יום רביעי, 02.04.2025 שעה 22:31
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
ליגה אנגלית 24-25
7027-6929ליברפול1
6125-5530ארסנל2
5735-5030נוטינגהאם פורסט3
4937-5329צ'לסי4
4840-5529מנצ'סטר סיטי5
4738-4728ניוקאסל6
4742-4829ברייטון7
4540-4430פולהאם8
4545-4129אסטון וילה9
4436-4829בורנמות'10
4145-5029ברנטפורד11
3933-3628קריסטל פאלאס12
3741-3730מנצ'סטר יונייטד13
3443-5529טוטנהאם14
3436-3229אברטון15
3450-3330ווסטהאם16
2958-4130וולבס17
1762-2829איפסוויץ'18
1765-2529לסטר19
970-2129סאות'המפטון20

הקרב עם מוריניו והגזענות בגרמניה: וידויי אוזיל

ב'מארקה' הציגו את התחנות בחייו של הקשר וביניהם: הרצון להגיע לברצלונה שלא התממש, העימות עם ה'מיוחד' בריאל, הסיבה שעזב את הנבחרת והכעס על אביו

|
מסוט אוזיל (רויטרס)
מסוט אוזיל (רויטרס)

מסוט אוזיל במשך שנים הוא דוגמא לכישרון יוצא דופן, שפשוט לא ענה על הציפיות. לשחקן שכבר היה בשיא, אבל יותר מדי אירועים שליליים השפיעו על ההצלחה שלו. בקריירה כמו של הגרמני, אפשר למצוא לא מעט תחנות, חלקן גם שליליות וציטוטים, הרבה ציטוטים שמתארים את הסיטואציות בהן היה. במארקה בחנו את הסיפורים מהקריירה של אוזיל ומתקבלת תמונה מרתקת למדי.

העובדה שכמעט פרש מכדורגל כילד עבור טניס שולחן: כאשר היה רק בתחילת דרכו, בכיתה ה’ או ו’, הוא השקיע את מירב זמנו בפינג פונג. הוא כל כך אהב את התחום שאפילו שקל לזנוח את הקריירה בכדורגל לטובת הענף, אבל בסופו של דבר קיבל החלטה: “לא חשבתי שזה מה שאני רוצה לעשות עם העתיד שלי, הייתי צריך את הכדורגל. אני לא אומר שהתאהבתי במשחק הזה, כי הרבה יותר נהניתי מטניס שולחן”.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
פרסומת
ספיישל טאפאסים: רגעי "מה עבר לו בראש?"

“הייתי שחקן טניס שולחן מצוין, שיחקתי בבית הספר מגיל 11 או 12, למשך שלושה חודשים לא הגעתי בכלל לאימוני כדורגל, עזבתי שם ובטורניר הראשון שלי בפינג פונג ניצחתי את כולם בדרך לזכייה”

חוסר העניין של פפ גווארדיולה שהביא אותו לריאל מדריד: אחרי המונדיאל המוצלח שלו ב-2010, כל הקבוצות הגדולות של אירופה התעניינו בקשר הצעיר אז מוורדר ברמן. על אף שהעריץ את זינדין זידאן, ריאל לא הייתה האופציה הראשונה שלו, אלא ברצלונה: “בארסה הייתה הפייבוריטי שלי, היה להם את הכדורגל הכי יפה מכולם. חשבתי שאחתום שם, אבל גווארדיולה לא הראה לי סימנים שהוא רוצה אותי במיוחד, האפתיות שלו גרמה לי לחשוד, הם אמרו לי שהוא בחופשה”.

“ז’וזה מוריניו היה משכנע מאוד, נחוש ועקבי, בדיוק ההפך ממי שהיה המאמן של ברצלונה, לכן בחרתי במוריניו ובריאל מדריד”

התקופה בריאל: כאשר הגיע לבלאנקוס, דברים נראו ורודים במיוחד עבורו. זינדין זידאן נכח שם, האיידול הגדול שלו והוא הסתדר היטב עם המאמן מוריניו ונראה שגם החברים שלו קיבלו היטב לקבוצה. גם על המגרש הוא החזיר עם מספרים יפים מאוד בעונתו הראשונה והשנייה: “הייתי מאוד מתוח, אבל גם שמח ואסיר תודה לריאל מדריד, זה מועדון כל כך גדול וחלמתי לשחק באותו מקום עם זידאן. כשאתה חדש בחדר ההלבשה, אתה שקט ונרגש מכל השחקנים הענקיים שלצדך. התרגשתי ברגע בו פגשתי את זידאן שהיה הגדול מכולם”.

מסוט אוזיל בימיו בריאל (רויטרס)מסוט אוזיל בימיו בריאל (רויטרס)

“זה לא סוד, הלב שלי דפק בשביל ריאל מדריד, שיחקתי שם מזמן ועד היום יש לי שם חברים בקבוצה ובמועדון”

המתיחות שנוצרה עם מוריניו: בעונתו האחרונה בספרד, נפתחה חזית גלויה בינו לבין ה’מיוחד’, בה הוא זכה לתמיכה מצד כמה מהשחקנים הבולטים ביניהם סרחיו ראמוס, איקר קסיאס ופפה שגם היו מסוכסכים עם הפורטוגלי בעצמם. במהלך הפסקת המשחק בין ריאל לדפורטיבו לה קורוניה, העימות הגיע לשיא חדש ומכוער.

מוריניו שאל את אוזיל: “אתה חושב שאם נתת שתי מסירות מדויקות זה מספיק? אתה מספיק טוב ש-50% מהמסירות זה מספיק? תשחק כמו שאתה יודע, תיגש לכדור כמו גבר, אתה יודע איך אתה נראה במאבקים על כדורי אוויר”, הגרמני תיאר בספרו: “הוא נעמד על קצות האצבעות עם הידיים קרובות לגוף והחל לקפוץ בחדר ההלבשה כדי להדגים לי”. השבתי לו: “אם אתה כזה מגניב, שחק בעצמך, שים חולצה ובהצלחה”. הוא שאל: “אתה מוותר? אתה פחדן, לך תתקלח, או שתשחק ותראה מה אתה שווה”. לקחתי את המגבת והלכתי להתקלח בלי לומר לו מילה”. אגב, אוזיל התנצל בסופו של דבר.

“הוא הסתכל עליי בעיניים החומות והכהות שלו, נשענתי אחורה והתכוננתי לענות לו, זה היה כמו שני מתאגרפים בזירה, באותו הרגע שנאתי אותו למרות הערצתי אליו”.

החלק של אבא שלו בעזיבה של ריאל: עד היום מאשים הקשר את אביו בכך שהוא לא שחקן של הבלאנקוס יותר. הוא טען שאבא שלו היה גרידי במשא ומתן עם פלורנטינו פרס, הוא כל כך כעס על אביו שאף גרם לו נזק גדול כשחסם לו את החשבונות ברשתות החברתיות: “לעזוב את ריאל הייתה ההחלטה הקשה בחיי, רציתי לזכות איתה בליגת האלופות, זה לא היה צריך להגמר ככה. אבא שלי לא היה בסדר, התנאים היו טובים מאוד בשבילי, הוא ביקש את מה שנראה לו פייר עבורנו ופלורנטינו פרס לא היה מוכן”.

“ברגע אחד של זעם הוא סגר לי את חשבון הטוויטר וגרם לי להפסד של מיליוני עוקבים, זה גרם לי גם לבעיות עם אדידס”

הפרידה מנבחרת גרמניה בגלל אירוע גזעני: בעקבות תמונה שהעלה עם הדיקטטור, נשיא טורקיה רג’יפ טאיפ ארדואן, אוזיל זכה לביקורת מהתאחדות הגרמנית והתפוצץ מזעם. הוא האשים את הבכירים בגזענות והודיע שהוא עוזב את הנבחרת עמה זכה במונדיאל: “אני גרמני שאני מנצח, אני פליט כשאנחנו מפסידים”, אמר ותבע משפט שנחקק לעד. “בלב כואב ואחרי הרבה מחשבה בעקבות האירועים האחרונים, לא אשחק עוד בנבחרת גרמניה כי אני מרגיש גזענות וחוסר כבוד, לבשתי את המדים הללו בגאווה, אבל לעולם לא עוד”.

“ראשי ההתאחדות נהגו בי בחוסר כבוד וכלפי שורשיי הטורקיים, זה היה חוסר הגינות והואשמתי בתעמולה פוליטית, אז לי זה נמאס, כי גזענות היא לעולם לא דבר שמקובל עליי. יש לי שני לבבות – האחד טורקי והשני גרמני, נולדתי והתחנכתי בגרמניה, אבל למה עדיין לא מקבלים אותי כגרמני?”

לכתבה זו התפרסמו 5 תגובותלקריאת כל התגובות הוספת תגובה
ישנן 5 תגובות ב-3 דיונים
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
3
Die hard arsenal fan12/04/2020 14:06
אם כל זה שבשנה וחצי האחרונות הform שלו רע. צריך לזכור את 2016 שהוא היה מדהים שהיה מלך הבישולים של הפרמיירליג וגם 2015,2014,2017 היו טובות מבחינתו סך הכל אבל לא מה שציפו אחרי הכל חוץ משחקן התקפי יוצר לארסנל היה חסר שחקני הגנה וקישור אחורי ושוער לפני שלנו הגיע ככה שהכי היה קל להאשים את אוזיל שלא הלך כי הוא היה
השב   •  00
2
דייב10/04/2020 13:27
תפסיקו ללקק כאן למוסלמים, זה מביך
השב   •  00
אריק11/04/2020 15:49
גזען אהבל
השב   •  00
1
פדריק10/04/2020 10:57
חולה עליו ראית משחק ומסירות הכי טובה בהיסטוריה
השב   •  00
השד האדום10/04/2020 12:59
אתה באמת אוהב אותו את גיזען הזה שונא יהודים הזה שחקן טוב אבל גיזען ולא ראוי לשחק אפילו פינג פונג ועם הייתי ארטטה הייתי ומעיף אותו עד הפח שליד הבית שלי
השב   •  00
אסור לפספס
נגןליגה שישית באנגליה: כבש שער מסוף מגרש!
ליגה שישית באנגליה: כבש שער מסוף מגרש!
נגןהפריסטיילר שהצליח להדהים את כריסטיאנו
הפריסטיילר שהצליח להדהים את כריסטיאנו
נגןהכפילים של כוכבי הכדורגל – מי הכי דומה?
הכפילים של כוכבי הכדורגל – מי הכי דומה?
נגןחגיגות יום הולדת שנה לבת של מישל וטיבו
חגיגות יום הולדת שנה לבת של מישל וטיבו
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */