יום שני, 03.03.2025 שעה 18:53
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט

יעל ארד: רוצים יותר ממדליה אולימפית אחת

כנס החדשנות בספורט נפתח בנוכחות אלונה ברקת, נציגים מפיפ"א וג'ודאית העבר שסיפרה: "רוצים לקחת את הידע והטכנולוגיה לספורט, עשינו דרך משמעותית"

|
כנס החדשנות בספורט (רדאד ג'בארה)
כנס החדשנות בספורט (רדאד ג'בארה)

כנס החדשנות בספורט Sports Tech Nation נפתח היום (שני) בבורסה לניירות ערך בתל אביב, שם ניתן הכבוד לנשים החזקות בספורט הישראלי - ביניהן בעלי הפועל באר שבע אלונה ברקת, הספורטאית הפראלימפית פסקל ברקוביץ’ והמדליסטית האולימפית יעל ארד - לפתוח את יום המסחר.

לוועידה שהתקיימה לאחר מכן הגיעו נציגים מקבוצת הכדורגל של ברצלונה, נציגים מפיפ”א, מפתחים טכנולוגיים שעובדים עבור המשחקים האולימפיים בטוקיו 2020, עובדים ממועדוני הכדורגל ישראלים, בכירים בענף הכדורסל הישראלי וספורטאי עבר.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
פרסומת
יעל ארד: רוצים יותר ממדליה או שתיים

יעל ארד, חברת ההנהלה בוועד האולימפי בישראל, אמרה: “הקמנו מרכז ישראלי ראשון למחקר של הספורט האולימפי בטכניון ואנחנו מנסים למצוא פיתוחים חדשים עם מדענים בכירים. מאז אולימפיאדת ריו הבנו שעשינו דרך משמעותית בספורט הישראלי, אבל לצד זאת הגענו למצב שאנחנו לא רוצים לבוא לשם רק כדי להשתתף אלא לבוא לנצח ולזכות במדליה. אנחנו רוצים יותר ממדליה אולימפיאדת אחת או שתיים, לכן צריך גם להתקדם לכיוון הזה. ההבדל בין מקום רביעי או שלישי יכול להיות בדברים מאוד קטנים ובתור אומת סטארט אפ אנחנו רוצים לקחת את הידע והטכנולוגיה לתוך הספורט שלנו. נוכחות של כ-80 ספורטאים אולימפיים בטוקיו תיתן הרבה גאווה לאזרחים, אבל שואפים שהם גם יצליחו. ארבעה מדליות באליפויות עולם זה בהחלט מקור לאופטימיות”.

אלונה ברקת ואיתי בן זאב (רדאד גאלונה ברקת ואיתי בן זאב (רדאד ג'בארה)

הג’ודאית לשעבר נכנסה לעסקים ומנקודת המבט שלה היא סבורה כי “העולם מסתכל על ישראל כמעצמת הייטק. אם פיתחנו צ’יפ קטן לטלפון או דיסק און קי, אז כנראה שישראל יכולה להביא לעולם תוצאות טובות יותר העולם ישקיע מאמצים בהיי טק הישראלי”.

ג’ושן בילינגהאם מפיפ”א דיבר על השינוי שיצרה מערכת ה-VAR ועל היחס של הארגון לפתרונות טכנולוגיים: “ה-VAR בא לתקן טעויות והוא שינה את המשחק, זה מוכח גם במספרים כמובן”. הוא אף ציין, לאור הבעיות שהיו עם מערכת ה-VAR בתחילת הדרך כי בארגון הסיקו מסקנות: “למדנו מהמערכת הזו שחייבים להיות מדויקים. לכן, אם אתם רוצים להציע משהו לפיפ”א, כדאי שתגיעו עם מערכת שכבר עובדת. לא לחדש בשביל החידוש. תראו לנו איזו בעיה אתם פותרים וכמה המוצר שלכם הוא מדויק”.

כנס החדשנות בספורט (רדאד גכנס החדשנות בספורט (רדאד ג'בארה)

האשימה יאקושיג’י, שהגיע מהעיר טוקיו שנערכת למשחקים האולימפיים, סיפר כי ההשקעה בשוק הספורט היפני עלתה בעשר שנים מ-55 מיליון דולר ל-152 מיליון דולר, בהחלטת הממשלה היפנית, כאשר לא מעט כספים הופנו להשקעה בטכנולוגיה.

אורן סימניאן ואיתי בן זאב (רדאד גאורן סימניאן ואיתי בן זאב (רדאד ג'בארה)
אלונה ברקת (רדאד גאלונה ברקת (רדאד ג'בארה)



טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןלאמין ימאל מספר את הספר שלו
יש לו את זה: לאמין ימאל מספר את הספר שלו
נגןהכדור נחת לאוהד ישירות לכוס הבירה
הכדור נחת לאוהד ישירות לכוס הבירה
נגןמדהים: הצצה לחיים של פטאצ'י לפני מכבי
מדהים: הצצה לחיים של פטאצ'י בברזיל
נגןרונאלדו מזהה את הכפיל שלו ביציע ומגיב כך
רונאלדו מזהה את הכפיל שלו ביציע ומגיב כך
/* LAST / NEXT ROUNDs */