השחקן המצטיין

שלומי אזולאי, ציון: 8
ההפסד של הפועל חיפה ומכבי חיפה שוויתרו עליו הוא כולו הרווח של אשדוד, משחק מצוין עם שער נהדר לקינוח
השחקן המאכזב

, ציון: 3
אמנם הוא עוד מתאקלם ברעננה ובישראל ומדובר בהופעת הבכורה שלו בהרכב, אבל הקולומביאני לא הרשים בלשון המעטה
4-5-1
אנטמן6
קלימקין4
שוקר5
(73)

לוי4
4-5-1
משפתי6
אוואני5
ברדע6
קמאהני6
אזולאי8
כנעאן5
אבו עקל6
גוזלן7
(67)

דוד6
בריהון6
(67)

הפועל רעננה אירחה הערב (שני) באצטדיון רמת גן את מ.ס. אשדוד במסגרת מחזור הנעילה של בית ב’ בגביע הטוטו בקרב על המקום השני בבית ולאחר 90 דקות בקצב יחסית טוב הייתה זו הקבוצה מעיר הנמל שניצחה 1:4, נותרה בלתי מנוצחת וסיימה במקום השני והמכובד בבית ב’.
במחצית הראשונה, קיבלנו קצב טוב יחסית וכבר בדקה ה-2 יואב תומר עם פעולה אישית נהדרת השתלט על הכדור והוציא בעיטה מהאוויר, אלא שהוא פגש רק את משקוף השער. בהמשך מוחמד כנעאן ניסה את מזלו, אך פספס בסנטימטרים ספורים את המסגרת. לאחר מכן, כדור רוחב הגיע עד לשובל גוזלן שדחק מקרוב פנימה את הראשון עבור החבורה של רוני אוואט. בתוספת הזמן של המחצית הראשונה, דין דוד דייק מהנקודה הלבנה והכפיל עבור הלבנים.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
קורצקי: לא נעים להפסיד ככהבמחצית השנייה, שלומי אזולאי כמעט כבש את השלישי של הלבנים, אך החמיץ פעמיים מול אנטמן המצוין, התקפה לאחר מכן, קייס גאנם דהר לבדו מול רועי משפתי והצליח להפיח תקווה מסוימת אצל קורצקי, לאחר שצימק ל-2:1. אלא שמיד לאחר מכן החבורה של קורצקי התפרקה, כאשר דויד מתאוס ספג כרטיס צהוב שני והורחק. את המומנטום הזה ניצלו הלבנים, בעוד שלאונרד אווסו עם שער יפה לחיבורים ואזולאי עם בעיטה חופשית מושלמת קבעו 1:4 גדול לחבורה הדרומית.
בעקבות הניצחון, החבורה של רוני אוואט שמרה על המקום השני ונותרה בלתי מנוצחת עם 8 נקודות ולכן היא תתמודד במשקי הדירוג על מקומות 5-6 מול בני יהודה. לעומת זאת, הפועל רעננה סיימה רביעית עם ארבע נקודות בלבד ותתמודד במשחקי הדירוג מול הפועל חיפה שסיימה רביעית בבית המקביל.
שחקני מ.ס אשדוד חוגגים (שחר גרוס)רוני אוואט: “אנחנו הולכים למקומות טובים, רוצים להיות קבוצה מנצחת”
מאמן אשדוד, רוני אוואט, אמר בסיום: “אני חושב שהיה לנו משחק טוב. היו הרבה דברים שמאוד אהבתי לראות, דברים שאנחנו עובדים עליהם באימונים. שמח שהשחקנים מביאים את זה לידי ביטוי, יש כמובן דברים שעוד צריך לשפר, אבל הכיוון הגישה טובים ואנחנו הולכים למקומות חיוביים".
הדבר שצריך לשפר: "אנחנו מדברים עם השחקנים מהיום הראשון וקיבלנו החלטה שאנחנו רוצים לשנות את ה-DNA. לא להיות הקבוצה הנגררת שמחכה שיתנו לה את האגרוף ורק אז היא מתחילה לחפש, אלא קבוצה שלוקחת סיכונים ודוחפת עם הרבה שחקנים קדימה, שלוחצת, בדיוק ההיפך ו-180 מעלות שלנו. זה לא פשוט, שילמנו מחיר גם בגול שספגנו, גם בחצי הראשון נודה שהיו לנו כמה החלטות לא טובות עם המסירות שלנו ולקחנו סיכונים, רעננה תפסו אותנו לא מעט מצבים. על הדברים האלה נמשיך לעבוד, אבל לא נסטה מהדרך שלנו".
רוני אוואט (אורן בן חקון)הסגל והמטרות: "אני לא רוצה להגדיר מטרות כרגע, אשדוד רוצה לייצר קבוצה מנצחת, שמחה, רעננה, עדיין חסרים לנו בסגל רועי גורדנה ויעקב בריהון שחזר אחרי חודש, בנצי מושל שעדיין פצוע, גיל כהן. יש לנו סגל טוב, אנחנו רוצים להביא את זה לידי ביטוי, ברעננות ובתחרות בינהם נעשה את החלטות הנכונות לגבי חיזוק כזה או אחר, אבל מה שחשוב באשדוד זו הגישה והמנטליות שבזה אנחנו נדחוף לאורך כל הדרך כדי שזה יבוא לידי ביטוי במשחקים".
שלומי אזולאי ושובל גוזלן: "זו אחת הסיבות שהם נמצאים פה. הם מביאים הרבה ניסיון מהליגה, הם נותנים הרבה טיפים לצעירים. גורדנה שהוא הלב והמנהיג שלנו יחזור בזמן הקרוב, אני שמח מאוד שההשתלבות שלהם הייתה מהירה והיה אפשר לראות את זה במחנה האימונים, אני שמח בשביל שניהם".
שובל גוזלן חוגג (שחר גרוס)לקראת בני יהודה: "כשאני מסתכל על הטבלה של הליגה, אני לא רואה שיש לנו שם נקודות. זה אחד הדברים שכבר עכשיו העברתי לשחקנים - זה טוב לשמוח אחרי ניצחון וליהנות ממנו, אבל לא צריך לחשוב יותר מדי רחוק, יש לנו את בני יהודה שיגיעו אחרי משחק באירופה, נצטרך לבוא מוכנים, לאושש את השחקנים, ושוב פעם באותה הדרך ובאותה הגישה אני מקווה שלאורך זמן זה יביא לנו תוצאות".
קורצקי: “יש פה שחקנים מנוסים שצריכים לקחת על עצמם יותר”
מן העבר השני, מנחם קורצקי קיבל באכזבה גדולה את התבוסה: ״ברור שלא ככה רציתי שניראה, בטח ובטח שלא בתוצאה, אמנם באנו עם הרכב חסר והמון צעירים שאנחנו סומכים עליהם ונותנים להם את הבמה, אבל לקבל רביעייה בבית זה אף פעם לא נעים, לא בגביע הטוטו וגם לא במשחק אימון. מבחינתי יותר חמור זה שרצינו לסיים את המשחק עם 11 שחקנים בלי פצועים ומורחקים וגם בזה נפלנו עם שחקן פצוע ושחקן מורחק וזה מאוד מצער אותי״.
שכר הלימוד של השחקנים הצעירים: ״ברור שאנחנו לוקחים את זה בחשבון, ככה זה כשיש שחקנים צעירים שעולים מהנוער, אבל יש פה שחקנים מוכשרים שבסופו של דבר הם העתיד של הפועל רעננה. הפעם כנראה הכנסנו יותר מדי שחקנים צעירים וזה פגע בנו, אבל היינו צריכים לשמור על שחקנים לקראת הליגה וזה הדבר החשוב באמת מבחינתנו אחרי שלא עלינו לחצי גמר גביע הטוטו. אבל פרט לצעירים יש פה גם שחקנים מנוסים שצריכים לקחת יותר על עצמם, אבל אני מאמין שנקבל את הפצועים בחזרה ונהיה קבוצה טובה, אני מאמין בקבוצה שלי״.
על פתיחת העונה הקשה בליגה מול מכבי חיפה ובית״ר ירושלים: ״ידענו שההגרלה היא קשה ורצינו שההכנה תהיה שונה, פתחנו את העונה עם 1:2 על הפועל תל אביב והרבה אופטימיות ולצערי זה הלך ודעך והפעם זה היה השיא ולא רצינו להיראות ככה, אבל יש הרבה תקווה כי אני יודע שיש לי קבוצה טובה בהרכב חזק ומלא״.