יום חמישי, 06.03.2025 שעה 09:07
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
ליגת העל Winner 24-25
5717-5125הפועל ב"ש1
5427-5425מכבי ת"א2
4730-5325מכבי חיפה3
4533-4725בית"ר ירושלים4
4129-3925הפועל חיפה5
3635-3725מכבי נתניה6
3133-2625מכבי בני ריינה7
3137-2525עירוני ק"ש8
2735-3025הפועל ירושלים9
2635-1925עירוני טבריה10
2441-2125מכבי פ"ת11
2335-1925בני סכנין12
1947-3325מ.ס אשדוד13
1740-2025הפועל חדרה14

אלישע לוי: זו עונה מאוד מאוד קשה לבני יהודה

המאמן לאחר ה-0:0 מול הפועל חיפה ואי ההעפלה לפלייאוף העליון: "התחושות מאוד מאכזבות ועברתי דבר או שניים בכדורגל", שחקנים: "כישלון של כולם"

|
דור אלו ומתיאה ליואיץ' מאוכזבים (דן יידוב)
דור אלו ומתיאה ליואיץ' מאוכזבים (דן יידוב)

בניגוד לכל הסיכויים, בני יהודה הביאה את עצמה אתמול (שבת) למצב שבו היא תלויה בעצמה בקרב על הפלייאוף העליון מול הפועל חיפה באצטדיון המושבה. היא נלחמה, הייתה עדיפה במחצית השנייה, עשתה כל שביכולתה – אבל זה פשוט לא הספיק מול השחקנים של חיים סילבס, שהשיגו את ה-0:0 שלהם ואת הכרטיס הנכסף על חשבון הכתומים.

עצם העובדה שבשכונת התקווה לא ממש התאכזבו נוכח אי ההעפלה לפלייאוף העליון, מספרת שהם מבינים היטב שלא הגיע להם להיות שם. ניצחון על הפועל חיפה לא היה כזה הישג הירואי, אבל היה מוחק חצי עונה רעה עם כמה הבלחות חיוביות פה ושם, והיה נחשב לבונוס אדיר עבור הכתומים.

בסיום המשחק, שחקנים בבני יהודה הביעו את אותה תחושה, כשאמרו: "היינו צריכים לנצח את המשחק גם מהמעט מצבים שהגענו אליהם, לא עשינו את זה כי כנראה שלא מגיע לנו. אין מה לנתח בעונה כזאת ששום דבר לא הולך בה. זה המקום שלנו כרגע וזה הפלייאוף התחתון. ננסה לפחות להתקדם בגביע, כי בליגה זה כבר כישלון של כולם".

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
פרסומת
סילבס: "השחקנים הוכיחו את עצמם במאני טיים"


"תחושות מאוד מאוד מאכזבות ועברתי דבר או שניים בכדורגל", אמר אלישע לוי בסיום המשחק בקול שבור. "הגענו למצב שזה היה תלוי בנו, אבל לצערי לא הצלחנו לעמוד במשימה. אין לי שום טענה לשחקנים, הם באמת באו והיו אגרסיביים, נאבקנו לאורך כל הדרך, גם במחצית השנייה שהיינו טובים יותר. בשורה התחתונה לא הצלחנו לייצר הזדמנויות לעומת אחוזי השליטה. ברכות להפועל חיפה".

איפה לדעתו הוא וקבוצתו הפסידו את המקום בין שש הראשונות: "מצד אחד הפסדנו בבית להפועל חדרה ומצב שני ניצחנו בחוץ את בית"ר ירושלים. הכל מתאזן. בסוף הגענו למצב שזה תלוי בנו ולמשחק הזה. בני יהודה בעונה לא פשוטה, לא לקחה פור כדי להגיע לפלייאוף העליון, זו עונה מאוד מאוד קשה לבני יהודה. יש שנים כאלה. בסך הכל לא הצלחנו, אבל מגיעה מילה טובה לשחקנים, לקהל שבא ודחף אותנו בכל הכוח, זה לא הספיק ומסתכלים הלאה".

אלישע לוי (דן יידוב)אלישע לוי (דן יידוב)

איך הוא מסביר את אי ההעפלה: "ההסבר המקצועי הוא מאוד פשוט. כשאנחנו נתקלים בקבוצות, כמו שראינו בחצי השני, שהפועל חיפה הלכה אחורה וצופפה – לא הצלחנו לייצר הזדמנויות. שם זה מתמקד לאורך כל העונה. מול צפיפות כזאת אתה צריך לדעת לתת את המסירה הנכונה, לעשות את הפעולה הנכונה ואת זה לא עשינו". 

כמה אי ההעפלה לפלייאוף העליון תשפיע על רבע גמר גביע המדינה: "זה לא צריך להשפיע. כשאתה עושה הכל, והשחקנים עושים הכל, אז חושבים כבר על המשחק הבא. צריך להתארגן ואני מקווה שכל השחקנים הפצועים יעמדו לרשותנו. אבל כל השאר לא משפיע".

על מה נשאר לבני יהודה לשחק מעבר לגביע: "אנחנו לא נרד ליגה כי עבדנו בשביל זה. כשאני מדבר על זה שהגעתי והחלפתי את יוסי אבוקסיס, אז היה מומנטום כזה שאם אתה מנצח אתה מתקרב לפלייאוף העליון ואם אתה מפסיד משחק אחד אתה מתמודד למטה. לא עמדנו במשימה, אבל יש לנו הרבה משימות, לשלב שחקנים צעירים, לסיים את העונה בצורה שקטה".

אוהדי בני יהודה (דן יידוב)אוהדי בני יהודה (דן יידוב)

השחקנים שיצטרכו להוכיח את עצמם לקראת העונה הבאה: "בכדורגל כולם נבחנים בכל משחק. כולם. זוכרים אותך כמו המשחק האחרון. תמיד יש על מה להילחם וכולם יצטרכו לעשות את המקסימום עד הסוף בשביל בני יהודה".

"התחושות לא נעימות, זה היה תלוי בנו ואם היינו מנצחים היינו בפלייאוף העליון, יש טיפה אכזבה, יש תסכול", אמר דור ג'אן בסיום המשחק. "זה משהו שלקחנו בחשבון, שאם חלילה לא ננצח יש עוד המשך לעונה, יש לנו רבע גמר גביע המדינה, וגם בפלייאוף התחתון ננסה לעשות את הכדורגל הכי טוב ואת התוצאות הכי טובות שאנחנו יכולים, והשאר יקרה מעצמו".

מה היה חסר לבני יהודה כדי להעפיל לפלייאוף העליון: "בחלק ההתקפי קבלת ההחלטות לא הייתה טובה. בחלק ההגנתי היינו טובים. זה משהו שמלווה אותנו מתחילת העונה. בכל זאת היינו תלויים בעצמנו, יכולנו להשיג את המטרה ויש אכזבה. לא שיחקנו עם לחץ. באנו וידענו שהדברים תלויים בנו, הפועל חיפה הגיעה בתחושה קצת יותר נוחה ותיקו הספיק להם. עשינו את הכי טוב שלנו וזה לא הספיק, אנחנו עם הפנים ליום שלישי".

דור גדור ג'אן ומוחמד גדיר מאוכזבים (נעם מורנו)

הניגודיות הגדולה בין העונה שעברה לנוכחית: "אני לא יודע אם זו נפילה כל כך גדולה בהישגים, כי לא היינו כזה רחוקים מהפלייאוף העליון שבעונה שעברה השגנו אותו. יכול להיות שהיכולת היא קצת פחות טובה, זו קבוצה שונה, חדשה, שעדיין מתחברת. אי אפשר להשוות את הקבוצה שלנו לזו של העונה שעברה כי זה לא אותם שחקנים וקשה להשוות".

לקראת רבע גמר גביע המדינה: "אנחנו שחקנים מקצוענים ומשחקים בשביל הפרנסה שלנו. יש לנו אוהדים והנהלה וזה הקריירות שלנו. לא נוריד את הרגל מהגז ונעשה כל מה שאנחנו יכולים עד סוף העונה. ביום שלישי זה יהיה משחק שונה, לא יכול להיות תיקו, חייבת להיות הכרעה. ננסה לנצח אותם ולהפעיל לשלב הבא".

החשש שתיגמר העונה במקרה של הדחה מהגביע: "אנחנו לא חושבים על הדברים האלה. אנחנו באים עם ציפייה ומטרה לעבור. וגם אם חלילה זה לא יקרה, יש לנו מטרות בליגה. המטרה היא לסיים במקום הראשון של הפלייאוף התחתון, להשיג כמה שיותר נקודות ולהיראות טוב".




טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןזהו זה: יש לנו זוכה בתואר שנה השנה בעלם
זהו זה: יש לנו זוכה בתואר שער השנה בעולם
נגןהצצה ליום כיף של מנור סולומון ודנה
הצצה ליום חופשי של מנור סולומון ודנה
נגןמי הפיל במשפחת בקהאם את הפנקייק לרצפה
מי הפיל במשפחת בקהאם את הפנקייק לרצפה
נגןרונאלדיניו צילם דוגמנית בת 72 במקלחת?
האם רונאלדיניו צילם דוגמנית מתקלחת?
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */