מערכת ONE
|
התובע האמריקאי האשים הלילה (בין שני לשלישי) את רוסיה וקטאר במתן שוחד לבכירי פיפ”א על מנת לזכות בהצבעות לאירוח מונדיאל 2018 ו-2022 בהתאמה. במשך כעשור הרוסים והקטארים נחשדו בכך, אך עתה לראשונה, משרד המשפטים בארה”ב קבע את הדברים שחור על גבי לבן בהתפתחות דרמטית מאוד בפרשת פיפ”אגייט.
מדובר בסיכום של חקירה שנערכה במשך שנים על ידי משרד המשפטים בארה”ב והדברים הובאו בתוך כתב האישום אשר הוגש נגד שלושה בכירים בגופי תקשורת שונים וחברות שיווק ספורט אשר הואשמו בשוחד, הונאה והלבנת הון בכל הקשור להבטחת זכויות השידור והשיווק של המונדיאלים בשתי המדינות.
התובע האמריקאי חשף הלילה פרטים חדשים ומפורטים בכל הנוגע לסכומי הכסף ששולמו כשוחד לחמישה בכירים בהנהלת פיפ”א לפני ההצבעה שנערכה ב-2010, שם נבחרו המארחות של מונדיאלים 2018 ו-2022. רוסיה ניצחה את אנגליה ואת ההצעות המשותפות של הולנד ובלגיה וספרד ופורטוגל. קטאר המדברית השקיעה מיליארדים על מנת לארח את המונדיאל ב-2022 והיא הדיחה את ארצות הברית, מה שהוביל לתפנית בחקירה כאשר שני בכירים של פיפ”א נתפסו במצלמות מוכרים את ההצבעה שלהם.
מדובר בבכירים מדרום אמריקה אשר על פי כתב האישום, קיבלו את הכסף מהקטארים. אחד מאותם בכירים הוא חוליו גרודונה הארגנטינאי, שמת ב-2014. השני הוא ניקולאס לאוס, שמת ב-2019 בזמן ששהה במעצר בית. האדם השלישי החשוד הוא ריקרדו טשיירה, יו”ר ההתאחדות הברזילאית בעבר, אשר מסתתר במולדתו אשר אינה מחויבת על פי חוק להסגיר את אנשיה לארצות הברית.
בכיר נוסף אשר הואשם בקבלת שוחד הוא ג’ק וורנר מטרינידד וטובגו. הוא קיבל 5 מיליון דולר אשר הועברו אליו בצינורות שונים כדי להטות את ההצבעה ב-2010 לטובת רוסיה. חלק מהכסף הגיע דרך חברות העובדות בארצות הברית ואשר ביצעו עבודות עבור רוסיה במהלך הגשת ההצעה שלה לאירוח הטורניר. החמישי הוא רפאל סאלגרו מגוואטמלה, שכבר הודה כי הוא אשם ובמיוחס לו – קבלת שוחד בגובה מיליון דולר כדי להצביע עבור רוסיה.