חשיפת ONE על תנאי השכר שנקבעו בהסכם הקיבוצי שנחתם בין ההתאחדות לכדורגל להסתדרות הלאומית, אכזבו רבים מהשופטים המשתייכים לדרג הנמוך, כלומר אלה שעובדים מידי שבוע בליגות הנמוכות ובליגות הילדים והנוער. אחרי שהסכומים נחשפו אתמול (רביעי), רבים מהם התרעמו וטענו כי ציפו להעלאה משמעותית יותר וכי הסכומים שעליהם סיכמו הצדדים הם לכאורה לא מה שהובטח להם על ידי הוועד.
“הובטחו לנו עשרות אחוזים יותר. לא ראוי ששופט בליגות הנמוכות יקבל סכומים שכאלה למשחק”, כך טוענים השופטים. הם הביעו תרעומת על תנאי השכר שנקבעו משום שלדבריהם “ההסכם הקיבוצי מחזיר את השופטים מהדרג הנמוך לסכומים שאותם הם הרוויחו לפני שנים, כך שלמעשה הוא מיטיב מאוד עם שופטי הליגות הבכירות ולא באמת משדרג את השכר לשופטי הליגות הנמוכות”.
על פי השופטים: “בעונת 2013/14 עוזר שופט בליגה ב’ היה מקבל 195 ש”ח ברוטו למשחק. לפני עונת 2014/15 הורידו את השכר ל-185 ש”ח ברוטו, ועכשיו החזירו למעשה ל-200 ש”ח ברוטו. בפועל השכר עלה בקושי ב-2.5% בכל התקופה הזאת”.
בוועד העובדים מכירים את הנתונים, אך טוענים כי הם דאגו לעלות במסגרת ההסכם הנוכחי את דמי השיפוט גם למי שעובד בליגות הנמוכות. “בעבר המעסיק הוריד את ההפרשה של הפנסיה ולכן השכר הופחת לפני כמה שנים. זה משהו שהוא מוכר לכולם, הנושא נמצא בהליכים בבית המשפט ויתברר בקרוב”, אמרו בוועד והוסיפו: “בכל אופן הסכומים עלו בכ-20% לעומת דמי השיפוט הקודמים שהיו נהוגים עד לאחרונה”.
ירון קדוש, המשמש כעוזר שופט בליגה ב’, לא אהב את הסכומים הללו ואמר ל-ONE: "מאז פרסום פרטי ההסכם פנו אליי עשרות שופטים ועוזרי שופט מהליגות הנמוכות בטענות שההסכם שנחתם הוא הסכם רע ואם לשם כך יצאנו לפני שנתיים למאבק, טוב היה אם לא היה נחתם הסכם והמצב היה נשאר כמו שהוא. שנים ציפינו לשדרוג השכר והתנאים, ומה שזכינו לקבל זה בדיוק את ההפך”.
עוד הוסיף קדוש: “הוועד, שהדיח יו”ר בצורה לא חוקית וגרר מאות שופטים למאבק מוצדק הביא בסופו של דבר הסכם גרוע שמחזיר אותנו שנים לאחור ולא משדרג דבר. ההסכם שנחתם הוא הסכם שעושה רע עם רוב השופטים בארץ, אלו שמעולם לא קיבלו כלום, לא התייחסו אליהם ובטח ובטח לא דאגו להם. אותם השופטים שמגיעים מדי יום למגרשים הנידחים ביותר בארץ בשעות לא שעות ובימים לא ימים, בכל מזג אוויר. השופטים שבעולם הפוליטיקה היו מכנים אותם ‘השקופים’, אלה הם שופטי הליגות הנמוכות. אלו שמקיימים אלפי משחקים בכל עונה ועונה, העתיד של שופטי הכדורגל הישראלי. על כל אלו עבדו בעיניים”.
אותו השופט אף הדגיש כי: “ההסכם הקיבוצי שנחתם בין ההתאחדות לכדורגל לבין ועד הקישוט של השופטים היטיב מאוד עם השופטים הבכירים, עשרות שופטים בלבד, והרע עם מאות השופטים האחרים מליגות הילדים ועד ליגה א’. בתחילת הדרך הובטח לנו שלא ישכחו אותנו וידאגו גם לדרג הנמוך, הן בשכר, הן בתנאים והן בכל הקשור לביגוד, שחלק ממנו אנחנו נאלצים להתחנן בכדי לקבל אותו”.
“אני קורא מכאן לרונית תירוש לדאוג לכלל השופטים בארץ ולא רק לשופטי ליגת העל או הליגה הלאומית, שהם אמנם הפנים של איגוד השופטים, אבל האיגוד חייב לעשות הכול שתנאי השכר ישופרו לכלל הדרגים מדרג ילדים ועד דרג העל, כולם כולל כולם. אני קורא להסתדרות הלאומית לקיים באופן מיידי בחירות לוועד העובדים שבו יבחרו אנשים שמייצגים את השופטים ולא כאלו שהמליכו את עצמם ובסופו של יום השיגו את ההפך ממה שהובטח”, סיכם קדוש.
בכוונתם של שופטי הליגות הנמוכות לדרוש מהנהלת ההתאחדות שלא לאשר את ההסכם ולהחזירו לאיגוד השופטים, על מנת לשפר גם את תנאי השופטים בליגות הנמוכות. כמו כן, השופטים אף עשויים לדרוש להכניס לוועד העובדים נציג מטעם שופטי הדרג הנמוך, או לחילופין לקיים בחירות מחודשות לוועד העובדים.