ברצלונה וריאל מדריד יעלו על כר הדשא באצטדיון קאמפ נואו הערב (רביעי) ב-21:00, אך מעבר לכדורגל עצמו מדובר במשחק שמעורב בו כסף – והרבה. הקלאסיקו, כמו כל משחקי הליגה הספרדית, ישודר בערוץ ONE למנויי yes ,HOT, סלקום TV ופרטנר TV.
מניתוח הדוחות הכספיים של בארסה וריאל בעונה שעברה עולה הדומיננטיות של ברצלונה בסעיף ההכנסות כשמצד שני עלויות השכר של ליאו מסי וחבריו מותירות לקטאלונים רווח סמלי לעומת זה של מדריד. בשתי הקבוצות משלמים על רכישות השחקנים בתשלומים על פני מספר שנים אבל המצב הפיננסי של הבלאנקוס טוב יותר הודות לרווחים שנצברו בעשור האחרון.
ההכנסות של ברצלונה הסתכמו ב-835 מיליון אירו, גידול מדהים של 22% לעומת העונה הקודמת בזכות מיתוג, הסכמי חסות חדשים (כולל לקבוצת הנשים) והגדלת המענקים מאופ"א בליגת האלופות. הקבוצה הקטאלונית עקפה את הלבנים ממדריד בכל סעיפי ההכנסות: אצטדיון (מנויים וכרטיסים), מסחרי (הסכמי שיווק וספונסרים) ומדיה (טלוויזיה ופרסים מתחרויות).
הכישלון של ריאל על כר הדשא יצר קיפאון בהכנסות סביב 757 מיליון אירו ובמדריד יש כבר תוכניות להחזיר אליה את ההגמוניה בשנים הקרובות באמצעות שיפוץ והרחבת אצטדיון סנטיאגו ברנבאו, ההסכם החדש עם אדידס וחיזוק הקבוצה במטרה לחזור ולהעפיל לשלבים הגבוהים בליגת האלופות.
ויש גם צד חיובי ליכולת הבינונית. ריאל חסכה תשלומי בונוסים של 50 מיליון אירו ויחד עם החיסכון בשכר של כריסטיאנו רונאלדו שנמכר ליובנטוס היו לכך השלכות חיוביות בכל הנוגע לעלויות השכר של הקבוצה שהסתכמו ב-515 מיליון אירו בלבד לעומת 670 מיליון בברצלונה.
חשוב לציין שעלויות השכר בשתי הקבוצות כוללות גם את החלק היחסי בעלות רכישת השחקנים למשך תקופת החוזה. בחשבונאות זה נקרא פחת והוא הסתכם לכ-170 מיליון אירו בכל אחת מהקבוצות.
בפרמטר הרווח הקבוצה ממדריד עם היד על העליונה עם רווח נקי בסך 38 מיליון אירו מול כחמישה מיליון אירו בלבד בברצלונה. נקודה מעניינת: שתי הקבוצות מפסידות בפעילות הרגילה שלהן בשנים האחרונות ורק בזכות הרווחים ממכירות שחקנים השורה בדוח הרווח והפסד השנתי היא חיובית. בעונה שעברה הרווחים ממכירת שחקנים בכל אחת מהקבוצות הסתכמו בכ-100 מיליון אירו.
עלויות רכישת הכוכבים מאמירה בשנים האחרונות והקבוצות לא מסוגלות לממן את כל ההשקעה מהכספים שברשותם, כך שנוצר נוהג של פריסת תשלומי הרכישה על פני מספר שנים. ריאל מדריד עשתה את זה בזמנו עם גארת’ בייל ופרסה את 100 מיליון האירו לטוטנהאם על פני חמש שנים אבל בשנה האחרונה החוב שלה הסתכם ב-80 מיליון אירו בלבד. בברצלונה לעומתה, נכון לתאריך הדוחות, החוב לקבוצות בגין רכישות שחקנים הסתכם לסכום אסטרונומי של 260 מיליון אירו 50% מההשקעות בספרים לרבות 100 מיליון על פיליפה קוטיניו, 50 מיליון על פרנקי דה יונג ו-90 מיליון על מלקולם, ארתור ונטו.
חשוב לציין שמהצד השני ברצלונה גם מכרה שחקנים לקבוצות אחרות באשראי וקיימת יתרה לזכותה בסך 170 מיליון אירו בגין מכירת יאספר סילסן לוולנסיה, פאקו אלקאסר לדורטמונד ואנדרה גומש לאברטון.
מבחינה פיננסית ההון העצמי של ריאל כחצי מיליארד אירו, גבוה משמעותית מזה של ברצלונה שהינו כ-100 מיליון אירו בלבד. לפי הדוחות לברצלונה הון חוזר שלילי (יותר התחייבויות שוטפות מנכסים בשנה הקרובה) של 270 מיליון אירו לעומת 60 מיליון במדריד ולכן לא מפתיע שהקבוצה נמנעה בזמנו מההרפתקה של החזרת ניימאר למרות דרישת השחקנים.