שלב נוסף בעבודות השיפוץ של מכון וינגייט הסתיים. הבוקר (חמישי) חנכו במכון הלאומי אולם דמוי אוהל חדש שהוקם במיוחד לטובת ההתעמלות האמנותית והציגו גם את אולם ברלין המחודש שעבר שיפוץ נרחב לטובת נבחרת התעמלות המכשירים של ישראל. בכך למעשה, הענף המוביל קיבל בית לאומי חדש וחזר לפעול במכון. משרד התרבות והספורט שיזם את המהלך השקיע מעל כ-10 מיליון שקלים בהקמת האולמות כאשר האוהל עלה 6.5 מיליון שקלים ושיפוץ אולם ברלין עלה 3.8 מיליון שקלים.
האוהל, שהוקם במיוחד למתעמלות האמנותיות לינוי אשרם וניקול זליקמן, הוא גדול ורחב. האוהל במידות של 38X50 מטר, כך שהוא יכול להכיל חמישה משטחים, והוא גם מתנשא לגובה של 20 מטר, כך שהמתעמלות האמנותיות יוכלו להתאמן על זריקת המכשירים לגובה רב יותר ממה שהיה להן באולמות בהם השתיים התאמנו עד כה. אשרם, זליקמן ונבחרת ההתעמלות ביצעו אימון ראווה לצד טקס חניכת האוהל החדש.
אשרם שיתפה בתחושותיה: “מדהים איך שזה נראה. אני רוצה לומר תודה לאיגוד, למכון ולמשרד הספורט שנתנו לנו תנאים כאלה לקראת טוקיו. זה מטורף שהצליחו להרים את זה. אסע לטוקיו כדי לעשות את הטוב ביותר שלי”. זליקמן הוסיפה: “זה עוזר מאוד ותורם להכנה שלנו. אני שמחה שהגענו ליום הזה. עוד מעט נתחיל את עונת התחרויות, עכשיו נשאר רק להתכונן לדבר האמיתי לטוקיו”.
המאמנת-כוריאוגרפית של אשרם, איילת זוסמן, תיארה: “זה אוהל ברמה בינלאומית. זה טוב לשנות אווירה ולשנות אולם, אפשר לעבוד פה ואפשר לגדל פה דור חדש. קצת חוצפה להגיד את זה, כי חבל שזה נעשה רק עכשיו, אבל גם עכשיו אנחנו שמחות לקבל מתקן בתנאים האלה. אין ספק שזה מהלך היסטורי”. לנה קופילנקו הוסיפה: “מאוד נוח להתאמן פה, התנאים עכשיו הרבה יותר טובים”. אלה סמופלוב: “זה לא נורמלי, זה היה החלום שלנו לקבל אולם כזה”.
גם נבחרת התעמלות המכשירים עברה לווינגייט ונכנסה לאולם ברלין המחודש, בו מתאמנים כעת אלכס שטילוב וארטיום דולגופיאט שיתחרו באולימפיאדת טוקיו. מאמנם סרגיי ויסבורג אמר על אולם ברלין החדש שישמש רק את הנבחרת: “כולם עשו את המקסימום כדי שהאולם הזה יעמוד כמו שצריך וגם אנחנו מצידנו ננסה להשקיע יותר כדי להביא יותר הצלחות. תמיד יש עוד לאן להשתפר בכל התחומים אבל יפה לראות שמשקיעים יותר ויותר”.
מנכ”ל משרד התרבות והספורט יוסי שרעבי אמר במעמד חניכת האוהל הייחודי: “זה יום חג, גם לספורט ההישגי וגם למכון. אף אחד מאיתנו לא חשב שהרגע הזה יגיע כל כך מהר עם מתקן ברמה כזאת שיכול לייצר כל כך הרבה הזדמנויות. מה שעמד לנגד עיניינו כאשר הבאנו את הכסף לאולמות האלה זו המצוינות של ההתעמלות. יש לענף הזה הישגים מוכחים ורצינו לתת להם את כל הכלים כדי לממש את הפוטנציאל הזה. להתעמלות האמנותית אין מספיק אפשרויות במתקנים שהיו עד כה ולכן לא רצינו להחמיץ הזדמנות היסטורית, כי זה ענף שמביא גאווה לאומית עם מסורת ומורשת של הצלחות. נעמיד לו את כל הכלים כדי שימשיך לשגשג. מכון וינגייט נראה הרבה יותר מזמין ונוח, וזה מעורר תקווה לראות שהמקום הזה על המסלול”.
יו”ר מכון וינגייט, יקי אנוך, ציין: “אנו חונכים מתקני אימון ייעודיים לאיגוד ההתעמלות, שביקש להקים את ביתו במכון הלאומי. המתקנים יהוו מענה ראוי למתעמלים. בזמן קצר לקחנו על עצמנו משימה בלתי אפשרית, אבל איחדנו כוחות עם האיגוד ומשרד הספורט, והקמנו במהירות את האוהל ושיפצנו את אולם ברלין החדש. אני מקווה שהם יגיעו מעכשיו לשיאים חדשים”.
יושבי הראש המשותפים של איגוד ההתעמלות, כנרת צדף ועודד אברמסון, הגיעו גם הם לאירוע. מנכ”לית האיגוד, שרית שנער, אמרה בטקס: “במשך שנים המתעמלים שלנו קוטפים הישגים למרות התנאים בהם התאמנו, ובשיחות שלנו כולם הסכימו שחייבים לשפר את תנאי האימון שלהם. הרשנו לעצמנו לחלום ולפעמים חלומות מתגשמים. חמישה חודשים לפתיחת המשחקים האולימפיים בטוקיו ואפשר לומר בסיפוק רב ובגאווה שעשינו זאת”.
מנכ”ל מכון וינגייט שי אברהמי הוסיף: “עבדנו לתוך הלילה עם תאורה ולפעמים אפילו אל תוך סוף השבוע, בשיתוף עם צוותים מהעולם, כדי להשלים את הפרויקט החשוב הזה. שיתוף הפעולה של כל הגורמים כל הפרויקט הזה היה נהדר. אני בטוח שתהיה לנו פעילות משותפת ארוכה ויפה עם ענף ההתעמלות”.