גידי ליפקין
|
חוות דעת משפטיות שהוגשו לארגון השחקנים, קובעות כי דיונים עתידיים – הן בעניין החזרה לפעילות והן בעניין המשך השבתת הליגות – יש לקיים במסגרת קיבוצית עם ארגון השחקנים. לפני מספר ימי פורסמו הנחיות פיפ"א המעודכנות, להתנהלות על רקע משבר הקורונה העולמי. ארגון השחקנים העביר את הנחיות פיפ"א לבחינת עורך הדין אפרים ברק, מומחה משפטי בינ"ל לענייני ספורט.
מחוות הדעת של עוה"ד ברק עולה, כי מנקודת הראות של פיפ"א יש משקל רב להוראותיה באשר לחזרה לפעילות או השבתה, כמו גם באשר להסדרים שיחולו ביחסים עם השחקנים בתקופת השבתת הליגות, והיא מציעה לקיים את הדיונים בנושא באופן קיבוצי, אל מול ארגון השחקנים. לצורך הסדרים אלה ישנו משקל גם לעמדת ארגונים בינלאומיים נוספים, בהם הארגון הבינ"ל שבו חברה מנהלת הליגות המקצועניות וארגון הקבוצות האירופאיות שבו חברות 5 הקבוצות הבכירות בישראל. וכך נכתב בחוות הדעת:
"נכון וראוי שהנושאים יטופלו במסגרת 'קיבוצית' על ידי ארגון השחקנים והשחקניות בכדורגל הישראלי......לא נכון שכל שחקן וכל מועדון ינהלו מו"מ עצמאי (גם מטעמי אחידות והוגנות ספורטיבית שעשוי להיות לה קשר להסדרים שאליהם יגיעו הצדדים)...נכון וראוי שנושאים אלה יידונו באופן רוחבי בין נציגי השחקנים לנציגי הקבוצות במישור הארצי."
חוות דעת משפטית נוספת שהוגשה בנושא, נכתבה בידי עוה"ד דפנה שמואלביץ, מומחית לדיני עבודה. בחוות דעתה מדגישה שמואלביץ, את חשיבות עמדתה של פיפ"א: "פיפ"א היא למעשה 'המחוקק' בענף הכדורגל העולמי ועמדתה תהיה נקודת מוצא פרשנית לכל מחלוקת שתתעורר במישור המקומי. מעבר לכך, למוסדות פיפ"א השונים סמכויות שיפוט וענישה, כך שחריגה מההמלצות במישור הענפי או המקומי, אשר תידון בפני מוסדות אלו – עלולה לגרור אחריה סנקציות כספיות ואחרות כנגד קבוצות הלוקחות חלק במפעלי פיפ"א”.
עוד מדגישה עוה"ד שמואלביץ’, כי לפי החוק בישראל, דיונים בנושאים הנוגעים לענייני השחקנים, יש לקיים אל מול ארגון השחקנים: "המלצות פיפ"א תואמות את החוק בישראל, על פיו קיימת חובה על מנהלות הליגה ו/או הקבוצות, לנהל מו"מ קיבוצי עם הארגון היציג של שחקני הכדורגל ואין לשנות דברים חד צדדית. מקור החובה הוא בסעיף 33 ח(1) לחוק הסכמים קיבוציים, והיא חלה על כל מעסיק שקיים אצלו ארגון יציג."