לראשונה מזה 32 שנים, לא התקיים אמש (שני) מצעד החיים באושוויץ-בירקנאו, זאת בעקבות נגיף הקורונה. כדי להבטיח את המשך ההנצחה גם במגבלות הבריאותיות, הוקם מיזם מרגש במיוחד – "מצעד החיים הווירטואלי", המאפשר כתיבת שלט זיכרון אישי שהוקרן על השער בכניסה למחנה ההשמדה בירקנאו.
מעל 13,000 משתתפים לקחו חלק בפרויקט, כאשר הראשון לקחת חלק היה נשיא המדינה ראובן ריבלין. בנוסף, הוצבו שישה לפידי זיכרון בכניסה לאושוויץ. יו"ר ההתאחדות לכדורגל, אורן חסון, שחקני ושחקניות נבחרת ישראל לקחו גם הם חלק במיזם הייחודי וכתבו הקדשות לכבוד יום הזיכרון לשואה ולגבורה.
אתמול (שני), לראשונה מזה 32 שנים, לא התקיים מצעד החיים באושוויץ-בירקנאו, זאת בעקבות נגיף הקורונה. כדי להבטיח את המשך ההנצחה גם במגבלות הבריאותיות, הוקם מיזם "מצעד החיים הווירטואלי", המאפשר כתיבת שלט זיכרון אישי שהוקרן על השער בכניסה למחנה ההשמדה בירקנאו. מעל 13,000 משתתפים לקחו חלק בפרויקט, כאשר הראשון לקחת חלק היה נשיא המדינה ראובן ריבלין. בנוסף, הוצבו שישה לפידי זיכרון בכניסה לאושוויץ. יו"ר ההתאחדות לכדורגל, אורן חסון, שחקני ושחקניות נבחרת ישראל לקחו גם הם חלק במיזם הייחודי. #לזכור_ולא_לשכוח
A post shared by ההתאחדות לכדורגל בישראל (@israel_football_association) on
יו”ר ההתאחדות אורן חסון כתב: “יש דרכים רבות להנציח את השואה, להבטיח כי לעולם נזכור ולא נשכח. ההתאחדות לכדורגל מקפידה כי הנבחרות בכל הגילאים, יגיעו לאתרים היסטוריים בהם התרחשו הזוועות שהדעת עדיין מתקשה לעכל. עבורנו הנדבך החינוכי הזה הוא הערך המוסף בו אנחנו מציידים את מי שמייצגים את הניצחון הגדול ביותר שלנו – מדינת ישראל”.
ערן זהבי הוסיף: “בחדר ההלבשה, בדשא עם המדים כחול-לבן, בהשמעת התקווה, כשדגל ישראל מונף ביציע, אני יודע שניצחנו. עבור מי שחייהם נגדעו ברגעים שבהם האנושות נטרפה, עבור כל מי ששרדו את התופת ובנו בית לאומי לתפארת. נבחרת אחת, גאה, שווה, מאוחדת. בהמשך תגיע שריקת הסיום, אבל אנחנו כבר ניצחנו, גם אם לוח התוצאות יראה אחרת”.
ביברס נאתכו ריגש גם כן: “כבן העם הצ’רקסי, שעברו מדמם מרצח של מיליון בניו ובנותיו, כמי שזכרון שואת העם היהודי מלווה אותו מעצם היותו ישראלי גאה, אעמוד תמיד לימין מי שיאבקו בגזענות, באנטישמיות, בשנאת האחר רק משום היותו שונה. מיליוני חפים מפשע שילמו בחייהם בגלל בורות, הסתה, רוע וחושך על פני תהום, בי נשבעתי לעולם לא עוד”.
גם שרן ייני כתב: “מצעד החיים לא מתקיים השנה במתכונתו, אבל המסרים מהדהדים בין פסי הרכבת, אנחנו פה כדי להזכיר ולעולם לא לשכוח. אם נדע לראות את המשותף בינינו, לקדם את הסובלנות והאהבת אדם, הרי שלא יישאר עוד מקום לרעיונות חשוכים ומלאי שנאה. כנציג נבחרת ישראל אני מציע לכולם להתאחד תחת דגל אחד ולראות את המשותף בינינו”.
קארין סנדל, בכירת השחקניות בישראל כתבה: “המחשבה על זוועות השואה היא בלתי נתפסת, כך גם העובדה שבשנת 2020 יש מי שמכחישים את קיומה. האחריות לזכור ולהזכיר מוטלת עלינו. לזכור את מיליוני הנספים ולהזכיר את השיעור שהאנושות הייתה חייבת ללמוד. כולנו בני אדם וכולנו שווים על המגרש ומחוץ לו, כולנו חייבים לעמוד איתן נגד הגזענות, האפליה ושיח השנאה”.