יום ראשון, 25.01.2026 שעה 08:21

האלוף האולימפי סון יאנג הושעה לשמונה שנים

רעידת אדמה בעולם השחייה: אחד הספורטאים הכי מעוטרים בעשור האחרון, שזכה בשלוש מדליות אולימפיות, הושעה על ידי ה-CAS שמצא אותו אשם בפרשיית סימום

|
ספורט (מערכת ONE)
ספורט (מערכת ONE)

השחיין הסיני האגדי, סון יאנג, שזכה בשלוש מדליות זהב אולימפיות ו-11 מדליות זהב באליפויות העולם, ספג היום (שישי), עונש כבד כשהושעה לשמונה שנים, אחרי שלא התייצב לבדיקת סמים בספטמבר 2018.

השחיין השנוי במחלקות סירב לשתף פעולה עם שלושה נציגים של WADA (הסוכנות הבינלאומית למניעת חומרים אסורים בספורט), שהגיעו לסין על מנת לבצע בדיקות דם שגרתיות. בתחילה, איגוד השחייה הבינלאומי זיכה אותו מחוסר ראיוצ, אבל WADA הגישה ערעור ל-CAS שהפך את ההחלטה. הסיבה – הוכחה כי אחד מאנשיו של השחייו ניפץ בפטיש את המבחנה שהכילה דגימת דם שנלקחה מיאנג במהלך מבדק סימום.

יאנג זכה בין היתר בשתי מדליות זהב באולימפיאדת לונדון במקצועות של 400 מטר חופשי ו-1,500 חופשי ובמדליית זהב אחת בריו דה ז'נרו ב-200 מטר חופשי. באליפות העולם ב-2019 הוא ניצח במשחה ל-200 מטר חופשי ו-400 מטר חופשי, כשדאנקן סקוט הבריטי ומאק הורטון האוסטרלי סירבו לחלוק איתו את הפודיום.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
/* LAST / NEXT ROUNDs */