המחזור השני בליגה האירופית ימשיך הערב (חמישי, 22:00), כאשר במוקד מונס דאבור יקווה לקבל הזדמנות נוספת ולרשום דקות במדי סביליה, אצלה שיחק רק במשחק הקודם בליגה האירופית מול קרבאח (נכנס בדקה ה-86) אך טרם נכלל בסגל של האנדלוסים לאף משחק בלה ליגה. הקבוצה מדרום ספרד תתמודד בביתה נגד אפואל ניקוסיה הקפריסאית. במשחקים מסקרנים נוספים, מנצ’סטר יונייטד תתארח אצל אלקמאר וארסנל תפגוש באמירויות את סטנדרד ליאז’.
בגזרת הליגיונרים, מלבד דאבור, שון וייסמן ו-וולפסברגר יארחו את רומא, ביברס נאתכו ופרטיזן בלגרד יגיעו למפגש בקזחסטן מול אסטנה, לודוגורץ של מאוויס צ’יבוטה, דן ביטון וטאלב טוואטחה תתמודד מול פרנצווארוש וסלטיק עם חאתם עבד אלחמיד וניר ביטון תפגוש את קלוז’, שהדיחה אותה במוקדמות ליגת האלופות.
בית 1
סביליה – אפואל ניקוסיה (22:00)
מאמן סביליה יולן לופטגי אמר לקראת ההתמודדות: “אני מבין את הלחץ של האוהדים, אבל אין משחקים קלים. אפואל לא הייתה רחוקה מלהדיח את אייאקס, שכמעט הייתה בגמר הצ’מפיונס בעונה שעברה. אנחנו נהיה תחרותיים גם בליגה הספרדית ואני יודע איך לנהל את הסגל שלנו ולבחור את ה-11 הטובים והתחרותיים ביותר”.
יולן לופטגי (La Liga)הסיטואציה של מונס דאבור בקבוצה: “הוא עובד טוב מאוד, יש לנו הרבה שחקנים לבחור בעמדה שלו אבל הוא מתאמן טוב מאוד ואני בטוח שההזדמנות שלו תגיע. יש לנו מזל שכל השחקנים שלנו זמינים, עכשיו צריך לבחור”. דאבור נכלל בין 19 השחקנים שזימן המאמן למשחק, כאשר שחקן אחד ינופה מהבחירות להרכב שיפורסם כשעה לפני תחילת ההתמודדות והישראלי יקווה כמובן כי זהו יהיה הצ’אנס הראשון שלו לדקות רציניות בסביליה.
האנדלוסים פתחו את שלב הבתים עם 0:3 קליל על הדשא באזרבייג’ן והמטרה היא כמובן לשמור על מאזן מושלם לעיני הקהל ברמון סאנצ’ס פיחואן. סביליה תגיע למשחק במצב רוח מרומם לאחר שעצרה במחזור האחרון רצף של שני הפסדי ליגה עם ניצחון ביתי 2:3 על ריאל סוסיאדד החזקה. מן העבר השני, החבורה מהאי השכן לנו, שהקשתה על אייאקס במוקדמות הצ’מפיונס, פתחה את השלב בצורה רעה מאוד כשנכנעה במפתיע בביתה 4:3 לדודלאנג’ F91 מלקוסמבורג.
סביליה: יאסין בונו, אלחנדרו פוצו, סרג’י גומס, ג’ולס קונדה, סרחיו אסקודרו, ז’ואן ז’ורדן, נמניה גודל, פרנקו ואסקס, רוני לופס, מוניר אל חדאדי וחאבייר הרננדס.
במשחק נוסף: דודלאנג’ – קרבאח (22:00).
בית 5
סלטיק – קלוז’ (22:00)
עבד אלחמיד, ביטון וחבריהם יקבלו את ההזדמנות לנקמה ספורטיבית באלופת רומניה, שרק לפני כחודש וחצי רשמה 3:4 אדיר באותו אצטדיון, והדיחה את הסקוטים ממוקדמות ליגת האלופות. החבורה בירוק-לבן פתחה את העונה בליגה עם 19 נקודות מ-21 אפשריות והיא תקווה להשיג ניצחון בכורה בשלב הבתים, אחרי ה-1:1 בחוץ מול ראן במחזור הראשון. האורחת מרומניה לעומת זאת, פתחה עם ניצחון גדול בבית 1:2 על לאציו, והיא תקווה להמשיך במומנטום ולהשאיר את הקהל בסלטקי פארק מאוכזב פעם נוספת.
חאתם עבד אלחמיד ושחקני סלטיק מודים לקהל בסיום (רויטרס)במשחק נוסף: לאציו – ראן (22:00).
בית 6
ארסנל – סטנדרד ליאז’ (22:00)
התותחנים, שפתחו את שלב הבתים עם 0:3 קליל על איינטרכט פרנקפורט בחוץ, ינסו להמשיך במסע שלהם לעבר גמר שני ברציפות במפעל, שמשמש עבורם כעוד אופציה להשגת הכרטיס לליגת האלופות. אחרי ה-1:1 נגד מנצ’סטר יונייטד, שחקן הרכש מסלטיק, קיראן טירני, עשוי לערוך את הופעת הבכורה שלו כשאונאי אמרי אישר כי יהיה חלק מהסגל לאחר שהתאושש מהפציעה ממנה סבל. הבלגים מצידם, יקוו לשמור על מאזן נקי מהפסדים במסגרת משחקי הבית, אחרי שפתחו עם 0:2 על ויטוריה גימראייש.
במשחק נוסף: ויטוריה גימראייש – איינטרכט פרנקפורט (22:00).
בית 10
וולפסברגר – רומא (22:00)
שון וייסמן וחבריו שהיממו את בורוסיה מנשנגלדבאך עם 0:4 בחוץ, הם ינסו להפתיע גם את האימפריה מאיטליה בביתם. באיטליה הזהירו את הקבוצה מעיר הבירה כאשר ב’גאזטה’ הקדישו חלק נכבד מהכתבה לחלוץ הישראלי. “השחקן בן ה-23 שהגיע בקיץ ממכבי חיפה הוא הכוכב של הקבוצה והבקיע 15 שערים ב-11 משחקים עד כה העונה”. יהיה זה גם הקרב על ראשות הבית, לאחר שהג’אלורוסי ניצחו באותה תוצאה (0:4) את איסטנבול בשאקשהיר במחזור הראשון.
שון וייסמן חוגג (רויטרס)במשחק נוסף: בשאקשהיר – מנשנגלדבאך (19:55)
בית 12
אלקמאר – מנצ’סטר יונייטד (19:55)
אולה גונאר סולשיאר והשדים האדומים פרסמו מוקדם יותר את הסגל שטס להולנד לקראת המחזור השני בשלב הבתים של הליגה האירופית מול אלקמאר. פול פוגבה עבר בדיקה אצל מומחה בעקבות פציעה ברגלו שממנה הוא סובל עוד מהמשחק מול סאות’המפטון באוגוסט, ועל פי המלצת הרופא הוא זקוק לזמן מנוחה וטיפול נוסף, ועל כך הוא לא המריא עם חבריו לקבוצה.
פול פוגבה (רויטרס)שחקנים נוספים שיחמיצו את הנסיעה בעקבות פציעה הם ארון וואן-ביסאקה, שנעדר עוד מה-1:1 מול ארסנל, לוק שו שימשיך להיעדר עוד מאוגוסט, פיל ג’ונס ואנתוני מרסיאל. דיוגו דאלו ואנג’ל גומס הם השחקנים שהחלימו מהפציעות שלהם ויצטרפו לסגל של סולשיאר. מי שעשוי לערוך בכורה במסגרת אירופית הוא ברנדון וויליאמס, המגן השמאלי הצעיר, שעלה לדקות ראשונות במדי הקבוצה הבוגרת במשחק גביע הליגה מול רוצ’דייל שהוכרע בדו קרב פנדלים לאחר 1:1 בסיום.
במשחק נוסף: אסטנה – פרטיזן בלגרד (17:55).