הליגה הגרמנית מובילה ומחדשת בלא מעט מובנים לאורך השנים, בין אם על ידי אצטדיונים ברמה הגבוהה ביותר בעולם, זוויות צילום ייחודיות שהוכנסו קודם אליה ובימים אלה, היא שוב המקום אליו כל העולם מביט – שכן הבונדסליגה צפויה להיות זו שתתחדש ראשונה בזמן שכל אירופה מנסה לגבש תכנית חזרה לפעילות בימי מגפת הקורונה.
הגרמנים יצאו מהר מאוד מהמשבר עם כ-6,000 הרוגים במדינה של 83 מיליון איש, בעוד הנהלת הליגה שם התעוררה לפני כולן וכבר לפני ארבעה שבועות הגישה תכנית מסודרת להחזרת הפעילות. תחילה דובר על 9 במאי וייתכן כי זה עדיין יהיה התאריך, אם כי ישנה אפשרות של עיכוב קל והליגה תצא לדרך ב-16 במאי או ב-23 במאי לכל המאוחר. כעת פרטים משמעותיים מהתכנית הזו נחשפים.
“דר שפיגל” הוא זה שחשף את פרוטוקול הליגה הגרמנית הכולל 41 עמודים והמלצות רבות. הדבר אותו כולם שואלים מקבל תשובה במסמך שהגיע לידי מערכת התקשורת הנחשבת לאחת האמינות ביותר בעולם – מה קורה אם אחד השחקנים נדבק בקורונה? הבונדלסיגה מהבחינה הזו ברורה מאוד: “אם יש מקרה כזה, השחקן מבודד אוטומטית והמשחקים ממשיכים כרגיל. השחקנים הקשורים לאותו שחקן שנדבק עוברים מיידית בדיקות מקיפות”.
הפרוטקול שגובש לפי “דר שפיגל” העלה לא מעט חששות בקרב הקבוצות, אך הקווים המנחים ברורים מאוד: “שמו של השחקן לא יימסר וגם לא שם קבוצתו. הוא יבודד. בריאות מי שבא במגע איתו תובטח, כל מי שקשור אליו בקבוצה ומפגין תסמינים ידווח עליהם בדיסקרטיות ויבודד גם הוא. המשחקים ממשיכים כרגיל”.
בזמן שנראה כי מבחינת הבונדלסיגה הדבר החשוב ביותר הוא שההצגה תימשך, הוחלט על הכנסת פרוטוקול טיפול בשחקן\מאמן\איש צוות או שופט שנדבק בקורונה. מעבר לבידוד של שבועיים, כל מי שיפגין תסמינים ויבודד, יצטרך לשהות בבידוד ביתי של ארבעה ימים נוספים גם אחרי שיחלים.
עוד מפורסם באותו פרוטוקול בן 41 עמודים כי הוחלט שבכל משחק יורשו להיכנס 98 אנשים אל אזור הדשא אשר יורכבו מ-5 שופטים, 22 שחקני הרכב, 18 מחליפים, 4 מביאי כדורים, 3 מנקים, 3 צלמי סטילס, 4 אחיות, 4 אנשי אבטחה, 15 אנשי טלוויזיה ו-VAR ועוד 20 אנשי צוות (מאמנים, מאמני כושר וכדומה). תתאפשר כניסה של עוד 202 אנשים נוספים אך הם יפוצלו בשני מעגלים אחרים ומרוחקים מהמעגל השלישי (שהוא הדשא). 202 האנשים הנוספים יחולקו בין תאי הצפייה ליציעים השונים.
בנוסף, הבונדלסיגה תשוחק כמובן בדלתיים סגורות. לליגה נותרו 9 מחזורים, חצאי גמר וגמר הגביע, מה שידרוש לא פחות מ-20 אלף בדיקות קורונה, אותן הליגה תרכוש כדי לבדוק את השחקנים. בגרמניה בשונה ממקומות אחרים, מבצעים 800 אלף בדיקות קורונה ביום כך שלא תהיה בעיה לרכוש את כמות הבדיקות הזו ולבצען.
במנהלת הליגה הגרמנית מחדדים עוד מספר נהלים הקשורים לשחקנים כמו הצבת בקבוקי אלכוג’ל בכל פינה באצטדיונים, מקלחות בבתים האישיים של כל שחקן ולא באצטדיונים, אימונים בחדר הכושר עם כפפות, בקבוקי מים עם שם השחקן, בדיקות חום לפני כל אימון ומשחק, הגעה עם מזון אשר יוכן בבית, בתי מלון אשר ישמשו קבוצות בלבד וכניסות מבודדות לאצטדיונים.