אם יש משהו אחד שאפשר להגיד שהוא משותף לנבחרות ישראל ופולין, שייפגשו באצטדיון טדי הערב (שבת, 21:45), זה בחוד ההתקפה. לפולנים ולישראלים יש שני כוכבי על, כל אחד במידותיו, שסוחפים על גבם את נבחרותיהם.
מצד אחד, יש את ערן זהבי. EZ7 ממשיך לנפץ שיאים במזרח ובעונה הנוכחית הצליח לשבור את שיא הכיבושים לעונה אחת בליגה הסינית אחרי ששלוש שנים ברציפות היה מלך השערים בליגת העל הישראלית. מספר 7, שקיבל את האמון והוחזר לסגל הנבחרת על ידי אנדי הרצוג, החזיר ובענק למאמנו בכל צ'אנס שקיבל עד כה, כשהוא מוליך את טבלת מלכות השערים של מוקדמות יורו 2020 עם 11 שערים.
מנגד, עומד המפלצת רוברט לבנדובסקי בן ה-31 (קטן מזהבי בשנה). חלוצה של באיירן מינכן פשוט משתבח עם השנים, ממש כמו יין. בכל עונה מצליח לבנדובסקי לשדרג את עצמו משמעותית, להאדיר את העוצמה ההתקפית שלו ולהגדיל את מכסת השערים הפנומנלית אותה הוא מבצע, כשהעונה הוא כבר ניפץ שיא חדש בליגה הגרמנית, כשהבקיע 16 שערים ב-11 מחזורים ברציפות.
גם זהבי וגם לבנדובסקי משמעותיים מאוד בקבוצות שלהם ובמיוחד בנבחרות שלהם. אך כששמים אותם על שולחן הסטטיסטיקה, מה הם הפערים בין שני המגה סטארים?
תרומה התקפית
את המדד הזה, אם נשפוט לפי עונות, קצת קשה למדוד בצורה נכונה בעקבות הזמנים השונים בהם משחקת הליגה הסינית והליגה הגרמנית. בכל זאת, אפשר להצביע על מגמה. בעונת 2019, בקבוצת גוואנגז'ו ר.פ, זהבי הצליח להרשית 29 פעמים ב-25 משחקים. ממוצע של 1.16 שערים למשחק. מנגד, מאז התחילה עונת 2019/20 בבונדסליגה, רוברט האימתני כבש כאמור 16 גולים ב-11 הופעות, ממוצע גבוה יותר של 1.45 שערים למשחק.
לזה אפשר להוסיף גם את נתוני הגביעים. בגביע הסיני, ערן לא הצליח להבקיע וקבוצתו הודחה כבר בסיבוב הרביעי, כשבליגת האלופות האסייאתית, ר.פ לא לוקחת חלק. מנגד, לבנדובסקי הלוהט מצא את הרשת 6 פעמים בצ'מפיונס, ב-4 הופעות בלבד. בגביע הגרמני, החלוץ הפולני כבש פעם אחת בשתי הופעות (באחת מהן עלה מהספסל).
מבחינת חלוקת בישולים, זהבי גובר על יריבו. שניהם לא נוטים לבשל לחבריהם יתר על המידה, אך לזהבי יש 4 אסיסטים בליגה הסינית, בעוד לבנדובסקי נטול בישולים בכל המסגרות של באיירן מינכן. כמו כן, לבנדובסקי מאיים ובועט אל השער בממוצע של 4.3 (כל המסגרות של הבווארים), כשזהבי עושה את זה בסין עם ממוצע של 5.1. ערן מוסר בליגה הסינית 1.8 מסירות מפתח בממוצע, בעוד הפולני עומד על ממוצע של 0.7 מסירות מפתח בבונדסליגה, אך 2.3 בליגת האלופות.
מבחינת דריבלים, זהבי מבצע 1.2 דריבלים בממוצע בסין, כשלבנדובסקי חזק יותר ממנו בתחום הזה עם 1.6 בגרמניה (ו-1.5 באלופות). בנוסף, רוברט נתפס בעבירת נבדל בממוצע של 0.5 פעמים במשחק בבונדסליגה (0.3 בצ'מפיונס), כשזהבי מעמיד ממוצע של 0.6 פעמים באופסייד, בליגה הסינית.
תרומה הגנתית
גם כאן, חשוב לציין כי הנתונים נכונים לעונת 2019 בליגה הסינית וב-2019/20 בליגה הגרמנית ובליגת האלופות. ב-2,173 הדקות של זהבי בסין, הוא העמיד ממוצע תיקולים נמוך של 0.4 למשחק בלבד. מהצד השני, גם לבנדובסקי לא ממש אוהב לעשות הגנה והוא שומר על ממוצע זהה לערן במסגרת הליגה (ב-962 דקות), אך גבוה ממנו (0.8) בצ'מפיונס (360 דקות).
מבחינת עבירות, זהבי מעט יותר אגרסיבי, כשביצע ממוצע של 0.9 במשחק בסין, בעוד הפולני העמיד ממוצע של 0.6 עבירות למשחק בגרמניה ו-0.5 באלופות. כמו כן, זהבי לא "כיכב" בחטיפות כדור, כשלזכותו עמד ממוצע של 0.1 למשחק בליגה בה הוא משחק. ללבנדובסקי לעומת זאת, הממוצע עומד על 0.3 חטיפות גם בליגה הגרמנית וגם בליגת האלופות.
מסגרת בינלאומית
במוקדמות היורו, זהבי לא עולה רק על הפולני בבית 7, אלא על כל החלוצים במפעל. ב-720 דקות של משחק, מספר 7 בכחול-לבן הצליח למצוא את הרשת 11 פעמים והוא ממוקם כרגע במקום הראשון בטבלת מלכי השערים של המוקדמות, כשרק עוד ארבעה שערים הובקעו לנבחרת הישראלית ללא ערן. לבנדובסקי, עומד על חמישה גולים בכמות דקות זהה (720), כשהנבחרת הפולנית כבשה עד כה 13 שערים.
כמו כן, במסגרת המוקדמות זהבי רשם 198 מסירות מדויקות, מתוך 254 ניסיונות (77% הצלחה). מנגד, לבנדובסקי קבע רף של 175 מסירות מדויקות, מתוך 218 ניסיונות (80% אחוזי הצלחה). לפולני יש גם שני בישולים, לעומת זהבי העומד על בישול בודד. בנוסף, זהבי קיבל את הכרטיס הצהוב פעמיים עד עתה, כשלזכות לבנדובסקי לא נשלף אפילו כרטיס אחד.
פערי הרמות והאיכות בין הנבחרות ברורים לכולם וכמעט בכל עמדה על המגרש יש לנבחרת הפולנית יתרון מובהק על הנבחרת הישראלית. אבל אולי, כמו שעשה עד עכשיו בקמפיין, זהבי יצליח לגבור גם על לבנדובסקי עם עוד מהלך של קסם.