אסי ממן
|
אם יש ג'ודאי בסגל הנוכחי של נבחרת ישראל שהצליח לזכות במדליה באליפות העולם, זהו טל פליקר. זוכה מדליית הארד מהתחרות שהתקיימה לפני שנתיים, הגיע בשנה שעברה לקרב נוסף על הארד אך סיים במקום החמישי ובלי מדליה. למרות זאת, הוא היחיד מבין כל חברי המשלחת שהופיע פעמיים ברצף בחצי הגמר של התחרות הכי יוקרתית בשנים האחרונות.
פליקר, שמתחרה בקטגוריית משקל של עד 66 ק"ג, ינסה גם הפעם ללכת עד הסוף, ואולי אפילו לשפר את ההישג שלו. “הפעם אני מקווה לבוא ולתת את הטוב ביותר שלי, במטרה אולי גם לעבור את ההישג הזה”, אמר לפני פתיחת התחרות בטוקיו שביפן.
אליפות העולם תיפתח מחר (ראשון) ופליקר יתחרה ביום השני שלה, לאחר שבתקופה האחרונה הוא ירד ביכולתו ולא הצליח לרשום הישגים גדולים מאז אליפות העולם האחרונה בה השתתף וסיים במקום החמישי. “אליפות העולם היא התחרות הכי קשה שיש ובאים נטו כדי להילחם בה”, הוסיף הג'ודאי.
במקביל למאבקים שלו על המזרן, גם התוצאות של ברוך שמאילוב בתחרות הזו יוכלו להשפיע על איך שתיראה הקריירה של פליקר. נכון לעכשיו, שניהם במאבק ישיר על הכרטיס הבודד בקטגוריית המשקל שלהם לאולימפיאדת טוקיו 2020, כאשר התחרות העולמית מעניקה ניקוד גבוה כך שיש לה חשיבות גדולה.
כרגע שמאילוב מדורג במקום הרביעי בדירוג האולימפי, בעוד שפליקר במקום השמיני. לפי הקריטריונים להכרעה שקבעו לאחרונה איגוד הג'ודו הישראלי והיחידה לספורט הישגי, אם בסוף חודש פברואר יהיה בדירוג האולימפי הפרש של ארבעה מקומות ומעלה ביניהם, שמאילוב הוא זה שיטוס למשחקים האולימפיים. אם לא, המאבק יוכרע חודש לאחר מכן.
על פניו, כרגע הלחץ הוא על פליקר, שצריך לספק תוצאות. “התחרויות הגדולות הן המטרה שלי”, ציין פליקר בהתייחסות למאבק שלו מול שמאילוב. “אני רוצה לזכות במדליות בתחרויות הגדולות ולהיכנס מהדלת הראשית, ולא לצבור ניקוד מטורנירים קטנים. בסופו של דבר, אני חושב שהמאבק הזה יעשה לנו רק טוב. אני רוצה להשתפר בהישגים שלי ואני מוכן לזה”.