עם ההודעה על החתמתו של טיילר דורסי, כבר היה ברור לכל שלאור שורשיו של השחקן, אלופת המדינה תבקש לשחק איתו כשחקן מקומי – דבר אשר ייתן לה יתרון משמעותי בזירה המקומית. במידה ואכן כך יהיה הדבר לא מן הנמנע כי שאלת דורסי ונבחרת ישראל יכולה לעלות מחדש, ולכן במידה וראשי האיגוד יבקשו להיעזר בשירותיו של הסקורר בטורנירים עתידיים, הם יכולים להסיר כל דאגה מליבם היות והדבר אפשרי.
כזכור, סוגיית דורסי ונבחרת ישראל כבר עלתה בעבר, אך השחקן בחר לייצג את יוון, לכן לפני שנביא כאן את התקנון של פיב"א אשר נוגע למקרים מיוחדים מהסוג הזה, נציין כי קיימים כבר תקדימים לגבי שחקנים אשר ייצגו נבחרת לאומית בתחרות רשמית של פיב"א ועברו את גיל 17 (כן, הגיל משחק תפקיד בתקנון) ולאחר מכן ביקשו לייצג נבחרת לאומית אחרת. כזהו היה המקרה של אנטון גאבל - שחקן ממוצא סלובקי אשר ייצג את סלובקיה בטורנירים רשמיים של פיב"א וביורובאסקט 2015 ייצג את נבחרת גרמניה.
גאבל אשר נולד בקושיצה שבסלובקיה, עבר לשחק בגרמניה בשנת 2000 ובשנת 2013 קיבל דרכון גרמני. לקראת יורובאסקט 2015 הגרמנים אשר ביקשו לצרף אותו לשורותיהם, השיגו את האישור המיוחל מפיב"א וכך יצא שאנטון הפך לאחד מיחידי הסגולה אשר ייצגו שתי נבחרות לאומיות בטורנירים שונים של פיב"א.
אז מה אומר התקנון של פיב"א בנושא?
ספר מספר שלוש, אשר עוסק בשחקנים בהרחבה, מכיל הפרק הראשון את נושא הזכאות והסטאטוס הלאומי, כאשר סעיפים 23 ו-24. על פי סעיף 23 שחקן אשר שיחק בתחרות רשמית ומרכזית של פיב"א והוא מעל גיל 17, לא יהא רשאי לייצג נבחרת לאומית אחרת. יחד עם זאת תחת נסיבות מיוחדות, בכוחו של המזכיר הכללי של פיב"א לאשר לאותו שחקן לשחק עבור נבחרת לאומית מארץ מוצאו, אם הוא לא יכול לשחק עבור נבחרת כזו כפי שמצוין בסעיף הנ"ל והדבר נעשה לטובת פיתוח הכדורסל בארץ מוצאו - וכל זאת בכפוף לתשלום מנהלי אשר יבוצע בהתאם לסעיף 3-339 (סכום שנע בין 2000 ל-20,000 פרנקים שווייצרים).
על פי סעיף 24, ממנו ניתן להסיק בעצם מקרה על אי זכאות לייצג נבחרת לאומית כזו או אחרת כפי מצוין בסעיף 23. שחקן אשר מחזיק בשתי אזרחויות או יותר בין שמפאת אזרוח ובין שמלידה או מכל סיבה אחרת. נציג האיגוד אשר מבקש לקלוט את השחקן חייב להשיג אישור בכתב מנציג האיגוד בו השחקן משחק, ומשאר האיגודים הנוספים אשר אליהם השחקן משתייך גם כן, ועל המכתב לציין כי השחקן לא לקח חלק בשום משחק רשמי עבור האיגוד אליו הוא משתייך עת שבוצעה הבקשה.
במידה ובקשה מסוג זה לא תיענה, בכוחה של פיב"א להעניק לנציג האיגוד המבקש, הרשאה זמנית כאשר בתום תקופה של שנה, ההרשאה תחשב כסופית. טיילר, עונה להגדרה של שחקן אשר מחזיק במספר אזרחויות, אי לכך הוא אמור להיות רשאי לעבור בין איגודים, יחד עם זאת, הוא כבר ייצג את יוון ולכן הוא לא אמור להיות זכאי לייצג את נבחרת ישראל, מה שמחזיר אותנו לסעיף מספר 23, היות ודורסי ייצג את יוון לאחר שכבר מלאו לו 17 שנים, כמו כן הוא השתתף במשחק רשמי של פיב"א, ולכן אי הזכאות שלו יכולה להפוך לזכאות במידה ואכן יהיה ניתן לטעון כי הדבר נעשה לטובת פיתוח הכדורסל המקומי.
אך בנוסף לאיגוד היווני שלבטח יעשה כל שביכולתו כדי למנוע מהלך מסוג זה, יש גם את עניין רצון השחקן, שמוקדם יותר הקיץ כפי שדווח באתר "יורוהופס" היווני, טיילר ביקש מהאיגוד היווני להצטרף לאימוני הנבחרת באיחור וזמן לא רב לאחר מכן יצאה הודעה רשמית מטעם האיגוד היווני בנוגע לטיילר, על פיה השחקן אשר הביע את אכזבתו מכך שלא יוכל לקחת באליפות העולם שתיערך בסין, מפאת נסיבות אישיות הודה לאיגוד על ההזמנה לקחת חלק בסגל המקדים לאליפות העולם.