מכבי תל אביב הגישה היום (שני) את הערעור שלה לבית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל, ובו היא מצפה כי יבוטל עונש הרדיוס שהיא קיבלה מול בית"ר ירושלים, בעקבות אירועי הדרבי. הצהובים ניצלו את חמשת הימים שניתנו להם על מנת להגיש את הערעור כאשר במקביל החלו לפעול על מנת להביא לסיומם של עונשי הרדיוס על כלל הקבוצות בליגת העל והוצאת הענישה הזו מחוקי הכדורגל בישראל. הדיון בערעור יתקיים ביום רביעי (1 בינואר ב-14:00) והרכב הדיינים יכיל את אמנון סטרשנוב, אסף הדסי וד”ר יניב ואקי.
גורם במועדון הצהוב אמר בעניין: "הגיע הזמן שעונשי הרדיוס יוצאו מהלקסיקון. אין להם מקום ב-2020 בכדורגל הישראלי, זה עונש שחלף מהעולם, עונש שגורם לאוהדים לשנוא את כל המוסדות הקשורים בכדורגל הישראלי. אנחנו מבינים שאחרי אירועי הדרבי הייתה צריכה לבוא ענישה, אף אחד לא טומן את ראשו בחול, אבל הענישה צריכה להיות עם היגיון. להעניש קהל מנויים שלא נכח במשחק, זהו לא עונש הגיוני. על הדיינים למצוא עונש הגיוני יותר, תוך כדי התחשבות בעובדה שהמועדון בעצמו הביא איתו למשחק חוץ מצלמות וכוח אבטחה משלו כדי לאתר פורעים אם יהיו".
במכבי ת"א מצפים כי בית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל, לכל הפחות, יבטל את עונש הרדיוס. הם מצפים לזיכוי מלא מאחר שהיו קבוצת החוץ בהתמודדות הזו ויקוו כי אם יישאר עונש על הקבוצה יהיה זה הקנס הכספי שנגזר עליה. אם ערעורה של האלופה לא יתקבל, המשמעות היא כי את שני משחקיה הקרובים היא תשחק בסמי עופר. מול מכבי חיפה (חוץ) ומול בית"ר ירושלים (בית).
בפתח דבריהם בערעור, שנשלח ע”י עורכי הדין מורן מאירי ויעל מרגלית, כתבו הצהובים: “עניינו של ערעור זה בענישה קשה ביותר, חסרת היגיון ותכלית, אשר מוטלת על הקבוצה וקהלה הגדול (עשרות אלפים), ללא כל אבחנה, תוך התעלמות מוחלטת מכך שמדובר במעשה של בודדים (ארבעה עבריינים) שנתפסו על ידי המערערת על אף שהיה זה משחק חוץ שלה והורחקו ממשחקיה. ההחלטה מתעלמת, לחלוטין, מהפועלות חסרות התקדים שנעשות ע”י המערערת למיגור אלימות וגזענות ושהוצגו בפירוט רב בפני ביה”ד קמא הנכבד. מדובר בענישה הפוגעת פגיעה אנושה בעקרון הספורטיביות, תוך הישענות על תיאוריות בגין אחריות שילוחית המנותקות מהמציאות, חסרות בסיס משפטי ועובדתי”.
עוד נכתב: “לשיא האבסורד הגיע ביה”ד כשהחליט על השתת עונש רדיוס, עונש אשר חלף מעולם הכדורגל (מלבד ישראל) לפני שנים רבות ואשר אין לו כל תכלית המשרתת את מטרות הענישה. עונש זה פוגע בקהל הטוב, ציבור רחב וגדול שמהווה את הרוב, אשר כולנו רוצים שיבוא למשחקי הכדורגל וימשיך לרכוש מנויים, על לא עוול בכפו. אין זה הגיוני לשלוח 30 אלף אוהדי כדורגל מת”א לחיפה בשעה לילה, כשהעבריינים נתפסו ונענשו חמורות. גם סגירת שערים 10-11 משוללת כל הגיון לגבי המערערת מאחר והיא הייתה הקבוצה האורחת, אשר אוהדיה ישבו ביציעים אלו הורכבו מהקהלים של כל שערי הקבוצה במשחקי הבית שלה”.
הצהובים המשיכו: “לא רק שביה”ד התעלם מהוראות התקנון אשר מעניקות לו שיקול דעת ולמעשה מחייבות להקל משמעותית במקרים מסוג אלו, אלא דווקא בחר ביה”ד קמא להחמיר עם הקבוצה והשית עליה עונשים כבדים בהרבה מהעונשים הקבועים בתקנון לעבירה ראשונה בעונה בהתאם לתקנון. לפיכך על מנת להשיג הרתעה אמיתית, יעילה ומשמעותית כנגד מבצעי העבירה, באופן שיכול להביא את העבריינים לדין ולהענישם באופן אישי בדרך קשה ומכבידה. קבוצה אשר פעלה באופן חריג ומעבר למצופה והביאה לתפיסתם וענישתם של העבריינים ראויה לשבח ולא לעונש קולקטיבי, בגין אחריות שילוחית.
לסיום טענו: “שגה ביה”ד הנכבד כאשר התעלם ממאמציה חסרי התקדים של המערערת למיגור תופעות האלימות והגזענות. מדובר בענישה הפוגעת פגיעה אנושה בעקרון הספורטיביות, בקהל רב וטוב של אוהדי כדורגל וכן פוגעת בסיכוייה של המערערת לזכות באליפות המדינה. לאור כל נימוק ונימוק שהובא לעיל, לא כל שכן, לאור משקלם המצטבר של הנימוקים, יש לקבל את הערעור ולבטל את ההחלטה, לזכות את הקבוצה ולחלופין להפחית מעונשה”.