העונה הנוכחית עדיין לא הסתיימה ובקצב הזה מי יודע מתי תסתיים, אבל בפיפ”א כבר פרסמו היום (חמישי) חוקים שייכנסו לתוקף החל מהעונה הבאה, 2020/21. ההחלטות נוגעות ל-VAR, לנבדל, לחוק היד וגם לעבירות השונות כמו כדור עונשין מ-11 מטרים – בכל אחד מאלו יהיו חידושים מסוימים.
לגבי מערכת הווידאו, החל מהעונה הבאה אנחנו נראה שהתדירות שבה השופטים הולכים למערכת תגדל, אולם ההחלטה הסופית לגבי המהלך תהיה עדיין רק של השופט. אם המשחק לא ייעצר, השופט יעצור אותו כשהכדור יהיה באזור נייטרלי (כשאף קבוצה לא תוקפת) ואז ייתן אות שהוא הולך לטלוויזיה לבחון את המהלך. בכל מקרה השיחה שלו עם צוות הווידאו לא תפורסם.
לגבי פנדלים, אם השוער עובר על החוקים ויוצא מקו השער והכדור לא נכנס לרשת או פוגע בקורה או במשקוף ויוצא, השוער לא ייענש בבעיטה חוזרת אלא אם הפעולות שעשה השפיעו בבירור על הבועט.
בנוסף, שחקן שקיבל כרטיס צהוב במהלך משחק או הארכה ומגיע לבעיטות הכרעה – הצהובים הקודמים לא נחשבים לו. הכוונה היא שאם יקבל צהוב שני במהלך בעיטות ההכרעה, תרחיש לא סביר לרוב, זה לא ייחשב לאדום אלא שני צהובים שיירשמו בדו”ח השיפוט והוא יישאר לשחק.
באשר לנגיעות היד, לפי החוק החדש אם הכדור נוגע בכתף של השחקן או בבית השחי שלו – זה לא ייחשב לעבירה של יד. אם הנגיעה תהיה בכוונה ביד על ידי שחקן תוקף הוא יוזהר או ייענש בהתאם על ידי השופט רק אם ההתקפה שהגיעה בהמשך הובילה להזדמנות מיידית לשער לקבוצה שלו.
אוראל גרינפלד התייחס לנושא ואמר: “מ-1 ביוני בפיפ”א החליטו על הבהרות חדשות ולא על שינויי חוקה. ב-3 השנים האחרונות היו הרבה שינויי חוקה מהותיים, במיוחד בשנה האחרונה, ומה שעשו עכשיו זה רק הבהרות – חידוד החוקים והסבר שלהם בפשטות. אין שינויים מהותיים אלא רק הבהרות כאלה ואחרות שמובהרות לציבור באופן יותר מובהק”.
“זה נכנס לתוקף החל מ-1 ביוני. כל מדינה בעולם שהפסיקה את פעילותה ותחזור בכל שלב שיהיה – היא יכולה לבחור האם להתחיל את הליגה מאותו שלב שהפסיקה עם החוקים הישנים של 2019/20 או להשתמש בהבהרות החדשות להמשך הליגה. זאת בחירה של כל מדינה”.
“לגבי היד, זו רק הבהרה. יד של שחקן תוקף – כאשר הכדור רק פוגע ביד, לא חשוב אם במתכוון או לא, והמהלך מוביל להבקעת שער – אז תיפסק בעיטה ישירה על עצם זה שנגע ביד והדבר הוביל להתקפה מבטיחה שנכבש בה שער. לגבי עבירת יד בכלל, בין אם זה במרכז המגרש, או שמדובר בשחקן הגנה שנוגע, או כדי להחליט אם זה פנדל או לא – מציינים את נושא הכתף. ידענו שכתף זה לא נחשב יד, אבל הפעם עשו זאת כאיור. אם הכדור פוגע שם, גם במתכוון, זה לא עבירת יד. מצד שני, זה גם לא אומר שכל מגע ביד מתחת לכתף שווה לעבירת יד”, סיכם השופט הישראלי.