הפועל אילת חזרה לנצח הערב (חמישי) בליגת ווינר סל. החבורה של אריק אלפסי רשמה 78:79 על הפועל גלבוע/גליל בהיכל בגין הדרומי במסגרת המחזורי השביעי במפגש בין שתי הקבוצות שהודחו מגביע המדינה. הדרומיים ידעו לרשום את ניצחונם השלישי העונה, הנחילו ליריבתם הפסד רביעי ברצף למרות לא מעט תקלות לאורך הדרך ודרמה גדולה שבסיומה אריק תומפסון ידע לסגור את הסיפור מהקו.
המארחת פתחה טובה את ההתמודדות ועלתה ל-0:6 ללא יותר מדי הפרעות. עד סיום הרבע הראשון המארחים האטו מעט את הקצב אך סיימו אותו ביתרון, 7:13. בחלק השני קיבלנו משחק התקפי הרבה יותר, הצפוניים התעוררו וחזרו לעניינים עם ג’אמר גאלי ויפתח זיו שבסופו של דבר הורידו את קבוצתם להפסקה בפיגור קטן, 33:31.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
78:79 דרמטי לאילת על גלבוע/גלילאילת המשיכה להיות דומיננטית יותר גם ברבע השלישי, אך השחקנים באדום לא ויתרו ועם ג’ארמר גאלי (דאבל דאבל בסיום) וג’סטין טילמן שלהטו הצליחו לעלות ליתרון ראשון בהתמודדות. בכל זאת, החבורה מהצפון איבדה ריכוז ושמטה את ההובלה, הרבה בזכות יונתן שולדבראנד שדייק היטב ברגעים שהאילתים היו כל כך צריכים אותו.
הדרמה הגדולה הגיעה לקראת סיום הרבע האחרון. משום מקום ולמרות פיגור עשר, חניכיו של ליובין לא ויתרו והשוו ל-78:78 אחרי נקודות יקרות של עמית גרשון. 3.6 שניות לסיום, אריק תומפסון ניגש לקו העונשין, קלע בזריקה הראשונה, החטיא במכוון את השנייה ובסופו של דבר זה הספיק כדי לנצח.
אריק אלפסי (סאן מדיה)המארחת הצליחה להתאושש משני הפסדים רצופים, זאת לאחר שנכנעה לעירוני נס ציונה בליגה והודחה מגביע המדינה על ידי מכבי תל אביב. אריק אלפסי חגג בסך הכול ניצחון שלישי העונה (מאזן 4:3) עם שולדבראנד הלוהט שרשם 24 נקודות עם 10 מ-15 מהשדה, גם רפי מנקו ידע לעשות את העבודה כשהעניק 17 נקודות. בצד השני, 19 של ג’סטין טילמן לא הספיקו והאורחת רשמה הפסד רביעי העונה בליגה.
המאמן המפסיד, ליאור ליובין, שיתף בסיום: “כל משחק זה סיפור אחר. ברמת המאמץ היינו שם, חושב שלא היה רחוק שננצח את המשחק הזה. נצטרך לשחזר את המאמץ ואת האנרגיה עם כדורסל קצת יותר טוב בדקות ההכרעה”.
ליאור ליובין (חגי מיכאלי)קלעו להפועל אילת: יונתן שולדבראנד 24 נקודות וחמישה ריבאונדים, רפי מנקו 17 נקודות ושבעה ריבאונדים, אריק תומפסון 10 נקודות ושבעה ריבאונדים, אבי בן שימול 10 נקודות ושבעה אסיסטים, זיו בן צבי 8 נקודות ושישה אסיסטים, קייוון דבנפורט 6 נקודות ושמונה ריבאונדים ולארי גורדון 4.
קלעו להפועל גלבוע/גליל: ג’סטין טילמן 19 נקודות ושישה ריבאונדים, ג’אמר גאלי 16 נקודות ו-11 ריבאונדים, אדגר סוסה 11 נקודות, יפתח זיו 10 נקודות, עמית גרשון 8, גיל בני 6, נתנאל ארצי 4 וג’ארוויס ורנאדו 4 נקודות ושש חסימות.
יפתח זיו (חגי מיכאלי)רבע ראשון 7:13 להפועל אילת
חמישיית הפועל אילת: אבי בן שימול, רפי מנקו, לארי גורדון, קייוון דבנפורט ואריק תומפסון
חמישיית הפועל גלבוע/גליל: אדגר סוסה, נתנאל ארצי, ג’אמר גאלי, ג’ארוויס ורנאדו וג’סטין טילמן
אבי בן שימול רשם לייאפ ונתן את הנקודות הראשונות במשחק עבור הפועל אילת. גם רפי מנקו ואריק תומפסון עלו על הלוח באולם הביתי בדרום, 0:6 חלק וקל בפתיחה. ג’ארוויס ורנאדו דייק מהעונשין רק פעם אחת, ג’אמר גאלי הוסיף מתחת לסל, הצפוניים עדיין בפיגור עם 8:3. גלבוע מתעקשת לחזור להתמודדות עם שלשות ומחטיאה לא מעט, קייוון דבנפורט דייק עבור הצד השני, 5:13. בסיום הרבע, 7:13 למארחת.
רבע שני 31:33 להפועל אילת
יפתח זיו עם נקודות רצופות עבור גלבוע/גליל שצימקה ל-13:12, יונתן שולדבראנד החזיר בצד השני והגדיל את היתרון לשלוש, הוסיף שתי נקודות נוספות אך גיל בני קלע שלשה עבור האורחים שעדיין בפיגור 17:15. מנקו וגאלי קלעו כל אחד לכל צד, המשחק הצמוד נותר ואילת עדיין ביתרון, 19:22. עמית גרשון עם שלשה נהדרת השווה ל-24:24. שולדבראנד נתן נקודות, 27:33 למארחת. אדגר סוסה דייק מהקו פעמיים, הקבוצות יורדות להפסקה ב-31:33 לאילת.
רבע שלישי 51:53 להפועל גלבוע/גליל
טילמן קלע והחזיר את המצב לקמותו, רק יתרון שתיים לאילת ו-35:37. המשחק המשיך להיות צמוד, החבורה של ליאור ליובין שבה לעניינים והשוותה ל-41:41. זיו בן צבי קלע פעמיים מהעונשין עבור אריק אלפסי. טילמן החזיר בצד השני ואילת ביתרון של 45:46. ג’סטין טילמן עם סל ועבירה, גלבוע/ גליל מובילה בפעם הראשונה עם 47:48. שולדבראנד החזיר מנגד, אך טילמן לא נרגע וקלע שוב, שוויון 50. האורחים יעלו לרבע הרביעי ב-51:53.
רבע רביעי 78:79 להפועל אילת
שולדבראנד קלע אחרי סיבוב ואיזן את התוצאה. עמית גרשון צלף שלשה נפלאה, האורחים החזירו לעצמם את היתרון, 55:57. זין בן צבי העניק שלשה ששמרה על משחק הפכפך, הפעם ההובלה היא בצד של הפועל אילת, 57:60. שולדבראנד עם נקודות רצופות, הדרומיים עושים את העבודה עם ריבאונדים הגנתיים יקרים, לארי גורדון הוסיף, 61:68 אילתי. שוב שולדבראנד, מי אם לא הוא, קלע, 66:73. מנקו עד הטבעת, אילת ביתרון עשר. טילמן עם דאנק גדול, רק 76:72. אדגר סוסה קלע פעמיים מהעונשין והוריד את ההובלה של הדרומיים לשתיים בלבד. לא ייאמן, עמית גרשון השווה, דרמה גדול ו-78:78. תופסון ניגש לקו, קלע בזריקה הראשונה, החטיא בכוונה השנייה בדרך ל-78:79 בסיום לאילת.