זהו זה, עוד נבחרת הבטיחה את העפלתה ליורו 2020. שבדיה, שהתארחה הערב (שישי) בבוקרשט אצל רומניה, גברה עליה 0:2 ותפסה את המקום השני בבית 6 בדרך לטורניר, כשעל הדרך היא ארגנה לישראל כרטיס לפלייאוף. כמו כן, ספרד גברה 0:7 על מלטה ואיטליה ניצחה 0:3 את בוסניה.
בית 6
רומניה – שבדיה 2:0
השבדים היו זקוקים לניצחון על מנת להבטיח את הכרטיס העפלה דרך המוקדמות, כמו גם הנבחרת הרומנית המארחת. אולם, המארחים לא היו מרוכזים מהדקה הראשונה וראו איך שליטה שבדית ללא עוררין במרכז השדה מנוצלת לשער יתרון פנטסטי של מרקוס ברג. החלוץ לא נרגע, ובדקה ה-34 בישל את השני של הצהובים-כחולים לרובין קוואייסון.
במחצית השנייה, הרומנים לא הצליחו לחזור ולצמק והשבדים חגגו את העלייה למפעל היוקרתי, כשבמאזנם 18 נקודות בתום 9 מחזורים. רומניה, שבמקום השלישי, נותרה עם 14 נקודות בבית.
דקה 18, שבדיה עלתה ל-0:1: אחרי ששלטה מפתיחת ההתמודדות, מרקוס ברג ניצל חוסר שמירה במרכז הרחבה, ניצל כדור מצוין שהוגבה עליו ונגח פנימה.
דקה 34, שבדיה עלתה ל-0:2: אחרי שכבש, ברג התפנה גם לבשל. החלוץ המצוין הוריד בצורה פנטסטית לרובין קוואייסון, כשלו נותר רק לבעוט חזק ולהכפיל את היתרון השבדי.
ספרד – מלטה 0:7
לה רוחה לא הייתה צריכה להזיע יותר מדי בדרך לניצחון הקליל, כשאת השער הראשון שלה כבש מקרוב אלברו מוראטה בדקה ה-23, ובכך השלים גול שביעי בשבעת המשחקים האחרונים שלו – נמצא בכושר פנטסטי. מי שהכפיל ורשם שער מרגש הוא סנטי קאסורלה, שהבקיע גול ראשון מאז שחזר לנבחרת (הרשית בפעם האחרונה במדי לה רוחה לפני ארבע שנים ויומיים) אחרי שנהנה מבישול של חברו לקבוצה בוויאריאל, ג’רארד מורנו, ובעט טוב מכ-15 מטרים לרשת בדקה ה-41.
החגיגה של לה רוחה נמשכה גם במחצית השנייה עם בליץ נהדר. פאו טורס שנכנס רק שתי דקות קודם לכן כבש בדקה ה-62 מבישול של מחליף נוסף, פאקו אלקאסר. לא חלפו 60 שניות ופבלו סראביה כבש את הרביעי של לה רוחה מול היריבה האומללה כשמצא את החיבורים. גם דני אולמו המחליף עלה על לוח התוצאות שלוש דקות בלבד מהרגע שעלה כמחליף, וכבש אחרי שעבר את השוער בדקה ה-69. שתי דקות חלפו ומורנו התכבד בשער משלו, כשחסוס נבאס סגר את הסיפור עם השער השביעי (86). לספרדים כעת 23 נקודות והם כמובן בפסגה, כאשר נשאר להם עוד משחק אחד בלבד מול רומניה.
דקה 23, ספרד עלתה ל-0:1: לאחר ערבוביה ברחבה וחוסר סדר מוחלט שהתבטא במספר נגיחות ברחבת האורחת, אלברו מוראטה ניצל ראשון את ההזדמנות ומול השוער דחק לרשת.
דקה 41, ספרד עלתה ל-0:2: סנטי קאסורלה, לא פחות ולא יותר, היה זה שהכפיל עבור לה רוחה את היתרון. שחקן ההתקפה הנפלא קיבל מסירת עומק אדירה מג’רארד מורנו ודייק כשבעט מסף הרחבה.
דקה 62, ספר עלתה ל-0:3: פאקו אלקאסר קיבל כדור קרן בצידה השמאלי של הרחבה, נגח פנימה היישר אל החזה של פאו טורס וזה דחק אל תוך הרשת.
דקה 63, ספרד עלתה ל-0:4: עכשיו תורו של שחקנה של פאריס סן ז’רמן, פאבלו סראביה, להצטרף לחגיגה הספרדית. האחרון קיבל את הכדור בלב הרחבה ובנגיעה אחת בעט באומנות אל הפינה השמאלית הגבוהה.
דקה 69, ספרד עלתה ל-0:5: שלוש דקות אחרי שהחליף את מוראטה, דני אולמו ניצל התקפה קבוצתית קטלנית של לה רוחה ומפריצה בצידה הימני של הרחבה, שלח פס לצד שמאל שהכניע את השוער.
דקה 71, ספרד עלתה ל-0:6: זה פשוט נראה קל מדי. אחרי שבישל, מורנו גם התכבד משער משלו, לאחר צירופי מסירות נהדרים ברחבה של מלטה. האחרון קיבל את הכדור בתוך תיבת החמש ומקרוב לא התבלבל.
דקה 86, ספרד עלתה ל-0:7: גול אדיר של חסוס נבאס. הקשר המוכשר ניסה את מזלו עם בעיטה מחוץ לרחבה ומ-20 מטרים הקפיץ באומנות מעל השוער.
בית 10
בוסניה – איטליה 3:0
אחרי שפינלנד הבטיחה את העפלתה מהמקום השני בבית, ואיטליה כבר מזמן עלתה ליורו, הבוסנים עלו למשחק הביתי בידיעה שאין להם שום סיכוי להפעיל דרך המוקדמות, וכך זה גם נראה על הדשא. האזורי עשו ככל העולה על רוחם וסיפקו הצגה התקפית עם שלושה שערים מצד פרנצ'סקו אצ'רבי (21), לורנצו אינסינייה (37) ואנדראה בלוטי (53). בעקבות הניצחון, האיטלקים עדיין מושלמים עם 9 ניצחונות מ-9 משחקים. מהצד השני, הבוסנים במקום החמישי עם עשר נקודות.
דקה 21, איטליה עלתה ל-0:1: הבוסנים השאירו לבד את פרנצ'סקו אצ'רבי והאחרון פשוט העניש כשמתוך הרחבה הפציץ לפינה השמאלית.
דקה 37, איטליה עלתה ל-0:2: לורנצו אינסינייה, שעובר תקופה לא פשוטה בכלל בנאפולי מאז התחילה עונת 2019/20, היה זה שהתכבד בשער השני של האיטלקים, אחרי מבצע אישי נהדר שנגמר בבעיטה חזקה מתוך הרחבה.
דקה 53, איטליה עלתה ל-0:3: יכולת אישית מרהיבה של אנדראה בלוטי המהיר. חלוץ טורינו השתלט על הכדור, חדר לרחבה ובעט טיל עוצמתי שלא השאיר לשוער הבוסני שום סיכוי לעצור.
תוצאות נוספות
בית 4:
שווייץ – גאורגיה 0:1
כבש לשווייצרים: סדריק איטן (77).
דנמרק – גיברלטר 0:6
כבשו לדנים: רוברט סקוב (12), כריסטיאן גיטקייר (47), מרטין בריית'ווייט (51), רוברט סקוב (64) וכריסטיאן אריקסן (85 ו-94).