קבוצת הנשים של צ'לסי תערוך בעוד יומיים משחק ראווה מול נבחרת הנשים הלאומית של ישראל באצטדיון המושבה. היום (ראשון) מאמני צ'לסי, יו"ר המועדון ואנשי הצוות נפגשו למשחק אימון עם ילדות ישראליות ומהרשות הפלסטינית מפרויקט הכדורגל של מרכז פרס לשלום ולחדשנות, במסגרת סדרת שיתופי פעולה מיוחדים בין המועדון וההתאחדות.
ברוס באק, יו"ר צ'לסי, מסר: "אני חושב שזה אירוע גדול שעושים אותו כאן במדינת ישראל. במשך שנה היה ניסיון להביא את הילדות לשחק כאן ביחד, ולקדם את כדורגל הנשים. אנחנו רוצים לעזור לכם לעשות את זה, זה הכוח של כדורגל”.
שיתוף פעולה בין ישראל לצ'לסי: “זה שיתוף פעולה בין צ'לסי וההתאחדות לכדורגל בישראל. יש לנו שחקני כדורגל מעולים, שהציגו הופעות טובות. העובדה שיש לנו שחקניות טובות יעזור לנו לקדם ולמשוך עוד אנשים לצפות במשחק ולהצטרף לכדורגל הנשים בארץ”.
אמה הייס, מאמנת קבוצת הנשים אמרה לקראת המשחק: "להיות כאן באירוע הזה נותן לנו את ההזדמנות לשלב הרבה בנות מקהילות מקומיות שלא בהכרח משחקות כדורגל ביחד, ולקדם את הערכים הנכונים ולתת לילדים את ההזדמנות לשחק ביחד ולהינות מהמשחק, זאת הזדמנות נהדרת. הבעלים שלנו, רומן אברמוביץ' לקח חלק גדול בהבאת הקבוצה לישראל ובתקווה שנוכל להשפיע על עתיד כדורגל הנשים במדינת ישראל”.
איך זה לעבוד במועדון גדול כמו צ'לסי: “ההשקעה מצד הבעלים שלנו גדלה במיוחד, ראינו את הצמחייה של המשחק, מחובבניות לחצי מקצועי ואז למקצועיות יתרה. אנחנו חלק אינטגרלי ממועדון הכדורגל, וחשופות בדיוק לאותם הדברים כמו המתקנים והצוות שקבוצת הגברים חשופה אליהם. ניתן לראות שעם ההשקעה הנכונה, אפשר לפתח ספורט לרמה בה אפשר להפוך למקצוענים ולמסחריים, כך שזה הופך לספורט שעומד בפני עצמו”.
שיתוף הפעולה בין צ'לסי לנבחרת: “זאת הזדמנות נהדרת בשבילנו. מאוחר יותר נראה את הבנות מתאמנות ותהיה לנו הזדמנות לדבר עם השחקניות ולחלוק איתם את האפשרויות שיש מסביב לעולם. לא כל השחקנים הופכים להיות שחקני כדורגל ברמה מקצועית, אולי יהיה להם הזדמנויות לקריירה בתחום הכדורגל כשהם רואים מה אנחנו עושים כאן, לעודד אותם, לעורר בהם השראה, על מנת שבתקווה הם יעשו את זה אחר כך."
שרון זאבי, מנהלת אגף כדורגל הנשים בהתאחדות: "היה יום מאוד מרגש, הגיעו 60 בנות מרחבי הארץ, מועדונים שעובדים עם ההתאחדות לכדורגל ואתנה, מרכז פרס לשלום הגיעו ובעצם נתנו חוויה לשחקניות ולמאמנים והמאמנות שלהם לחוות קצת משהו אחר בין לאומי, ברמה גבוהה מאוד”.
איך נוצר הרעיון להביא קבוצה כמו צ'לסי לארץ: “זה נרקם כבר מעל שישה חודשים, בסודי סודות, שיתוף פעולה בין צ'לסי וההתאחדות לכדורגל, ככל שהאירוע התקרב הבנו שאפשר להוציא ממנו יותר וזה לא רק משחק כדורגל, אפשר לעשות הרבה פעילויות ביחד ולהעשיר את ענף כדורגל הנשים בארץ בעוד ידע”.
הפעילויות שמחכות: “יש כנס עם מועדוני כדורגל של גברים ונשים על מנת לעודד אותם לפתוח קבוצות נשים ולהגדיל את מחלקת הנערות שלהן, אותו דבר עבור קבוצות הנשים שיגדילו את הפעילות וללמוד איך עושים את זה באירופה. מחר יש לנו השתלמות מאמנים, מאמנים מכדורגל הנשים יגיעו להשתלמות ואחר כך יראו אימון פתוח של צ'לסי וביום שלישי המשחק."
רתם קמר, מנכ"ל ההתאחדות לכדורגל: "הגעת קבוצת הנשים של צ'לסי למשחק ידידות בישראל היא הזדמנות מצוינת למקד את תשומת הלב בכדורגל הנשים, ודאי כאשר קבוצה כה בכירה ומובילה בענף מגיעה לכאן. נבחרת הנשים של ישראל מתחילה בהכנות למוקדמות אליפות אירופה 2021, וההתמודדות מול צ'לסי היא חלק מההכנות שלנו ליריבות בכירות כמו איטליה (29.8) ודנמרק (3.9)”.
“תרומתה של צ'לסי, בהנהגתו של הבעלים רומן אברמוביץ', למאבק באנטישמיות ולקידום השוויון והסובלנות היא מן הידועות, ואנו רואים את המפגש הצפוי כשילוב כוחות לטובת השגת מטרות חברתיות נשגבות. הקהל שיגיע למשחק ייהנה מאיכות מקצועית ומהזדמנות לאמירה ברורה לטובת כדורגל הנשים”, הוסיף קמר.