלישי. עוד עולה מהוועדה כי: "למרות שהתקנון מדגיש שגיל השחקניות לא יפחת מגיל 16.5, עדיין שיחקו שחקניות מגיל צעיר ביותר בבוגרות. היו כמובן תלונות גם הפוכות שביקשו לאשר לשחק מגיל צעיר כתוצאה מהמצב העגום של חוסר בשחקניות. עוד נמצא כי שחקניות שיחקו במספר שנתונים ובמספר ליגות בו זמנית".
בנוסף, מהוועדה עלה כי: "נמצא שמנהלי ומאמני האקדמיה התייחסו בזלזול רב לקבוצות. התברר כי שחקניות האקדמיה שיחקו בליגת העל לבוגרות וגם אפשרו לשחק במסגרת קבוצתם בליגה לנערות דבר שגרם לנזק גופני ופציעות רבות. כך נמצא שהשחקניות שיחקו מספר משחקי ליגה בשבוע".
כמו כן, מהוועדה נמסר בנוסף: “הליגה מתחילה כל עונה בחודש נובמבר או בסמוך לכך ומסתיימת בחודש מאי. עוד נמצא כי מרבית התלונות מצד השחקניות כי הליגה קצרה מדי והפגרה ארוכה”, “נמצא כי משחקי הליגות אינם מתקיימים כסדרם ומשחקים רבים נדחים פעם אחר פעם".
לגבי מגרשים וחדרי ההלבשה: "התברר כי המתקנים בליגת העל לנשים הנם ברמה ירודה ביותר. כך נמצא כי חלק מהמגרשים התאורה חלשה ובמגרשים אחרים טיילו אנשים על הקווים, קבוצות שיחקו במגרשי אימונים שאינם ראויים. חדרי ההלבשה במצב שאינו מתאים לארח קבוצות נשים. עוד נמצא כי חדר ההלבשה לקבוצה אורחת היה בגודל שמתאים יותר ל-8 שחקניות והקבוצה האורחת נאלצה להתלבש מחוץ לחדר ההלבשה".
מצוקת השחקניות: "מרבית התלונות שהעלו בפני הוועדה העלו תמונה עגומה ביותר שלקבוצות אין מספיק שחקניות ואף לקבוצות ליגת העל. כך נמצא שקבוצה שזכתה באליפות בעונה קודמת שיחקה בעונת 2018/19 מספר לא מבוטל של משחקים עם פחות מ-11 שחקניות, דבר זה קרה במשחקים רבים בכל הליגות לנשים, נערות וילדות".
לגבי צוותים מקצועיים עולה מהמסקנות: "מרבית הקבוצות מתאמנות בין שתיים לשלוש יחידות אימון. מרבית הקבוצות אינן מעסיקות צוות מקצועי בדומה לבנים הכולל מנהל מקצועי, מאמן ראשי, מאמן שוערים, מאמן כושר, מאמן מנטלי ועוד".
מסקנות הוועדה לשינויים:
- שכל קבוצה בליגת העל והלאומית לגברים תעמיד קבוצת טרומיות/ילדות/ נערות/קבוצת נשים.
- יקימו ועדה למינוי מאמנים לנבחרות.
- יהיה משחק “אלוף האלופות”.
- הפנינג אחת לשנה וערב גאלה.
- שמות על גב החולצות של השחקניות חובה (בהמשך למחאה של השחקניות על זה שבנבחרת הנשים לא שמו את השמות שלהן אבל אצל הגברים כן שמו).
- לגבי שחקניות זרות: אפשר לרשום 6 ולשתף 5 על המגרש בעונה הקרובה, עונת 2021/22 המספר שלהן ירד ל-5, עונת 22/23 ירד ל-4, עונת 23/34 ירד ל-3. אפשר לרשום 2 בליגות נמוכות בתנאים מסוימים.
- קבוצות בת יוכלו לשתף שחקניות מתחת לגיל 23.
- ההתאחדות יכולה לקחת לאקדמיה שלה כל שחקנית שהיא רוצה. היא לא תתאמן אצל הקבוצה ורק תשחק אצלה פעם בשבוע.
שופטים:
יש לערוך רפורמה בעידוד נשים להצטרף כשופטות, להכין סגל נשים לליגות הנשים, לכלול במסגרת הציונים של השופטים גם משחקי נשים, לתת תמריץ לשופטי הסגל הבכיר לשפוט במשחקי ליגת העל נשים. למנות שופט רביעי במשחקי ליגת על נשים.
- ליגת העל נשים תכלול שלושה סיבובי ליגה ושני סיבובי פלייאוף.
- המשחקים יהיו בימי ראשון ולא באמצע שבוע.
- לפי הפרוטוקול היה אמור להיות כדור אחיד מעונת 2019/20, ויהיה כזה בעונה הקרובה.
- גיל השחקניות בליגות לבוגרות לא יפחת מגיל 16 שנה ולא יאושרו שחקניות כחריגות גיל.
- עריכת מגזין ספורט שישודר באחד מערוצי הטלוויזיה עם תקצירים של משחקי ליגת העל לנשים. מספר משחקים מרכזיים ישודרו בשידור ישיר.
- החל מהעונה הקרובה יחתמו הקבוצות על חוה אחיד עם השחקניות, מאמנים ובעלי תפקידים.
- אישור תקנון למגרשי כדורגל נשים.