הבלם עוביידה חטאב, שמרצה 15 חודשי מאסר בפועל בעקבות תאונת הפגע וברח בה היה מעורב ובה נהרג אדם, הגיש היום (חמישי) באמצעות פרקליטיו עו”ד אביגדור פלדמן ועו”ד ימימה אברמוביץ’ בקשת חנינה בפעם השנייה לנשיא המדינה ראובן ריבלין.
בבקשה של חטאב, שנכנס לכלא בחודש יוני, נכתב בין היתר: “העוול האחר שפגע בנאשם שהוטל עליו עונש בלתי סביר לחלוטין”. בסעיף אחר נכתב: “נודה על האמת אנו פרקליטיו חוששים לגורלו בבית הסוהר, שמא יציקו לו, שמא תתפתח תגרה, שמא יידקר בסכין ויפצע, כל אלה אינם מהרהורי ליבנו אלא מניסיון רב שנים של נאשמים שנשפטו למאסר”.
“הוא אדם נורמטיבי, שחקן כדורגל מוערך, בתקופה בה המתין לקבל את יומו בבית המשפט סיים לרצות תקופת מבחן של 18 חודשים וכי במהלך תקופה של 4.5 שנים, המשיך בחייו, טיפח את מקצועו כשחקן כדורגל בליגת העל”.
כזכור, כפי שחשפנו ב-ONE עוד בחודש מרץ, בית המשפט העליון קיבל בזמנו את ערעור המדינה על פסק הדין של בית המשפט המחוזי בעניין תאונת הפגע וברח בה היה חטאב מעורב, ובה נהרג אדם. בהחלטה של העליון נכתב בין השאר: "לאחר ששקלנו בנסיבותיו האישיות של המערער, המלצת תסקיר שירות המבחן, נטילת אחריות מצדו לתוצאות הטרגיות, ולו גם באיחור, השלכת העבירה על חייו, הטיפול שעבר ובמיוחד נסיבת חלוף הזמן הרב מאז התרחשות התאונה ועד להיום ולאור העיקרון שערכאת הערעור אינה ממצה את הדין, מצאנו לקבל את ערעור המדינה".
“קיבל הצעות ממספר קבוצות”
בבקשת החנינה צוינה גם האפשרות של חטאב לחזור למשחק פעיל: “הכלא גדע את קריירת השחקן אותו טיפח. ימים לפני כניסתו למאסר שיחק במשחק חשוב, של מ.ס אשדוד מול הפועל חיפה, הבקיע שער, שבסופו של יום גרם לקבוצה להישאר בליגת העל כנגד כל הסיכויים והכל כאשר מוחו התענה במחשבה כי עוד ימים ספורים עתיד הוא להיכנס לבית הסוהר”.
“בקרוב מאוד, במהלך חודש ינואר תחל פגרה של חודש ימים המכונה ‘חלון ההעברות’ במסגרתו נערכים חילופי שחקנים בין הקבוצות. באם ישוחרר המבקש ממאסר יוכל לנסות ולהשתלב בקבוצות כדורגל ולהתחיל לשחק בעונה הבאה, דבר היאפשר לו המשך ישיר של הקריירה”.
“בקרוב מאוד עתיד המבקש להתייצב בפני ועדת השחרורים ועל כן קיבל מספר הצעות ממספר קבוצות אבל היות והשחרור אינו ודאי לא יכול אפילו לבחון את האפשרות. קבלת החנינה תאפשר למבקש להמשיך את השיקום בו התחיל לפני הכניסה למאסר. לאור המפורט לעיל, יבקשו הח”מ מכבוד נשיא המדינה לעיין שוב בבקשת החנינה הנוספת, לקבלה ולהורות על קיצור עונשו של המבוקש כך שישוחרר כעת ממאסר לאחר שריצה כ-7 חודשי מאסר שמהווים כ-2/3 מתוך העונש שהוטל עליו על ידי בית המשפט העליון”.