לא שקט בחולון. מחלקת הנוער של מועדון הכדורגל ירמיהו חולון, שהוקמה לפני 4 שנים ומנוהלת על ידי עמותת מועדון לטיפוח הילדים והנוער בכדורגל, הגישה לאחרונה עתירה מנהלית על אפליה לכאורה של עיריית חולון בין האגודות בעיר.
כאמור, העמותה הוקמה לפני ארבע שנים באישורה של עיריית חולון והפכה לאחת מהאגודות הגדולות בעיר, כולל קבוצת הבוגרים שנכון לעכשיו נחשבת לבכירה בעיר ומתמודדת בליגה א' דרום. (ירמיהו). בשבועות האחרונים התבקשה העמותה על ידי עיריית חולון לסגור ארבע קבוצות ילדים ונוער ולשלוח למעלה מ-120 ילדים לחפש מועדוני כדורגל בערים סמוכות ואחרות.
הטענה של עיריית חולון היא שיש חוסר במגרשים, והמגרשים אינם יכולים להכיל כמות כזו גדולה של ילדים. העמותה טוענת בעתירה שהגישה באמצעות עו"ד אסף גופר כי ישנה אפליה ברורה ללא שום רקע או בסיס הנראה לעין, בינה לבין שתי האגודות הנוספות בעיר, צפרירים חולון ועוצמה חולון שזוכים למגרשים ומתחמים עצמאים על ידי העירייה ועליהם לא חלה כל הגבלה בכמות הילדים.
בימים האחרונים נודע כי ההורים שרשמו את ילדיהם לפתיחת האימונים בשנה הבאה במצוקה גדולה לפני תחילת החופש הגדול ותלויים בהחלטת בית המשפט שיכריע כיצד יראה עתידם. מנהלי האגודה מנסים מזה שנה למצוא פתרונות אל מול מחלקת הספורט בדרך של הדברות, כאשר הדבר לא צלח, התארגנו הורי הילדים להפגנה גדולה מול עיריית חולון שבעקבות כך המשיכה את יחסה המפלה והפוגע אל מול מועדון הכדורגל ירמיהו חולון. ציין מני כהן, ממובילי המאבק ויו"ר עמותת הנוער במ.כ. ירמיהו חולון.
"לאחר התייעצויות רבות החליטה העמותה להגיש עתירה מנהלית מול עיריית חולון בתקווה שבית המשפט יעשה צדק ולא ייתן ל-120 ילדים ללכת". רמי גרינבוים, הורה אשר ילדו בין הילדים שעלולים להפסיק את האימונים בגלל גזירות מחלקת הספורט בעירייה טוען: "כנראה שיש אנשים שיש להם אינטרס שהאגודה הזו לא תגדל ותמשיך להיות המובילה בחולון, אחרת לא מובן לי איך ראש העיר שמתיימר למתג את העיר כי"עיר הילדים" מוכן לתת יד לסגירת קבוצות ילדים בני 10 בטענה שאין מספיק מגרשי כדורגל בשעה שקבוצות אחרות בעיר מתאמנות במתחמים שלהם".
בעתירה נכתב בסעיף 4: “לאחרונה העותרת גילתה כי עמותות צפרירים חולון ועוצמה חולון עושות שימוש חופשי במגרשים אחרים בשטח העירייה וזאת כנגד תחזוקת המגרשים בלבד ומבלי לשלם דמי שימוש כפי שנדרשת העמותה. מנהל מחלקת הספורט בעירייה אישר בפרוטוקול ישיבה שנערכה בנוכחות יו”ר העותרת כי אכן עוצמה וצפרירים עושות שימוש במגרשים שונים מיתר העמותות”.
כמו כן, בסעיף 5: “כבר בשלב זה נציין כי הפער בין עלות תחזוקת המגרשים לבין התשלום לו נדרשת העותרת הוא משמעותי ביותר ועומד על כמאה אלף ש”ח בשנה, סכומים אדירים במונחים של עמותות. הפער המשמעותי בהוצאות גורם לנזקים קשים לעותרת, כאשר היא נאלצת להשית הוצאות עודפות אלו, בלית ברירה, על הילדים הלוקחים חלק בפעילות העמותה”.
תגובת עיריית חולון: מועדון הכדורגל ירמיהו חולון מקבל מהעירייה את התקציב הגבוה ביותר בעיר, המוקצה לתמיכה בקבוצות הכדורגל נוער, כ-130,000 ₪, וזאת בנוסף ל-400,000 ₪ המוקצים לבוגרים באותו מועדון.
משכך, לטענת האפליה אין כל בסיס עובדתי או משפטי. בנוסף, בחולון אין עמותה או אגודה שעושה "שימוש חופשי" במגרשים ודמי השימוש לעירייה נגבים מכל הקבוצות / האגודות.
יצוין, כי המועדון (העותר) הקים במהלך השנים עוד ועוד קבוצות ילדים ונוער וזאת מבלי לתאם עם מחלקת הספורט העירונית את היכולת להעניק את המשאב הציבורי העירוני המוגבל של שעות משחק במגרשי הכדורגל שבבעלות העירייה. בנוסף, על פי רישומי מועדון הכדורגל ירמיהו, רשומים עשרות ילדים ובני נוער שאינם כלל תושבי העיר חולון אלא תושבי הערים הסמוכות. משכך, לא ברור מדוע משלם המיסים החולוני צריך להיות אחראי על הקצאת מגרשי כדורגל לילדים אלו. יודגש, כי החזון העירוני קובע, כי כל אגודות הנוער תשחקנה במגרשי הכדורגל העירוניים המרוכזים בקריית הספורט העירונית והעירייה אף הקצתה לצורך כך תקציב של 7.5 מיליון ₪. בימים אלו אכן מוקם מגרש נוסף בקריית הספורט - מגרש לזרוס. עם סיום הקמתו תהיינה אפשרות להקמת קבוצות נוספות בתיאום עם הגורם העירוני המקצועי.