יום חמישי, 06.03.2025 שעה 16:03
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
ליגת ווינר סל 24-25
341439-167619הפועל ת"א
331443-161218מכבי ת"א
321370-156418הפועל ירושלים
291520-159818עירוני רמת גן
291401-146518הפועל חולון
281589-154918בני הרצליה
261530-148518הפועל ב"ש/דימונה
251411-140918עירוני נס ציונה
251483-146018גלבוע/גליל
241486-146518הפועל עפולה
241436-134919הפועל גליל עליון
241559-144018עירוני קריית אתא
241563-141018אליצור נתניה
201677-142518הפועל חיפה

כספי על תפקידו כחונך: אבדיה חייב להישאר צנוע

פורוורד מכבי ת"א חזר לליגה ב-66:81 על ראשל"צ עם משימה נוספת: "דני וזוסמן הם העתיד של המועדון ושל הנבחרת", "כיף לספוג קריאות". בלאק לא ייענש

|
כספי, אבדיה ונייט וולטרס מרוצים (איציק בלניצקי)
כספי, אבדיה ונייט וולטרס מרוצים (איציק בלניצקי)

מכבי תל אביב פתחה אמש (ראשון) את ליגת ווינר סל ברגל ימין לאחר שהצליחה לגבור בלי קושי מיוחד 66:81 על מכבי ראשון לציון. הצהובים ששבו ארצה אחרי ההפסד במחזור הפתיחה של היורוליג הראו שוב את העליונות שלהם בליגה המקומית מתוך תקווה לשחזר זאת או לפחות חלק מכך ביום חמישי הקרוב מול ריאל מדריד בחוץ. 

על פניו החלה מכבי את המשחק ברגל שמאל עוד בטרם פתיחתו כשהתבשרה על איחורו של סנטר הקבוצה, טאריק בלאק, שלא התעורר בזמן ולא הספיק להגיע ביחד עם חבריו לאוטובוס הקבוצתי. הוא הגיע עם רכבו אל האולם בראשון לציון ונגרע מהסגל להתמודדות. הסנטר הגיע דקות לפני פתיחת המשחק בעודו מודע לכך שלא ישחק כעונש על איחורו: "דברים כאלה קורים כל הזמן בכל מקום", אמרו בקבוצה. "זה לא מקובל אבל גם אין צורך לתלות אף אחד. טאריק יודע שזו שגיאה שלו והבין את ההשלכות בזה שלא התלבש".

נראה כי במכבי לא מתכוונים לעשות מעבר להוצאתו מהסגל באשר לעונשו של בלאק שגם לאורך המשחק נראה מאוד נחוש לעזור לחבריו אם לא על הפרקט, אז על הספסל כשהיה ראשון הנלהבים בכל סל שנקלע או המעודדים בכל מהלך ומהלך על הפרקט. 

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
פרסומת
66:81 למכבי תל אביב על ראשל"צ

בחזרה למשחק עצמו, מי שעשה אמש את טבילת האש הרשמית שלו בחזרה לליגה הישראלית הוא עומרי כספי שהוכיח שוב כי הוא עתיד להיות האיש של מכבי בכל הקשור לקטגוריית שובר השוויון של הליגה, כשהצליח פעם אחר פעם לתסכל את ההגנה של הכתומים ולבסוף סיים את המשחק עם 13 נקודות, שישה אסיסטים, שישה ריבאונדים (מדד -/+ 24 ) וריב טראש טוק ראשון בישראל עם דריל מונרו אחרי למעשה למעלה מעשור וזאת לעיניהם של אביו שמעון ואחיו הגדול איתן, שלא הורידו את החיוכים מפניהם רוב המשחק.

"אני עוד רחוק מאיפה שאני אמור להיות ואיפה שאני אהיה בעזרת השם בנובמבר-דצמבר מבחינת יכולת", צינן מעט הפורוורד את ההתלהבות סביבו והוסיף: "לאט לאט עובדים על הכושר, זה משחק שונה, צריך להתרגל לדברים אחרים, יש הבדל אז צריך להיכנס לכושר יותר טוב. מונרו? לא הבנתי למה הוא התעצבן, הוא דרך עם הרגל שלו על הרגל שלי וכששאלתי אותו למה הוא פשוט עשה את זה יותר חזק".

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
פרסומת
ספרופולוס: "השחקנים שיחקו עם רוח גדולה"

הנאתו מהקריאות של קהל היריבה נגדו: "זה כיף כי בסופו של דבר אתה חי את המשחק וברגע שהאהבה הזאת לתחרות תיעלם זאת גם תהיה הנקודה לעזוב את המשחק, אבל מעבר לזה, באמת לא הבנתי למה הוא כל כך התעצבן. זה לא מזיז או מפריע לי עם המשחק שלי".

הסגלים ה"שונים" למשחקים בליגה ולמשחקים ביורוליג: "זה לא פשוט ולא אופטימלי זה בטוח. אני חושב שזה הרבה עבודה מנטלית, הרבה עבודה של הצוות להשאיר את החבר'ה חדים אבל זה מה שיש, אלה החוקים ואיתם אנחנו משחקים. צריכים שכולם יישארו חדים גם ביורוליג וגם בליגה הישראלית, זה לא תירוץ לאף שחקן להוריד את הרגל מהדוושה".

עומרי כספי בוויכוח מול דריל מונרו (איציק בלניצקי)עומרי כספי בוויכוח מול דריל מונרו (איציק בלניצקי)

דני אבדיה היה זה שקצר את הפירות ולא מעט מהמחמאות במחנה הצהוב אחרי שחתם את המשחק עם שיא נקודות בקריירה כשקלע 15 והוביל את קלעי הקבוצה. "אנחנו באים להילחם תמיד, בכל מצב, עשינו עבודה נהדרת ושיחקנו קבוצתי. לא פשוט השינוי הזה בין הליגה ליורוליג בעיקר לי שאין לי ניסיון ברמות האלה אבל יאניס נותן לי המון ביטחון ומדריך אותי מה הכי טוב לי לעשות על המגרש. אני לא מתייחס לדיבורים מסביבי, אני מתנתק מהכל, אני רק בא להתאמן ומשתדל תמיד להיות יותר טוב מהאתמול".

מי שאפשר היה לראות מדבר לא מעט עם הכוכב הצעיר של הצהובים ומכוון אותו בפסקי הזמן ובמהלך המשחק עצמו הוא אותו כספי שיודע את המשמעות של להיות במעמדו כשחקן צעיר במועדון עתיר כוכבים. "אני מנסה לחנוך בהרבה דרכים שונות. אני לא חושב שיש רק דרך אחת לזה. אין ספק ששני החבר'ה האלה (דני ויובל) הם מהמוכשרים שיש לנו בכדורסל, הם עוד יובילו את מכבי ודני עוד יעזוב או לא זה לא כזה משנה כרגע, גם בנבחרת בישראל, יש לשניהם עוד דרך ארוכה לעבור. אני חושב שדני צריך להמשיך להישאר צנוע, להבין שיש עוד דרך ארוכה והוא עוד רחוק מאוד מהשחקן שהוא יהיה עוד כמה שנים ואפילו בשנים הקרובות אז צניעות זה נדבך מאוד מאוד חשוב בקריירה של ספורטאי, במיוחד ברמות והגילאים האלה אז שימשיך לעבוד כמו במשחק הזה ודברים טובים יקרו". 

דני אבדיה וגדני אבדיה וג'ון דיברתולומאו. כספי מפציר בו לשמור על צניעות (איציק בלניצקי)

במועדון יצאו שבעי רצון לאור ההופעה שסיפקו שחקני הקבוצה שהייתה מאופיינת לפיהם בהמון אנרגיות, רצון ונחישות. כמו כן ציינו במכבי כי לאור כל ההכנות בקיץ, בניית הסגל ושיטת המשחק, "אי אפשר לפספס שזו קבוצה של יאניס", הן במשחק ההתקפה ובעיקר במשחק ההגנה האופייני למאמן היווני. הסגנון הוכח בצורה יוצאת דופן כשהחבורה בצהוב הצליחה לעצור את יריבתם על תשע נקודות בלבד ברבע השלישי לעומת 25 נקודות זכות שקלעה, מה שהוביל את המשחק לכיוון ניצחון צהוב לצד השליטה הדיי מוחלטת לאורך המשחק כולו ונתון זה היה למעשה האות להכרעה הסופית של הערב.

כמה סופית? עד כדי כך שמאמצע הרבע האחרון על הספסל של האורחים מתל אביב היה זה רק סקוטי ווילבקין שישב לבד כשחקן מחליף בעוד אות’לו האנטר שחש ברע מעט שוחרר לחדר ההלבשה מוקדם כמו גם נייט וולטרס שעבר טיפול הכנה והתאוששות כבר למשחק הבא, כשעמרי כספי ניצל את הזמן לעמידה בפתח המסדרון לכיוון חדרי ההלבשה. ומה לווילבקין? הוא נשען לאחור, הניח רגל על רגל, שוחח לא מעט עם חבריו לקבוצה שלא התלבשו, סנדי כהן וקווינסי אייסי, כשלצידו היו שלושת עוזרי המאמן ומן העבר השני בהפרש של שני כיסאות ריקים מאמן הכושר, רגב פנאן, מנהל הקבוצה עמי ביטון והצוות הרפואי.

טאריק בלאק. לא ייענש מעבר (איציק בלניצקי)טאריק בלאק. לא ייענש מעבר (איציק בלניצקי)

בסיום, המון פרצופים מחויכים נצפו לצד חדר ההלבשה של הצהובים ששמחו לפתוח את הליגה בצורה כזו כשיו"ר המועדון שמעון מזרחי עמד בפתח החדר ובירך את השחקנים על הניצחון כמו גם ניקולה וויצי'ץ' שהרעיף קריאות "בראבו" באוויר וכיוון אחת מיוחדת לאבדיה. הקבוצה תטוס כבר במהלך היום לבירת ספרד, מדריד ותעביר את יום הכיפורים מעבר לים כשלאחר יציאת החג, יערך האימון המסכם לפני המפגש עם הבלאנקוס שיתקיים ביום חמישי הקרוב.  

בתוך כך ובנושא אחר, במועדון נאלצו להתמודד בטרם המשחק ולאחריו בחרם של ארגון האוהדים THE GATE במשחק החוץ ומחזור הפתיחה של העונה וזאת בגלל שלטענתם לא הצליחו להגיע להבנות עם ההנהלה באשר לכרטיסים למשחקי חוץ בליגה.  בהודעת המחאה שפורסמה שבעמוד הפייסבוק של הארגון נכתב: "עקב חילוקי דעות עם הנהלת המועדון בנושא הכרטיסים למשחקי החוץ בליגה, לא נגיע למשחק הפתיחה היום מול ראשל"צ בחוץ. אנחנו בטוחים שביחד עם ההנהלה נוכל נמצא פתרון למצב ולהגיע למשחקי החוץ הבאים. נפגש בשני הבא מול אילת בהיכל".




טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןאנטוני וממפיס עם טכניקה עילאית בפרסומת
אנטוני וממפיס עם טכניקה עילאית בפרסומת
נגןלוקה בהלם: לברון בדרך ל-70,000 נקודות?!
לוקה בהלם: לברון בדרך ל-70,000 נקודות?!
נגןזהו זה: יש לנו זוכה בתואר שנה השנה בעלם
זהו זה: יש לנו זוכה בתואר שער השנה בעולם
נגןהצצה ליום כיף של מנור סולומון ודנה
הצצה ליום חופשי של מנור סולומון ודנה
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */