האקדמיה הלימודית של הפועל תל אביב פגשה היום (ראשון) את קשר הקבוצה הבוגרת, מאור בוגזלו, שסיפר על הקשיים שעבר במהלך הקריירה וגם שיתף את הילדים בציוני דרך שגרמו לו לעצב את האופי שלו כאדם וכשחקן. האקדמיה מספקת מרכז לימודים לשחקנים מקבוצות הנוער השונות ומלווה את כלל התלמידים באופן אישי ומסייעת לו לקראת בחינות הבגרות. את האקדמיה מנהלת בהתנדבות מלאה אתי גרינברג, אשתו של הבעלים זאב גרינברג.
"מעבר לשערים, התהילה וההצלחה, במהלך הקריירה יש המון דברים שצריך להתמודד איתם מנטלית. דברים שמחזקים אותך. אני חושב שיש לכם כלים שלרוב השחקנים בגיל שלי לא היו", אמר בוזגלו לשחקנים והוסיף: "בתור ילד בן 14 שחי בצרפת, רחוק מההורים, באמת לבד, בלי טלפון כמו היום, זה לא היה פשוט".
מאור נשאל על הדרך בה הצליח להרים את עצמו מהפציעה באצטדיון טרנר במדי מכבי חיפה: "זה קרה 48 שניות מהפתיחה. הייתי בסוג של בועה, לא ידעתי מה אני הולך לעשות. הרבה אנשים מסתכלים עליי, הרבה רוצים לראות איך אני קם מהקרשים, יצאתי מהמגרש רק בדקה ה-31. בקריירה יש המון נפילות כאלה, אני בחרתי לקחת את הקרשים ולבנות מהם סולם".
התקופה בליון: "הם הזמינו אותי לעשרה ימי התרשמות אחרי טורניר שהשתתפתי בו. הגעתי למתקן שלהם, הוא 32 מגרשים מכל הסוגים, זה מקום מדהים להתפתח בו. בדיעבד, הבנתי שהם בכלל לא רצו לבחון את היכולות שלי ככדורגלן, אלא פרטים קטנים שמעידים על האופי שלי. איך אני אוכל, אם אני אומר שלום בבוקר, ערכים. אלו דברים שבכדורגל המודרני לא פחות חשובים, אם לא יותר חשובים מיכולת מקצועית".
הקשר שיתף בסיפור מהתקופה באקדמיה הצרפתית: "היה לנו משחק אימון. רצנו מול השוער, אני וקארים בנזמה, נתתי לו מסירה והוא כבש. אחרי המשחק המאמן בא אליי ואמר לי 'אם אתה רוצה להתקדם בצרפת אתה צריך לכבוש ממצב כזה. לא למסור לו, למה שהוא יהיה הכוכב?'. אבא שלי תמיד אמר לי שאם חבר נמצא במצב טוב יותר, תן לו את הכדור ותצא גדול. בשלב הזה לא ידעתי מה לעשות. אחרי כמה ימים בנזמה ביקש לעבור להיות איתי בחדר. בטח הוא אמר לעצמו 'יופי, הבחור הזה לא חושב על עצמו, הוא יבשל לי כל הזמן".
"אני חושב שהפרויקט הזה מבורך", סיכם מאור בוזגלו את המפגש המסקרן, "תמשיכו ללמוד ולהשקיע, אני שמח בשבילכם שיש לכם את האפשרות כאן דרך המועדון לקבל את העזרה הזו. אם תצליחו לעמוד ביעדים הלימודיים וגם לשלב את ההשקעה בכדורגל, הצלחתם".