חכם, חברותי וכזה ששומר על ראש פתוח – זהו יאניס קאסטריטיס, מאמנה החדש של הפועל תל אביב. הנהלת הקבוצה עמלה בשבוע האחרון בכדי לסגור עם מאמן שינסה להוציא את הקבוצה מהמצב הלא טוב אליה היא נקלעה ולאחר שניהלו שיחות עם מועמדים רבים כאשר חלקם סירבו לאדומים, אחרים בסופו של דבר לא בדיוק התאימו, הנהלת הקבוצה מצאה את השידוך המיועד.
אחרי שאריאל בית הלחמי פוטר מהאדומים בשל פתיחת העונה האיומה, האדומים סגרו עם היווני הצעיר שינסה להיות האיש שיציל את המצב. ONE בדק עבורכם, מיהו היאניס של הפועל ת”א?
קאסטריטיס נחשב לכח עולה בכדורסל היווני, את הפריצה שלו בתור מאמן ראשי אפשר לומר שהוא עשה עת שאימן את ארקדיקוס שבסיסו בטריפולי שביוון. בעונתו השלישית כמאמן הראשי של המועדון, יאניס הצליח להצעיד את הקבוצה לליגה הבכירה ביוון לראשונה בתולדותיה מה שזיכה אותו בתואר מאמן השנה של ליגת המשנה ביוון לשנת 2015.
האתגר שעמד בפני ארקדיקוס וקסטריטיס בליגה הבכירה של יוון היה כבר גדול מדי, אך דרך התקופה המוצלחת הזו הוא הצליח למנף את הקריירה שלו לטריאקלה ולאחר מכן ל-קימיס שם אימן לראשונה את לנזל סמית' ג'וניור. בתקופתו בחימיק היה חזק במרוץ לתואר מאמן העונה, אך הוא סיים במקום השני כאשר מי שהוכתר למאמן העונה היה מאמנה של פנאתינייקוס צ'אבי פסקוואל.
ההזדמנות הגדולה הראשונה של קאסטריטיס ביוון הייתה אריס סלוניקי אותה אימן בעונה החולפת. בד בבד, יאניס הוביל גם נבחרתה הלאומית של יוון עד גילאי 19 ובקיץ האחרון הוא אימן את הנבחרת בטורניר אליפות העולם עד לגילאי 19 שנערך בכרתים. לאחר קדנציה בת שנה אחת באריס, את העונה הנוכחית הוא פתח כאמור בהיראקליס לאחר שהחליף את קוסטאס מקסאס שבעצמו היה מועמד להגיע להפועל תל אביב.
ישנן מספר סוגיות אשר עולות עם החתמתו של קאסטריטיס, הראשונה שבהן נוגעת לעובדה כי מדובר בפעם הראשונה שלו מחוץ ליוון, הניסיון שלו בליגה הבכירה ביוון מסתכם בכ-4.5 שנים בחמש קבוצות שונות. למעט ארקדיקוס איתה העפיל לליגה הבכירה כאמור, כל תחנה אליה הגיע הייתה למעשה למשך עונה אחת, שאלה נוספת נוגעת לחבירה המחודשת ללנזל סמית' ג'וניור שעזב את היראקליס אותה אימן יאניס מוקדם יותר העונה.
הטיקט שיצר לעצמו הוא כזה של מאמן אשר מחזיק ברעיונות חדשים ומתודולוגיה שלא מן הנמנע שתוכל לעזור לקבוצה. לרוב שחקנים שלא משחקים הגנה, פשוט לא רואים פרקט וכאמור כאן לאור העובדה שהאוריינטציה של הקבוצה היא התקפית גרידא, יהיה מעניין לראות את השידוך הזה ובכלל. כמו כן, מעניין יהיה לראות האם ירצה לבצע שינויים בסגל כדי ליצור איזון כלשהו, שכן גם אם ירצה לערוך שינויים מרחיקי לכת הוא לא בדיוק יכול, היות ולקבוצה נותר בדיוק שינוי אחד אותו היא יכולה לבצע בסגל מבחינת רישום זרים.
יחד עם זאת, יאניס בן ה-37 נחשב למאמן של שחקנים, הוא תמיד תומך בהם והם אוהבים לשחק עבורו. הבעיה הראשונה אשר עלולה להתעורר עבורו נוגעת לסגנון הכדורסל שלו, כאשר הדגש המרכזי שלו הוא ההגנה, והקבוצות שלו נחשבות מאוד קשוחות בהגנה, תוך שהשחקנים שלו נותנים את הכל בצד ההגנתי.
עד כמה שחקניו מחויבים אליו? ג'מאל שולר אקס האדומים אותו הוא אימן בהיראקליס, הפך לשחקן די יעיל בתכנית ההגנתית של המאמן הצעיר. בפן ההתקפי, הוא אוהב לתת חופש לשחקניו. אם הפילוסופיה הזו נשמעת מוכרת הרי שהדבר לא מקרי, כי יאניס שמגיע להפועל רואה ביאניס ספרופולוס מודל לחיקוי, הוא מאוד אוהב את הפילוסופיה שלו ומנסה אף להנחיל אותה.
חזון הכדורסל של המאמן היווני דורש שחקן עם נוכחות רצינית בצבע, כמו ואסיליס קאבאדס אותו הוא אימן העונה בהיראקליס וכמו גארי מקגי אותו הוא אימן בקימיס. החופש אותו נותן קאסטריטיס לשחקניו על הפרקט נותן קוצר דיבידנדים כפי שקרה בעבר עם ת'אד מקפאדן וכפי שקרה העונה עם שולר ועם אוליבייר הנלאן. הגעתו של יאניס להפועל תל אביב לא התרחשה בין רגע והמאמן שעדיין לא מכיר בדיוק את כל שחקניו התייעץ עם ג'מאל שולר בנוגע למועדון.
עבור קאסטריטיס מדובר בחתיכת אתגר לאור ה-DNA של הקבוצה וייתכן שיהיו בעיות שיתעוררו לאורך הדרך, נוסף על כך ישנו את מבחן הזמן. דהיינו, גם אם יצליח להביא לשינוי הוא יצטרך לדאוג לכך שהוא יהיה בר קיימא, ובאשר ללחץ? כזכור המציאות הקשה יכולה שוב להכות בהפועל שאם תמשיך בקצב הזה יכולה למצוא את עצמה נאבקת כנגד ירידה לליגה הלאומית. על כך אומרים ביוון כי אין סיבה אמתית לדאגה וזאת לאור העובדה שכאשר חתם באריס במהלך העונה שעברה מצבה של הקבוצה היה בכי רע והוא הצליח להשאיר את הקבוצה בליגה די בקלות.